Tuesday 7 March 2017

Parasta bloggaamisessa


Bloggaaminen on yhtä blingblingiä, ilmaistuotteita, mainetta ja kunniaa. Tai vähintäänkin sitä viime aikoina keskusteluihin noussutta näkyvyyttä. Joo voin kertoa, että ei ole. Sen sijaan se on pääasiassa paljon kaikkea muuta mutta ehdottomasti todella hauskaa. Parasta bloggaamisessa ovat ihmiset.

Täällä Saksassa on suomalaisen bloggarin valitettavasti erittäin harvoin (lue: ei ikinä) mahdollisuus osallistua minkäänlaisiin sponsoreiden tarjoamiin blogikekkereihin. En tosin tiedä, tulisiko niihin Suomessakaan kutsuja. Poikkeuksena ovat tietysti itse ja bloggarikavereiden kanssa järjestetyt reissut, ja niitähän on viime aikoina ollut. Tai sanotaanko, että olen onnistunut tunkemaan itseni niihin mukaan. 

Bloggaaminen on sitä, että ajellaan halvalla ryhmäpäivälipulla paikallisjunassa äänekkäiden ja hyvässä laitamyötäisessä olevien jalkapallofanien kanssa tutustumaan lähiseutuun. Junaa vastaan  tuli rahtijuna täynnä Audeja, ja mietimme, jos Audi vaikka sponsoroisi seuraavan keikan.
Suomalaisten bloggarien kanssa liikkuessaan unohtaa melkein olevansa Saksassa. Onneksi ympäristö muistaa muistuttaa asiasta. Saatoimme olla aika puheliaita ja saatoimme puhua aika kovaa, minkä myötä ympäristön kiinnostus tietysti heräsi aika nopeasti. Yksi meistä sai alkumatkasta jopa treffikutsun. Kaksi muuta olivat törmänneet ensimmäisessä junassa johonkin Suomi-faniin, joka kertoi ummet ja lammet Suomen matkoistaan ja luetteli sanoja, joita osaa ja tietää, kuten Postipankki.

Bloggareiden tapaaminen on myös kielenhuoltoa. Tunnustan valitettavasti olevani kielipoliisi ja vastustavani vieraskielisten sanojen viljelyä. Yritän aina muistuttaa kielemme monipuolisuudesta, vaikka hiipii se saksa minunkin sanastooni. Mutta taisin käyttää sanaa 'genau' lauantaina ehkä vain pari kertaa. Lipsahti.

Blogikeikoillamme kehittyy myös kokonaan uusia sanoja. Kiitos Leenan, rooftopbar on tästä eteenpäin kattojuottola. Seuraavalla kerralla kehitellemme jotain uutta fine diningin tilalle.
Juomisesta puheen ollen, viinistä puhutaan retkillä niin kauan kunnes sitä saadaan. Sen jälkeen mietitään, missä sitä juodaan lisää. Eivätpä muuten kotimatkalla enää haittaa ne samassa junassa matkustavat jalkapallofanitkaan. Naureskelin, että kohta mies ei enää päästä minua näille päiväretkille, kun tulen sieltä niin päissäni kotiin. No, ihan näin paha tilanne ei vielä ole. Mutta viiniä, sitä pitää olla. 

Rahasta ja saatavuudestahan se ei onneksi ole täällä Saksassa kiinni. Lauantaina ravintolassa nauttimamme erinomainen pullollinen Temparanilloa maksoi vaivaiset 16 €. Siis pullollinen.

Bloggareiden kanssa liikkuessa parasta on se, ettei kukaan inise siitä, että kuvaa liikaa tai että kuvaamiseen menee liikaa aikaa. Kaikille annetaan aikaa ja tilaa ja apuakin saa, jos sitä tarvitsee. Kuinka monta kuvaajaa tarvitaan virittämään yhden kameran zoomi? Vastaus yksi, jos se tietää, mitä tekee.
Linzissä oli lauantaina liikkeellä aika vähän ihmisiä. Nekin vähät kulkijat, joita kaduilla oli, pakenivat alta, kun järkkärien seinämä nousi pystyyn.

Lähden näille reissuille aika heppoisin valmisteluin; kyllä joku kokeneempi matkabloggari on googlettanut paikat tai ladannut kartat kameraan. Ainakin Jonna. Paitsi silloin, kun lähdimme kahdestaan Düsseldorfiin. Benrathin asemalla kyselimme molemmat toisiltamme, tarkistitko, missä se linna on. No en, mutta tässä lähellähän se jossain... Pieni mutka tehtiin, mutta linna löytyi varsin lyhyen kävelymatkan päästä.

Ei bloggaamisella tule rikkaaksi ainakaan jos senttejä laskeskelee. Mutta sen kautta tutustuu aivan mahtaviin tyyppeihin ja pääsee viettämään hauskoja retkipäiviä. Kokemaan, näkemään ja ihmettelemään ja tapaamaan mainioita tyyppejä blogien takana. Eritoten nauramaan. Kyllä on elämänrikkautta sekin ja ehdottomasti parasta bloggaamisessa.

9 comments on "Parasta bloggaamisessa"
 1. Genau! Voiko tähän muuta oikein sanoa. (Tuo sama sana tuppaa lipsahtamaan mullakin välillä, tulee jotenkin niin automaattisesti.) Hienosti olet onnistunut kiteyttämään bloggaamisen parhaimmat puolet eli hyvän seuran ja uudet tuttavuudet! Ja P.S. se viinipullo maksoi itse asiassa vaivaiset 14€! Ja P.P.S. saa tunkeutua jatkossakin mukaan :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee, no siinä tapauksessa te ette pääse musta enää ikinä eroon :D
   Oli kyllä hauska retki - ja siis mitä, se viinihän oli melkein ilmaista! Kai joku otti sen tiedot ylös...?

   Delete
 2. Totta turiset vaikken teidän reissuihin ole mukaan päässyt (ehkä joskus?). Eikä minulla ole täällä lähellä ketään bloggaajakavereita. Mutta onneksi on noi Vorarlbergin naiset joiden kanssa on jo suunniteltu pari reissua tälle keväälle. Mutta siis tosiaan tämä yhteisöllisyys on mieltä lämmittävää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä, ja on mielenkiintoista huomata, miten yhteisön tunne syntyy täällä verkossakin, ihan ilman tapaamistakin. Puhuimme lauantaina muuten siitä, että joskus lähdemme kyllä sinne etelämmäs sinua tapaamaan :)

   Delete
  2. Jee, kiva juttu.
   Tosiaan jännä että nettimaailmassa voi tuntua tältä. :)

   Delete
 3. Juuri noitten ihmisten tapaaminen on ihan parhautta - ja toki muiden elämästä oppiminen :) Mä itse bloggaan englanniksi Englannissa ja hengailen lähinnä paikallisten bloggaajien kanssa, joten teen kyllä noita yhteistyöhommia, mut muistan kyl ulkosuomalaisblogiajoilta että tosiaan ne blogitienaamismahdollisuudet oli harvassa ja pieniä :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, näinhän se on, että kieli vähän rajoittaa. Olen harkinnut postauksen yhteyteen saksankielistä tiivistelmää, mutta en tiedä, toisko se tarpeeksi. Suomi on minulle kuitenkin niin tärkeä kieli, etten koskaan voisi kokonaan vaihtaa blogin kieltä :)

   Delete
 4. Oi mä haluan kanssa tavata muita bloggaajia livenä! Ulkosuomalaisena hääbloggarina vaan harvemmin pääsee mukaan mihinkään kivaan kun kaikki järkätään aina Suomessa.. Pitänee laajentaa reviiriä ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, joo, tossa on rajoitetta kerrakseen :D Toisaalta hääjutut menevät kyllä aika hyvin läpi, joten yleisöä ainakin löytyy :) Nimim. Ulkosuomalaiset häät viime vuonna

   Delete

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?