Friday 11 March 2011

Kiitos

Yksi parhaista paikoista, joita olen Hampurista löytänyt, on koivumetsä Karo-viertelin kupeessa. Kortteli on muutenkin mainio seinämaalauksineen ja erikoisine taloineen, mutta koivut vievät silti voiton. Paikan nimi on Kiitos, se näyttää tyylikkään skandinaaviselta ja siellä saa palvelua myös suomeksi.


Syksyllä, erään juttukeikan yhteydessä tutustuin Aleksandraan, jolla on suomalainen äiti sekä erikoinen kampaamo. Kampaamon pyödät ovat hauskoja: valkoisen muovimötikän päällä on kannosta halkaistu puulevy. Seinällä on fototapetti, jonka kuvassa istuu Alenksadran äiti nuorena, ehkä Helsingissä. Asiakkaiden kahvit tarjoillaan muumimukeista tai muuten Iittalasta, ja mikä parasta, pesuhuoneeseen on rakennettu koivumetsä. Pari aitoa runkoa, tapetti, tuoksua, himmeä valaistus ja rauhallinen musiikki saivat minut ensimmäisellä kerralla nukahtamaan.

Kampaamo ei ole kovin vanha, mutta on saanut paikkakunnalla jo nimeä. Eräs naistenlehti listasi eri kaupunkien mielenkiintoisimpia kohteita, ja Kiitos pääsi joukkoon ihan kuvien kanssa. Aleksandra kertoi, että he haluavat olla myös jonkinlainen tapahtumakeskus, ja sitä varten kampaamon takatilassa on vielä keittiö ja huone, johon voi kutsua vieraita ja tehdä, mitä vain sattuu keksimään. Huhu kertoo, että taannoin takahuoneessa pidettiin erään bändin keikka, jolta kuvattu materiaali saattaa päätyä myöhemmin julkisuuteen.
                     Vasen ovi johtaa koivuhuoneeseen, oikealla on toiletti ja suoraan edessä takahuone.

Kaiken tämän jälkeen täytyy vielä todeta, että kampaamon kolme työntekijää ovat tyylikkäitä, hauskoja ja erittäin ystävällisiä. Olen aina ollut erittäin tyytyväinen lopputulokseen, niin kuin ovat näyttäneet olleen muutkin asiakkaat. Tätä paikkaa tulee vielä ikävä sitten, kun en enää tallaile Hampurin katuja.
Be First to Post Comment !
Post a Comment

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?