Monday 29 August 2016

Häälahjatoiveet

Yhteistyössä Scandinavian Design Centerin kanssa.

Blogini on ollut pystyssä kohta kuusi vuotta.
Kirjoitustahti on ollut vuosien varrella verkkainen eikä yleisökään ole ollut suuri, ei sellaista ole edes tavoiteltu. Viime keväästä asti olen aktivoitunut ja alkanut tutkia, mitä bloggaaminen oikeasti on ja mitä kaikkea siihen voisi liittyä. Aika nopeasti tuli vastaan kysymys yhteistyökumppaneista. Mietin, että jos kaikilla muillakin, miksei minullakin voisi olla sellaisia. Sen ajatuksen mietittyäni aloin pohtia, mikä olisi sellainen asia, jonka puolesta voisin blogissani kampanjoida. Mieleen tuli nopeasti kaksi asiaa: skandinaavinen design ja  kirjallisuus. 

Asutamme reilun vuoden ajan unelmieni kotia. Se on kolmio vanhassa talossa, jossa on korkeat huoneet, ikkunallinen erkkeri, keittiössä valkoinen puulattia ja paljon valoa. Lukuisten muuttojen jälkeen päätin, että tähän saa asettua ja alkaa kodiksi. Päätin myös, että tänne saa hankkia kivoja ja uusiakin tavaroita, vaikka erityisesti huonekalujen kohdalla uskon kierrätykseen. Edelleen menen lempikirpparilleni ostoslistan kanssa ja päätän löytää ne asiat, joita juuri silloin tarvitsen. Aika usein se onnistuukin - äitini on kertonut, että en lapsenakaan mennyt etsimään vaan lähdin aina löytämään.

Millaisia tavaroita olemme hankkineet ja mitä toivomme häälahjaksi?
Ehdoton suosikkihuonekaluni on meidän keittiön hylly. Pitkään mietin, voimmeko hankkia ruotsalaisen Stringin seinähyllyä, sillä eikö niitä ole joka paikassa. Sitten tajusin, että Saksassa juuri kukaan ei tunne kyseistä firmaa, joten antaa mennä vaan. Ja toisaalta miksi en voisi hankkia jotain ihanaa vain siksi, että naapurillakin on. Mies valitsi hyllyn värit ja siitä tuli harmaalle seinällemme aivan täydellinen. Hylly on varmasti kaunein huonekalu, jonka olen koskaan omistanut. Sinne on päätynyt kirppareiden aarteita ja lahjaksi saatuja sekä kahvipannu, jota ei enää voi käyttää, koska poltin sen pohjaan vihreän lasinalusen.

Tiesittekö, miten vaikeaa voi olla löytää kivaa pyykkikoria, jos ei halua muovia tai puuta? Ehdimme etsiä aika kauan kunnes vastaan tuli Ferm, tanskalainen sisustusmerkki. Kankaiset korit ovat toki hintavia mutta mies suostui hankintaan, kun muistutin, millaisia vaihtoehtoja olimme puolen vuoden etsinnän aikana nähneet. Että jos emme tätä ota, etsimme vielä seuraavat puoli vuotta.
Tällä hetkellä työn alla on työhuoneen sisustaminen. Se on odottanut vuoden, sillä huone toimii hyvin funktionaalisesti: siellä on tämä kirjoituspöytä, jolla nytkin kirjoitan, miehen X-box ja vierassohva. Seinällä roikkuu miehen kilpapyörä. Huoneen käyttö on ajastettu niin, että minä kirjoittelen aamuisin ja mies pelaa tai polkee pyörää iltaisin. Jos katsomme yhdessä tv-ruutua, sohva siirretään keskelle huonetta. Nyt olen kuitenkin päättänyt, että huoneesta pitää tehdä kunnollinen huone. Etsiskelen tällä hetkellä mattoa lattialle ja suunnittelen kuvakollaasia seinälle.

Ainiin, ja sitten on vielä päiväpeitto. En olisi uskonut, miten vaikeaa kivan päiväpeiton hankinta voisi olla! Ikean kuosit ovat jo liian tuttuja eikä ainakaan kölniläisistä tavarataloista löydy muuta kuin muovia ja karvaa. Fleece ei ole se juttu, jota makuuhuoneeseeni haluan. Ehdotuksia ja suosituksia otetaan vastaan.

Helsingin Sanomissa oli hiljattain juttu häälahjoista. Jutun mukaan paistinpannun suosio on romahtanut mutta suomalainen design pitää paikkansa häälahjalistojen kärjessä. Olemme toivoneet häälahjaksi rahaa häämatkaa ja keittiötavaroita varten. Ja kyllä, hankintalistalla on kunnollinen paistinpannu. Onhan raha vähän tylsä lahja, mutta emme oikein voi kantaa kattiloita ja viinilaseja Suomesta kotiin tänne Saksaan vaan on kätevämpää hankkia lahjat itse täältä paikan päältä tai tilata netistä. Toisin sanoen häälahjatoiveemme ovat hyvin perinteisiä ja konservatiivisia mutta käytännöllisiä. Häät, mikä ihana syy ostaa vihdoin kunnon välineet keittiöön!

Tulen varmasti katsomaan yhtä sun toistakin Scandinavian Design Centeriltä. Se on netissä toimiva sisustuskauppa, joka on keskittynyt pohjoismaiseen designiin. Erityisesti tanskalaiset ja suomalaiset merkit ovat hyvin edustettuina. Jopa nettikauppoja vierastava äitini totesi, että tässä kaupassa on selkeää ja helppo asioida. Minua hieman huvitti, kun huomasin, että sivun uusimmassa mainoksessa on kaksi tuotetta, jotka olemme viimeisen vuoden aikana muutenkin hankkineet. Scandinavian Design Centerin elokuun tarjoukset ovat voimassa vielä pari päivää, kannattaa käydä kurkkaamassa!
Yhteistyössä Skandinavian Design Centerin kanssa
4 comments on "Häälahjatoiveet"
 1. Päiväpeitto oli kyllä vaikea hankinta, muistan! Saksalaiset eivät tunnu oikein ymmärtävän koko konseptia, enkä itse asiassa olekaan tainnut nähdä oikein kenelläkään päiväpeittoa. Ennemminkin sitten makkarin ovi on visusti kiinni vieraiden tullessa. No, itsehän toimin tässä tilanteessa kuten käytännössä melkein aina muutenkin ja ostin peiton Suomesta :) Nyt meillä on Finlaysonin kiva valkoinen peitto, joka on riittävän jämäkkä peittämään muhkuraisen petauksen ja kuviolliset lakanat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanaa, etten ole ainoa tähän ongelmaan törmännyt! Taisi olla juuri Finlayson, jota siskokin suositteli, joten täytyy alkaa tutkailla valikoimaa. Nämä Saksasta saatavat peitot ovat todella aivan kamalia :D

   Delete
 2. Tuo hylly on kyllä todella upea! Mä en tunne ketään, kenellä olisi samanlainen :)

  Haastoin sinut kertomaan omista matkakommelluksistasi :) http://www.rantapallo.fi/laurasitinerary/2016/09/01/musikaalissa-orlando-bloomin-kanssa-aamupala-kiinalaisessa-taksissa-ja-lumilautailua-hevosten-seassa/

  ReplyDelete
  Replies
  1. No nyt tunnet! Mä olen ihan lovena tähän hyllyyn :)
   Kiitos haasteesta - koppi otettu.
   Ihan mahtavia kommelluksia noi sun jutut muuten! Suosikkini oli kiinalainen taksinkuljettaja :D

   Delete

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?