Monday 8 November 2010

Hesburger

Reeberbahn on varmasti yksi Saksan tunnetuimpia katuja. Lähes jokaista Hampurissa kävijää kehotetaan vierailemaan kyseisessä paheiden pesässä,  johan jo Irwinkin lauloi aikoinaan St. Paulista ja Reeberbahnista. Ihmisillä on kuitenkin varsin erilaisia tarpeita etsiytyä alueelle. Tähän mennessä minut on vienyt sinne ruoka: kadun varrella sijaitsee kaksi Hesburgeria suoraan Suomen Turusta.

Tunnelma on tosin hieman erikoinen: kaikkien tissibaarien ja seksikauppojen välissä pilkottaa yllättäen tuttu logo ja tämänhetkisen tarjoushampurilaisen mainos. Paikallinen menu eroaa tutusta kotimaisesta hieman. Hampurilaisten joukossa on muun muassa Finnburger, jota hieman kärttyisä myyjä ei tosin suostunut meille sen kummemmin esittelemään. Tulemme Suomesta, joten kyllähän meidän pitäisi tietää, mitä siinä on. Erikoista menussa ovat myös juomat: suomalaisessa Hesessä ei voi valita olutta ruokajuomaksi.

Tähänastisten testieni perusteella saksalainen Hese-ruoka on aivan kelvollista. Kasvishampurilainen oli hyvin tutunoloinen, ja lihaisat burgerit maistuivat testiryhmäni Hesburger-konkareille. Ainoa miinus tulee ranskalaisista perunoista, joissa oli suomalaiseen makuun hieman liikaa suolaa. Reeberbahnin Hesburgerit kertovat jotain mielenkiintoista myös itse alueesta. Päivisin katu on täynnä lapsiperheitä ilmapallot käsissään menossa elokuviin tai lounaalle pikaruokapaikkoihin. Yöllisestä hulinasta ei ole tällöin tietoakaan, vaikka ikkunamainokset toki muistuttavat alueen todellisesta luonteesta. Viikonloppuyönä katu on taas aivan tupaten täynnä niin turisteja kuin paikallisiakin juhlijoita, koska kaupungin yöelämä keskittyy kadun ympäristöön. Reeberbahn on kuitenkin kaikessa kummallisuudessaan näkemisen arvoinen, jos ei muuten, niin ainakin laadukkaan ruokatarjontansa puolesta.

Be First to Post Comment !
Post a Comment

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?