Wednesday 13 October 2010

SÄÄ

Olen kuulut paljon huhuja trooppisesta Saksasta, jossa rypäleet kasvavat ja ruohot vihertävät keskitalvellakin. Toisaalta minut oli toivotettu tervetulleeksi harmaaseen ja sateiseen Hampuriin. Siksi viimeaikaiset säähavainnot ovat hieman yllättäneet. Aurinko on paistanut lähes joka päivä, ja parhaimpina päivinä on nautittu lähes t-paitakeleistä. Viime viikolla sää oli lähempänä +20´c ja huivit sai repiä laukkuun heti ulko-ovella. Huivi-ihmistä ei kuitenkaan harmita, koska kyllä se talvi vielä tännekin ehtii.

   Viikonloppuna kuulin huhuja Suomea uhkaavasta lumisateesta. Ja sieltäähän se sitten tulikin. Tällä hetkellä vr:ää vaivaavat raiteille jäätyneet lehdet - taas hyvä syy selitellä myöhästymisiä. Täällä sen sijaan nautitaan vielä viimeisestä kukkaloistosta. Herra poikaystävän vanhempien puutarhassa kukkivat vielä ruusutkin viikonloppuna. Siihen kasvituntemukseni sitten päättyykin, mutta oli siellä myös sinisiä ja muita erisävyisiä punaisia kasveja vielä hyvässä kukassa. Minun oli tarkoitus valokuvata kyseistä kukkimisihmettä, mutta iskenyt lenssu häivytti suunnitelmat.

 Huomenna Hampuriin on luvassa          Enimmäkseen pilvistä
Max: 13°C
                                                                 Min: 8°C

Suomen sääkartta sen sijaan näyttää Forecan mukaan tältä: http://www.foreca.fi/

   Aikaisemmin lempikuukauteni on aina ollut syyskuu: värikkäitä lehtiä, kirpeitä syysaamuja ja aurinkoisia päiviä. Luulen, että täällä minun on pakko vaihtaa mieltymykseni lokakuuhun. Saksalaiset sanovatkin lokakuuta "kultaiseksi", koska aurinko paistaa paljon ja kukinta hiipuu hiljalleen ruskaan. Toisaalta saksan kielessä ei edes ole omaa sanaa vastaamaan suomen ruskaa. Parhain väriloisto on vielä edessäpäin, ja sitä varten minulla on Hai-saappaat ovensuussa odottamassa. Kunhan lehdet vain putoavat, alkaa lehtikasojen yli, ympäri ja päältä saapastelu... 2 comments on "SÄÄ"
  1. Säätilastoista kiitos Forecalle ja Napsun matkailusivustolle.

    ReplyDelete
  2. Täällä Turussa sataa rakeita ja räntää!
    Nautihan auringosta ja lämmöstä, kyllä niitä huiveja ehtii pitämään.
    puss!

    ReplyDelete

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?