Sunday 6 August 2017

Makuuhuoneen vihreä seinä

Minulla on ollut monessa kodissa väriä seinällä. Opiskeluaikojen kimppakämppää koristi sammaleenvihreä tumma seinä, ensimmäiseen Kölnin yksiöön maalattiin luumunvärinen seinä ja seuraavaan kirkkaanpunainen, vaikka alkujaan tarkoitus oli kokeilla jotain hempeää ja herkkää.
Nykyisen asunnon edelliset vuokralaiset olivat maalanneet keittiön seinään harmaan laatikon ja makuuhuoneeseen samankokoisen mutta petroolinvärisenä. Ennen muuttoa sovimme, että keittiön seinä jää mutta makuuhuoneen seinä maalataan valkoiseksi. Ajatus värillisestä seinästä makuuhuoneessa jäi kuitenkin itämään.
En ole poiminut kovin montaa sisustusjuttua instagramista, vaikka siellä usein inspiroidunkin, mutta makuuhuoneen vihreä seinä on sellainen. En edes muista, kenen galleriasta poimin värin, mutta se piti saada. Petroolinsininen olisi ollut minun makuuni liian voimakas väri, mutta siniseen vivahtava tumman vihreä tuntui rauhoittavalta juuri makuuhuoneessa. 

Mies askarteli maalin seinään ja jäljestä tuli paljon parempi kuin edellisten asukkaiden harmaasta seinästä. Suoraan menevien raamien salaisuutena on valkoinen maali. Ensin seinä teipataan, sitten teippien sisäpuolelle maalataan valkoiset raamit. Kun ne ovat kuivuneet, maalataan koko alue halutulla värillä. Valkoinen pohjamaali estää tehostevärin leviämisen teippien alle, ja linjasta tulee suora. Näin mies minulle selitti, sillä minähän vain valitsin värin :D 
Seinän maalaamisen jälkeen mies rakensi yölamput Ikean hyllypidikkeistä, ja hankimme sängyn, jonka valkoinen pääty istuu seinälle kivasti. Pari vuotta sitten sain syntymäpäivänä mieheltä itse rakennetun yöpöydän, ja pikkulipasto löytyi kerran sattumalta kadulta. Mies oli niin pollea, että löysi lipaston ihan ilmaiseksi, sillä minä olin jo aikaisemmin ostanut samantyylisen kirpparilta. Se taisi maksaa 60 euroa, mikä minusta oli ok mutta miehestä kallis. Se on ollut käytössä ostohetkestään asti, joten mikään turhake se ei ole ollut!

Kattolampun ostin saamallani lahjakortilla. Lipaston päällä seisovat maljakot ovat peruja ja perintöä waarilasta, jota ei enää ole.
Makuuhuoneen ison kaapiston lunastimme edellisiltä vuokralaisilta. Lasiovien kantamisessa oli kuulemma ollut kova homma eikä kokoaminenkaan ollut ihan pikkujuttu, joten oli meidän kannaltamme hyvä, ettei se mahtunut mukaan heidän uuteen asuntoonsa. 

Mitäs vielä. Ikkunan rullaverho vaati vähän kikkailua. Korkea ikkuna vaati pitkän rullaverhon, mutta ikkunan kahva asetti leveydelle vähän vaatimuksia. Minä olin jo hermostumassa, kun mies totesi, että sahataan verhosta pala pois. Näin tehtiin ja ongelma poistui.
Nyt kun tämän asunnon tilat alkavat pikku hiljaa valmistua ja toimia, mietin, milloin alkaa uusi sisustuskierros. Toisaalta kaikki on nyt niin kivasti, että tästä voisi vain nauttia. Uudet unelmat voi suunnata jo seuraavaa mahdollista kotia kohti.

Lue myös nämä:
11 comments on "Makuuhuoneen vihreä seinä"
 1. Kauniin värinen seinä! Vaikka väri on voimakas, se on silti rauhallinen. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Ilona!
   Tykkään tuosta sävystä todella paljon <3 Sen suojassa on hyvä nukkua :)

   Delete
 2. En lähestulkoon kestä, kuinka kaunis asunto teillä on!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Meeri!
   Tervetuloa kylään, jos joskus tälle suunnalle ehdit tai päädyt :)

   Delete
  2. Tämän kutsun pidän mielessä, kiitos! Tällä reissulla on viikonloput jo kortilla, mutta eiköhän Saksassa tule roikuttua tulevaisuudessakin. ;)

   Delete
 3. Tuo petrooliseinä on ihana ja samoin suloinen vanha lipasto. Tekemäsi kehikko asettuu sen yläpuolelle kuin nenä päähän.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Riikka! <3
   Se kehikkonurkka on mun lemppari meillä - ja se on siellä oven takana, ettei sitä niin usein edes voi katella :D

   Delete
 4. Kivan näköinen. Mukavan rauhallinen sävy.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Anni!
   Tykkään sävystä kovasti ja se oli onneksi juuri oikea. Joskushan on vaikea sanoa purkista tai koepalasta, mikä lopullinen sävy väri tulee olemaan :)

   Delete
 5. Moi! Mikä on tuon maalin numero/ nimi? Aivan ihana!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa! Väri on ostettu saksalaisesta baumarktista ja oli nimeltään Jade, mutta tämä ei valitettavasti taida kauheasti auttaa? Tykkään aivan tosi paljon tuosta seinästä. Sillä on jotenkin rauhoittava vaikutus =)

   Delete

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?