Tuesday 28 January 2014

Saksalainen vuokraisäntä

- Hei, te  olette meidän uusi vuokralaisemme. Voisimmeko sopia ajan, jolloin tulette käymään? Voisimme vähän tutustua ja samalla kirjoittaa vuokrasopimuksen.

Viikkoa myöhemmin vääntelehdin vaivaantuneena massiivisen ruokapöydän ääressä. Se, mikä puhelimessa kuulosti miellyttävältä ompelukerhon tapaamiselta, on todellisuudessa kamppailu siitä, ymmärränkö, mitä vuokranantajani minulle mumisee, ja  toisaalta siitä, herättääkö hänen mielenkiintoaan ylipäänsä se, mitä vastaan. Ystävälliseltä vaikuttanut ja minuun tutustua halunnut rouva puhuu koko vierailuni ajan puhelimeen viereisessä huoneessa. Vesilasistani jää pöytään märkä rantu. Melkein hävettää. 


****
- Hei, uusi vuokralainen tässä. Asunnossa on tällaisia ja tällaisia ongelmia, olen kirjoittanut niistä teille sähköpostiakin. Ehkä niille voisi tehdä jotain? Entä mihin toimitan tämän takuuvuokralapun?
-  (MUMINAA, MUMINAA) katsotaan vaikka ensi viikolla.

****
- Hei, niille asioille ei ole vielä tehty mitään ja minulla on täällä edelleen se takuuvuokrapaperi, mutta nyt on ilmaantunut uusia ongelmia, nimittäin lämmityksen kanssa. Täällä ylhäällä on viime aikoina ollut jo aika viileää, mutta naapuri sanoi, että heillä patterit toimivat jo. 
- Lämmitystä ei ole vielä laitettu päälle. Asia hoidetaan. Palataan noihin muihin vaikka ensi viikolla.

****
Viesti puhelinvastaajaan.
- Hei, täältä Luxemburger Strassen vinttiasunnosta taas. Kun täällä on nämä patterit olleet jostain syystä  taas viime viikosta asti kylminä. Olin viikonlopun poissa kotoa, ja nyt täällä on todella kylmä. Jospa asialle voisi tehdä jotain?
Kaksi tuntia myöhemmin patterit alkavat lotista ja asunto lämpenee.

****
- Niin, hei, täältä vinttiasunnosta. Nyt on semmonen homma, että tuolta sängyn takaa seinästä löytyi homeläikkä. Olisikohan sillä jokin yhteys niihin syksyn lämmityskatkoksiin ja ongelmiin?
- (MUMINAA, MUMINAA) Tulemme katsomaan, sopiiko ens viikolla?

****
Viesti puhelinvaastaajassani
- Hei, olemme nyt käyneet pari kertaa ovenne takana. Olisimme tulleet katsomaan sitä hometta, ettekö Te ole koskaan kotona? Voitteko sopia talonmiehen kanssa uuden tapaamisajan? Vaikka ensi viikoksi.

****
- Neiti täältä Luxemburger Strass.....
-  (MUMINAA) Ensi viikolla, hei hei!

****
- Hei, se vinttikamarin asukas täällä taas. Minä siitä homeongelmasta vielä…
- Mutta talonmieshän kävi siellä. Eikö asia ole jo kunnossa?
- No, hän pyyhki seinää paperilla ja käski tuulettaa enemmän, niin että eihän se nyt varsinaisesti asiaa korjaa tai ongelmaa poista. Ja nyt löysin jo uusia läikkiä.
- Mutta pitäähän se hoitaa. Minä jätän miehelleni viestin ja hän ottaa teihin yhteyttä.

****
Joitain päiviä myöhemmin.
- Niin, teidänhän piti soittaa minulle, mutta minä nyt kuitenkin ilmoitan, että lämmitys on ollut taas eilisestä asti pois päältä.
- Sepä kummallista. Milloin te olette kotona, jos tulemme katsomaan?
- Minulla ei ole perjantaina mitään ihmeellistä vaan minulla on joustava aikataulu. Pääsisittekö silloin? Voisimmeko sopia jonkin tarkan ajan?
- Me tulemme perjantaina. Katsotaan sitten.

****
Viesti vastaajassani lauantai-iltana kyseisen perjantain jälkeen.
- Valitettavasti menimme jotenkin ristiin, emmekä tavoittaneet Teitä. Voisitteko sopia uuden vierailuajan, jotta tulisimme käymään?

****
Sähköposti vuokraisännälle.
Hei! Olin lähes koko perjantain kotona, mutta valitettavasti emme kuitenkaan tavanneet. Lauantaiaamuna lähdin joululomalle enkä ole seuraavaan viikkoon kotona. Jos teille sopii, voitte tulla perjantaina klo 14 käymään. Haluan kuitenkin tässä samalla irtisanoa itseni. Minusta näyttää siltä, että talon ongelmia ei hoideta kunnolla eikä näytä myöskään siltä, että tämä asia tulisi tulevaisuudessa jotenkin muuttumaan. Ystävällisin jouluterveisin,

****
- Hei, se Luxemburgerin vaikea asukas tässä taas, hyvää torstaipäivää. Minä olen nyt saanut uuden asunnon ja haluaisin neuvotella, mitä tämän asunnon ja uuden vuoralaisen kanssa tehdään. Talkkari kävi suihkuttamassa homeläikkiin jotain ainetta, mutta pattereissa on edelleen jatkuvasti ilmaa eivätkä ne toimi kovin tasapainoisesti.
- Kyllä kaiken pitäisi olla kunnossa. (MUMINAA) Kellarissa on nyt uusi pumppu.
- Mutta pattereissa on koko ajan ilmaa ja ne lotisevat ja saattavat aivan yhtäkkiä kylmetä...
- Ei, kyllä siellä nyt on uusi pumppu.

****
- Huomenta ja hyvää maanantaiaamua. Sanoitte torstaina, että lämmitys on kunnossa, mutta patterit ovat olleet perjantaiyöstä lähtien kylminä ja täällä on aika raikasta. Tänään tulevat ensimmäiset asunnonhakijat katsomaan, ja minun täytyy tietysti kertoa kaikista näistä ongelmista…
- Jaa (MUMINAA), joo (MUMINAA) numero (MUMINAA) soittaa (MUMINAA) tehdään siis niin (MUMINAA) Hyvää päivänjatkoa!

Suljen luurin, enkä ole aivan varma, mihin olen juuri sanonut kyllä. Lupasinko olla iltapäivällä kotona? Soittaa johonkin ja kysyä lämmityksestä? Antaa talkkarille turpaan? Häipyä paikalta?
Be First to Post Comment !
Post a Comment

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?