Friday 8 April 2011

Uusi elämä osa II

Toiset ihmiset kaipaavat muutosta tasaiseen elämäänsä, toiset mahdollisuutta pysäyttää elämä ja tasaantua. Uusi elämä osa II on nyt alkanut, ja ensimmäinen viikko jo hurahtanut ohi. Maaliskuu oli aika haipakkaa, joten nyt on ilo palata kunnon työrutiiniin ja asettua. Tällä kertaa seuraava elämänmuutos saa odottaa puolitoista vuotta. Wuhuu.

Hampurin jälkeen Köln tuntuu pieneltä, ahtaalta ja rumalta. Yllättävintä on Rein-joen ranta. Kun istut puistossa tuomiokirkon kupeessa ja katselet joelle ja sen yli, näet harmaita rakennuksia, yhden rakennustyömaan ja yhden harmahtavan pytingin. Kuulemma ihailin maisemaa väärältä puolelta, mutta en vain jaksanut ylittää betonisiltaa päästäkseni istumaan kivikkoon puistonurmikon sijaan. Tuntuu oudolta, ettei molempia rantoja ole haluttu rakentaa edes jossain määrin kauniiksi. 

Eipä siis yllätä, että tässä kaupungissa on myös yliopisto, joka rakentuu harmaista bunkkereista. Päärakennuksen ja humanistisen tiedekunnan päärakennuksen välistä ajaisi oikeasti neljä kaistallista autoja, mutta tie on vedetty tunneliin, jotta yliopistolla olisi edes jossain kohdassa avointa tilaa, siis betonipihaa. 


Hassuinta uudessa työpaikassani on se, että Philosophicum -rakennuksen sisällä kulkevat rullaportaat. Niitä pääsee periaatteessa kolmanteen kerrokseen asti, mutta sähkönsäästämissyistä yleensä vain ensimmäiset ovat toiminnassa. Yliopistolla ovat kuitenkin käynnissä remonttityöt, joten kesän aikana joudun luultavasti muuttamaan toiseen työhuoneeseen ja luopumaan rappujen käytöstä, koska ne poistetaan.


Kuten alta näkyy, uudesta työhuoneestani näkyvät juuri ja juuri tuomiokirkon tornit. Ilmastointi talossa on tosin surkea ja joudun pitämään kaihtimet kiinni koko kesän, jotta edes joku osa lämmöstä pysyisi ulkopuolella.


Viikon kokemuksella voin sanoa, että kölniläiset ovat tottuneet ulkopaikkakuntalaisten harrastamaan rumuus-päivittelyyn. Minua onkin lohdutettu eräällä lausahduksella, josta tulee mantrani, kunnes totun kaikkeen uuteen. Köln on kuulemma kuin vanha sohva, näyttää rumalta mutta on erittäin mukava istua.
Be First to Post Comment !
Post a Comment

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?