Sunday 18 September 2016

Apua olen morsian!

Nyt se on täällä. HÄÄVIIKKO! Meillä ei sitten tehdä häistä mitään massiivista projektia tai ruveta turhia stressaamaan. Eikä sitten mitään viime hetken hötäkkää. Noeipäjoo. 

Minua kosittiin keväällä hyvin spontaanisti ja reippaita kun olemme, päätimme laittaa (minä päätin) häät puolen vuoden sisällä kasaan. Olen tosi tyytyväinen tähän päätökseen: mitä lyhyempi järjestelyaika, sitä mutkattomammin kaiken täytyy toimia. Asiat täytyy päättää heti ja saada pois listalta eikä aikaa jahkailemiseen ole. Järjestelyjä on tosin hankaloittanut hieman se, että morsian  ja sulhanen asuvat Kölnissä, kaaso Espoossa, bestman Hampurissa ja juhlat vietetään Asikkalassa. 
Viimeisen kuukauden aikana on tapahtunut muun muassa seuraavaa

... on laitettu herkkupöydän suunnitelma ja koristeet uusiksi eli sorruttu viime hetken varusteluun.

... on kirjoitettu listoja ja suunnitelmia tietokoneen tiedostoihin ja kaadettu täysi vesilasi läppärin päälle. Se palveli kuusi vuotta hienosti, mutta häät taisivat olla sillekin liikaa. Onneksi mies sai ongittua tiedostot talteen ja nyt alla on jo uusi kone. Mutta listat on siirretty paperiseen muistikirjaan.

... on tehty hankintoja juhlia varten: filmiä polaroid-kameraan, saippuakuplatuubeja, pillejä ja niin edespäin. Viimeisiin päiviin jäävät servetit, kynttilät ja muu, mikä kannattaa hankkia vasta Suomesta.

...on jaettu miehen hankkimia gin-pulloja Suomeen tulevien vieraiden matkalaukkuihin.

... on ihmetelty, mikä tässä voi niin hermostuttaa ja jännittää, kun tietää jo mitä saa eikä avioliitto muuta arkea mitenkään. Mutta päivästä tulee toivottavasti kerran elämässä -tapaus ja kyllähän sellainen nostaa odotuksia ja laittaa jännittämään.

... on annettu vieraille ohjeita majoistupaikoista ja jaettu matkailuvinkkejä Suomessa useamman päivän viettäville. On hankittu vieraille majoituspaikkoja. Pikaopas suomi-saksa-suomi on vielä työn alla.

... on tarkkailtu miestä ja todettu, että hyvä tästä tulee. Kyllä minä tuon otan.

... on unohdettu kännykän avauskoodi, visa electronin pin-koodi ja toisella kertaa koko kortti kaupan kassalle. Usein se, mikä päivä tai kuukausi ylipäänsä on menossa.

... on vietetty unettomia öitä ja mietitty, saisiko lääkäriltä unilääkkeitä häitä edeltäviin öihin vai pitääkö tässä alkaa juopottelemaan.

... on käännetty materiaalia saksaksi ja kirjoitettu viestejä englanniksi - kaaso ei puhu saksaa eikä bestman suomea. On yritetty selvitellä, kuka pitää häissä puheen ja millä kielellä ja miten se käännetään toiselle puolelle vieraista.

... on yritetty nauttia, sillä onhan morsiamena oleminen niin ihanaa upeaa säteilevän onnellista ja ainutkertaista aikaa, jonka tulee muistamaan aina. Olen iloinen, että tämä aika on kohta ohi ja loppuelämä voi alkaa.

Törmäsin hiljattain erääseen tuttavaan, joka oli kuullut jotain jostain reissusta ja kysyi, mihin olen menossa. Naimisiin, minä vastasin, olen menossa naimisiin ja siitä tulee toivottavasti elämäni hauskin reissu.


14 comments on "Apua olen morsian!"
 1. Ovatko nuo sinun hääkenkäsi tuossa kuvassa? Tosi kauniit! :)

  Tsemppiä viime hetken järjestelyihin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä ovat. Nämä kuuluvat osioon "jotain lainattua", sillä nuo ovat toisen kaasoni hääkengät viime vuodelta :)

   Delete
 2. Heh, tsemppiä häiden järjestelyyn! Olen toisaalta tosi tyytyväinen siihen, että meillä oli maailman ehkä pienimmät (no ei ihan) ja simppeleimmät häät, jolloin melkein kaikki säätäminen jäi pois, mutta toisaalta... olisihan se ollut hienoa tehdä niistä vähän isompi omannäköinen spektaakkeli :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä on tiedossa välimuoto eli vain noin 40 vierasta. Mutta olen kova järjestelijä ja kikkailija, joten ihan ilman askarteluja ja säätöjä ei selvitä. Oman näköiset siis tulossa mutta ei mikään show off tai spektaakkeli =)

   Delete
  2. Ja kiitos tsempeistä! Tällä hetkellä yritän taikoa tätä flunssanalkua pois....

   Delete
 3. Ihanaa viimeistä järjestelyviikkoa ja ihania juhlia! Omista häistä on jo 12 vuotta (hui!) ja edelleen kaikki kolme juhlapäivää ovat kirkkaana muistissa :D Me menimme naimisiin maistraatissa ja sen jälkeen juhlimme kahteen otteeseen, erikseen suvun ja ystävien kesken. Mutta juu, piti sanoa, että tuosta sun listasta silmiini pisti ja eniten ilahdutti kohta...... "on tarkkailtu miestä ja todettu, että hyvä tästä tulee. Kyllä minä tuon otan."

  ReplyDelete
  Replies
  1. On teilläkin juhlia riittänyt! Meilläkin on tavallaan kolme osaa, kun ensin on maistraattipäivä, sitten Suomen juhlat ja lopuksi vielä pieni vastaanotto täällä Kölnissä. Alkoi pelottaa, laittaako häästressi epäilemään miestä, mutta sitä ei onneksi ole tapahtunut :D

   Delete
 4. Voi mikä teksti! <3
  Ihanaa hääviikkoa teille, ja nauttikaa! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja kiitos! Uskon, että lauantai on kaiken tämän stressin ja jännittämisen arvoinen :)

   Delete
 5. Nauti viimeisestä viikosta ja järjestelyistä, mutta muista rentoutua itse hääpäivänä ja jättää käytännön asiat bestmanille ja kaasolle! Teille tulee ihan varmasti mahtava päivä!! Mäkin järkkäsin häät etänä ja mentiin Suomessa naimisiin viikko sitten, oli kyllä ihan super hauskaa! Kaikkea hyvää teille ja ihanaa hääpäivää!

  ReplyDelete
 6. Ihanaa viimeistä suunnitteluviikkoa! Nauti häätäpinöistä ja fiilistele oikein kunnolla - tää on teidän viikko! Yritä rentoutua itse hääpäivänä ja jättää kaikki viime hetken tehtävät sekä aikatauluista huolehtiminen bestmanille ja kaasolle! Mäkin järkkäsin häät Suomessa ulkomailta käsin ja oli kyllä ihan super hauska päivä, mentiin naimisiin reilu viikko sitten. Kaikkea hyvää teille ja ihanaa hääpäivää!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja onnea myös teille avioliiton alkuun! <3
   Meillä on onneksi tosi hyvät kaasot ja bestman, joten uskon, että lauantaina en huolehdi muusta kuin että skumppa ei lasistani lopu. Ainiin, mut joku muu voisi hoitaa senkin :D

   Delete
 7. Ihanaa ihanaa! Päivät ennen häitä tuppaavat kai useimmiten olemaan enemmän tai vähemmän täynnä härdelliä, mutta se juhlapäivä kyllä korvaa kaiken. Tosiaan, kuten kirjoitit, ihan erityistä aikaa elätte juuri nyt. Sitä kuplivaa odotusta ja kevyttä mieltä ei varmaan koe tuollaisena enää uudempaa kertaa, tai ainakaan en osaa kuvitella mikä voisi olla vastaava tilanne myöhemmin. Siis nauttikaa kaikista juhlista täysin rinnoin! Onnea jo etukäteen (suomalaisena saa onneksi toivotella koska haluaa)!

  ReplyDelete

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?