Wednesday 17 January 2018

Vuoden teema on kaupunkimatkailu

Tälle vuodelle on jo monia matkasuunnitelmia. Osa niistä on jo konkreettisia, osa vasta suunnitteluasteella mutta todennäköisiä. Vuoden lopussa sitten näkee, mikä matka oikeasti toteutui ja millaisia yllätyksiä ja reissuja vuosi toi mukanaan.

Rotterdam kutsuu viikonloppuvisiitille helmikuussa. Kölnissä juhlitaan taas karnevaaleja, ja jos ei halua viettää kuutta päivää konfetin, snapsipullojen, puistoihin pissailevien ihmisten ja naamioiasujen seassa, kannattaa lähteä pois. Olimme jo jonkin aikaa miettineet Rotterdamia ja kun junamatkatkin olivat edulliset (vai mitä sanotte, kun lippu maksoi 50 €/naama ja matka-aikaa on reilut kolme tuntia?) ja kiva hotellikin tuli vastaan, oli aika sanoa Rotterdamille kyllä. Toivotaan, että helmikuiseen viikonloppuun mahtuu myös sateettomia päiviä.

Tänä vuonna jää kaukomatkailu edelleen vähän vähemmälle, sillä vuoden teemamaa on Suomi. Vietän koko maaliskuun Suomessa, mikä tulee olemaan mahtavaa! Seitsemän ulkomaanvuoden jälkeen on kiva päästä kotimaahan pidemmäksi aikaa. Ohjelmassa on siis intensiivistä kirjoittamista eli työntekoa kirjailijaresidenssissä ja pieniä viikonloppumatkoja ystävien ja sukulaisten luo. Täydellinen paketti, vaikka aviomies ei mahdukaan rinkkaan mukaan.
Joulukuussa oli yksi niin harmaa, surkea ja väsynyt maanantai, että oli pakko alkaa tehdä konkreettisia matkasuunnitelmia. Madrid on lipunut tietoisuuteeni aika vahingossa. Muutama matkabloggaaja on siitä kirjoitellut ja siskoni on viime vuosina hehkuttanut kaupunkia myös. Löysimme erittäin halvat suorat lennot Kölnistä, joten neljän yön reissu kutsuu meitä toukokuussa. Sen verran kiirettä on ollut, että majoitus on vielä varaamatta, mutta ehtiihän sitä.

Vietin Lontoossa uuden vuoden 2009 ja olen sen jälkeen aina silloin tällöin muistanut, että sinne pitäisi joskus palata. Miehen hyvä perhetuttava asuu kaupungissa eli yöpaikkakin on. Ja lento Kölnistä kestää noin tunnin; junalla Brysselin kautta matkaan menisi siihenkin vain alle viisi tuntia. Miksi emme siis vieläkään ole siellä käyneet!? Tähän tulee tänä kesänä muutos. Lentoja ei ole vielä varattu, mutta pitkä viikonloppu Lontoossa tulee kutsumaan kesän aikana.

Tällä viikolla olemme setvineet myös kesälomasuunnitemia. Tykkäämme molemmat mökkeilystä ja kuukausi keväisessä Suomessa ei riitä vaan haluan sinne myös kesäaikaan. Saimme käyttöluvan tuttavien mökkiin Hämeessä, joten pääsemme tänä vuonna ihan omaan laiturin nokkaan. Viimevuotinen mökkikylässä asuminen oli rentouttavaa sekin, mutta ei minusta oikea tapa mökkeillä. Parasta tämän kesän mökissä tulee olemaan myös sijainti, sillä sieltä pääsee piipahtamaan tuttujen ja sukulaisten luona. Tilanne on siis optimaalinen - ei enää viikkokausien asumista toisten nurkissa vaan oma tukikohta. Jes. 
Joskus tuntuu hassulta listata kaikenlaisia viikonloppukohteita, sillä piipahdukseni Kölnistä Berliiniin on vähän sama, kuin jos lähtisi Jyväskylästä Helsinkiin. Ulkosuomalaisen elämässä parhautta onkin, kun viikonlopun voi viettää ystävien luona kaupungissa, jonne toiset matkustavat varta vasten  ja turistimielessä. Tämän vuoden kalenteri sisältää jo viikonloppumatkan Karslruheen ja parikin keikkaa Berliiniin, mutta todennäköisesti myös München ja Hampuri lisätään pian listalle. Heidelberg ja Lyypekki tulevat tietysti kuulumaan ohjelmaan myös, ja mistäs sitä tietää, mitä kaikkea tänä vuonna vielä tulee ehtimään, sillä vuosi on vasta alussa.

Tätä listaa kun katsoo, niin voi todeta, että vuoden 2018 teemana on kaupunkimatkailu ja Suomi.
Millainen matkavuosi sinua odottaa?
2 comments on "Vuoden teema on kaupunkimatkailu"
  1. Rotterdam on kiva viikonloppumatkailuun. Rento hollantilainen tunnelma, hyvät ostosmahdollisuudet ja craft beeriä löytyi myös! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo, sen mitä olen ehtinyt jo kaupunkia ja sen tarjoamia mahdollisuuksia tutkia, tuntuu tosi mielenkiintoiselta kaupungilta! =)

      Delete

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?