Friday 31 March 2017

Lissabon on keltainen

Aamu Lissabonissa. Terassin sohva on yön kosteudesta nihkeä. Aurinko valaisee Pantheonin mutta ei ole vielä noussut tänne, missä istun. Porien ja työkoneiden ääni kaikuu ylös rannasta. Välillä nosturi pyyhkii yli. Lähikadun liikkeitä availlaan ja työn ääniin sekoittuu ihmisten aamupulina. Lähellä räksyttää koira ja pikkulinnut sirkuttavat terassia varjostavassa puussa. Istun omalla terassilla keskellä vanhaa kaupunkia. Äänistä huolimatta tässä on keidas. Ja rauha. Sekä kupillinen vihreää teetä.

Keväinen Lissabon on täynnä valoa. Taivas on avara kukkuloille kiipeävän kaupungin päällä. Lämpöä on tarpeeksi meille. Kaupungilla tulee vastaan punottavia turisteja. Etelän kevät on hiipivä.

Olemme kävelleet paljon. Kukkulalta toiselle, rappuja ylös ja alas, kujalta seuraavalle. Kun muistaa, missä ranta on, on eksyminen lähes mahdotonta. Kaikki on lopulta aika lähellä ja jalat vievät kuin itsestään paikkoihin, joihin mieli halajaa.

Etsimme meille suositeltua kalaravintolaa ja tupsahdimme keltaiseen iltavaloon. Kirkon takana oleva terassi on suosittu auringonlaskun vastaanottoon mutta me päädyimme sinne vahingossa. Tällaista täällä on - mielenkiintoisia kulmia tupsahtaa eteen ja sitten on tämä valo, keltainen.6 comments on "Lissabon on keltainen "
 1. Mikä ihana tunnelmapostaus! Nuo kuvat on ihan älyttömän kivoja. Lissaboniin on pakko päästä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä! Tänne kannattaa ehdottomasti tulla! Kaikki on jotenkin tosi iisiä, ihmiset mukavia ja tunnelma rento. Ja näin sesongin ulkopuolella saa kuljeskella aika rauhassa.

   Delete
 2. Aih, ihana Lissabon, aina niin tunnelmallinen <3 Kauniisti sitä kuvailitkin! Minulle se on jostain syystä vaaleanpunainen, ei keltainen, valosta huolimatta! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kotona Saksassa olen varmaan niin kyllästetty vaaleanpunaisella että täällä on iskenyt päälle valo :) Ja ihanat mosaiikkiseinät!

   Delete
 3. Kiva tunnelma tekstissä, olisin lukennut pidempäänkin, loppui aika yllättäen, juuri kun olin päässyt fiilikseen. :-)
  Kuvissa olet tavoittanut Lissabonin keltaisuuden, ja jos joku väri pitää kaupungille antaa, niin mun mielestä se on ehkäpä azulejohen sinivalkoinen kaupunki.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Anna :) Jossain vaiheessa alkoi aamun kylmyys kohmettaa sormia ja oli siirryttävä sisälle keittämään kahvia. Lissabonista löytyy kyllä monia värejä! Meillekin tarttui kotiinviemisiksi yksi azulejo-pala :)

   Delete

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?