Thursday 10 May 2018

Vinkkejä Madridiin, kiitos

Kuva: Pixabay
Seinäkalenterin kääntyessä toukokuuksi mietin, että tässä kuussa oli jotain todella kivaa odotettavissa. Sitten muistin: MADRID! Lennot buukattiin pimeänä ja sateisena joulukuun päivänä, kun tuntui, ettei talvesta tarpomisesta tule mitään eikä tunnelin päässä näy valoa. Nyt talvi on taakse jäänyttä elämää ja kesä on saapunut Kölniin, ja matkakin vihdoin nurkan takana.

Madrid on hiipinyt tietoisuuteeni salakavalasti. Minulla on ollut siitä mielikuva jotenkin tylsänä ja suurten valkoisesta kivestä rakennettujen hallintorakennusten täyttämänä kaupunkina. Barcelonahan on se värikäs ja taiteellinen, ja siellä on meri, ranta ja hyvää cavaa. Miksi siis lähteä sisämaassa sijaitsevaan Madridiin?

Ajatukseni kaupungista on pikku hiljaa muuttunut, kun silmieni eteen on alkanut sattua yksi jos toinenkin Espanjan pääkaupunkia käsittelevä blogiteksti. Periaatteen nainen -blogissa oli syksyllä mielenkiintoisia tekstejä Madridista, ja siskonikin on viime vuosina vieraillut kaupungissa ja kertonut siitä pelkkää hyvää. Moni muukin on kehunut Madridia, joten nyt on aika mennä toteamaan kaupungin tila itse.

Ryanair lentää Kölnistä Madridiin ja neljän yön mittaiselle matkalle löytyi viihtyisä AirBnB aivan keskustan kupeesta. Omaa parveketta ei ole, mutta en usko, että tulemme viettämään asunnossa kovin paljon aikaa, sillä aurinkoiset kadut ja puistot kutsuvat kulkemaan. Miehelle on tärkeää löytää hyvää kahvia, minä taas rakastan värikkäiden katujen ja seinien kuvaamista.

Nyt kaivataan vinkkejä mukavalle kaupunkilomalle!

Tiedän, että museoihin pääsee ilmaiseksi parin viimeisen tunnin aikana, jotta Guernican ehtii käydä pikaisesti vilkaisemmassa, ja että viikonloppuisin kaduille levittäytyy iso kirpputori. Me vietämme kaupungissa arkipäivät maanantaista perjantaihin, joten viikonlopuille sattuva ohjelma on  valitettavasti poissuljettu. 

Auta naista reissun alla ja ilmianna paras ravintola, mahtavin baari, mielenkiintoisin museo tai kaupungin kaunein katu tai linkkaa kommentteihin oma Madrid-aiheinen postauksesi. 

Lennot, check. Asumus, check. Metrokortit, check. Keskustan kartta, check. Madrid, täältä tullaan!

POSTAUKSIA MADRIDISTA:

- Periaatteen nainen: Sunnuntai Madridissa
- Adalmina´s Adventures: Madrid - pieniä kujia ja kahviloita
- Suunnaton-matkablogi: Yllätysmatka Madridiin
- Unelmatrippi: Madridin näkoalapaikat
- Lähinnä Kauempana: Madrid, nähtävyyksiä ja tekemistä
- Parasta matkalla: Maukas ja värikäs Madrid
- Meriharakka: Kaikkea Madridista
- Matkan varrella: Madridin parhaat ravintolat
8 comments on "Vinkkejä Madridiin, kiitos"
 1. Oi, toivottavasti tulee mahtava reissu Madridiin!
  Madridissa kannattaa ainakin syödä hyvin ja kierrellä puistoja. Myös tuo El Rastron kirpputori on kokemisen arvoinen! Kuninkaanlinnakin on hieno, ja todella suuri.
  Keräsin vuosi sitten, ennen omaa matkaani, Madrid-vinkkejä muista blogeista. Nuo löytyvät täältä: http://suunnatonmatkablogi.pallontallaajat.net/2017/04/08/yllatysmatka-madridiin/
  Lisäksi kirjoittelin kokemuksia tapas-baareista (http://suunnatonmatkablogi.pallontallaajat.net/2017/04/14/madridin-tapasbaarit/) ja muutamista ravintoloista (http://suunnatonmatkablogi.pallontallaajat.net/2017/04/26/madridin-ravintolat/).
  Tapas-baareissa toimii perinteinen ravintolavinkki: mene sinne, missä on paljon paikallisia. Niin mekin löysimme parhaat tapas-paikat Madridista. Lounaalla tuo vinkki ei mielestäni toimi, sillä espanjalaiset lounaat ovat usein mauttomia ja pliisuja, eivätkä ainakaan minun mieleeni.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos vinkeistä ja linkistä, jonka takaa löytyy nostatusta matkakuumeeseen :D

   Delete
 2. Mahtavaa reissua kauniiseen Madridiin! Yhdyn edelliseen kommentoijaan puistoista ja syömisestä. Suosittelen myös näköalapaikkoja! Blogistani löytyy niistä postaus: https://www.unelmatrippi.fi/madridin-nakoalapaikat/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos vinkeistä!
   Linkki lisätty blogiin =)

   Delete
 3. Oih, ihanaa Madridia! <3 Se on kyllä mahtava – varsinkin jos lämpeää museoille (ja museokaupoille), puistoille ja ruoalle – ihana ihana ihana. Toistan nyt hieman itseäni... Bon voayge!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, kiitos! Ja kiitos postauksista, jotka antoivat sysäyksen tähän matkaan =)

   Delete
 4. Tässäpä juttua viime syksyiseltä reissultani, oikein positiivinen kokemus oli! http://www.parastamatkalla.fi/madrid/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos linkistä! Aion nostattaa matkakuumetta koko viikon lukemalla muiden tekstejä =D

   Delete

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?