Sunday 25 November 2018

Helpot joulukortit wasiteipistä

Pikaisesti paperikauppaan ennen sen sulkemisaikaa hakemaan kartonkia ja sitten askartelulaatikkoa penkomaan, sillä joulukorttiprojekti 2018 on täällä! Pidän askartelemisesta, mutta siihen on harvoin aikaa tai tarvetta, joten itsetehdyistä joulukorteista on muodostunut perinne, josta pidän kiinni, sillä pidän myös perinteistä.

Jo lapsuudenkodissa äiti antoi kasan joulukortteja kirjoitettavaksi ja oli aina jännää odottaa, kuinka monta korttia pakastimen oveen tänä vuonna saapuisi. Jos ihmiset eivät jouluna muista toisiaan, milloin sitten!?

Sain perjantaina tärkeän projektin päätökseen ja mietin, mitä tekisin viikonloppuna vapaa-ajalla, jota ei tarvitsisi käyttää tekstitiedoston hinkaamiseen. Onneksi joulunaika on sopivasti käsillä ja Kölnissä ensimmäiset joulutoritkin jo auki, joten ajoitus korttitehtailuun oli  täydellinen.
Tänä vuonna askartelin kortit saman mallin mukaan kuin jo joitain vuosia sitten mutta sillä erolla, että viime kerralla käytin hyvin jouluisia wasiteippejä, kuten hileitä ja joulunpunaisia kuvioita. Tänä vuonna päätin käyttää sitä, mitä laatikosta löytyy, ja löytyihän sitä materiaalia aivan kylliksi.

Ensin leikkasin A4-kokoisista kartongeista korttipohjia, missä apuna toimi joskus askarteluinnokkuudessa ostettu leikkuulauta. Sitten levitin teipit pöydälle värien mukaan ja aloin teipata. Löysin kyseisen korttimallin joitain vuosia sitten Pinterestistä, joka on hyvä lähde monenlaisiin askarteluhommiin.

Teipistä saa hauskan mallisia kuusia, mutta myös kynttilöitä on tullut joskus kokeiltua. Wasiteippi on siitä kiitollista materiaalia, että se on tukevaa, mutta sen saa paperista helposti irti, jos menee vinoon eli teippejä saa mallailla useampaan kertaan. Taustalla soi Tommi Kinnusen Pintin äänikirja ja ulkona satoi lotisten vettä, mutta se ei kantautunut askartelukuplaani.
Yhden iltapäivän tai tarkemmin sanottuna muutaman tunnin aikana syntyi 15 korttia. Teippien leikkely ja liimailu on muuten erittäin rentouttavaa tai jopa meditatiivista. Puut saavat muodostua persoonallisiksi, joten rajojen kanssa ei tarvitse olla niin tarkkana. Tämä on askartelua, joka sopii sellaisille kuin minä, jotka tykkäävät tehdä, mutta eivät ole niin tarkkoja linjojen kanssa.

Lopputuloksesta tuli varsin kukikas, mutta eikös sitä sanota, että joulu on "kesä talven keskelle". Tänä vuonna siis tällaiset kortit, ensi vuodeksi täytyy miettiä jokin uusi idea. Viime vuoden korttiohje täällä
Be First to Post Comment !
Post a Comment

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?