Monday 17 December 2018

Olohuoneen sisustus - 50-luvun tunnelmaa ja viherkasveja

Mikään muu huone ei ole pyörinyt meillä niin usein ympäri kuin olohuone. Nyt vaikuttaa kuitenkin siltä, että oikeat huonekalut ja niiden lopulliset paikat ovat löytyneet. Tämä taitaa olla kolmas versio kolmessa ja puolessa vuodessa, mutta uskoisin, että tämä järjestys pysyy pidempään.
Uudet, korkeat kirjahyllyt kasattiin elokuussa ja vanhat matalat myytiin pois, enkä voisi olla tyytyväisempi. Tyhjään nurkkaan ei sovi oikein mikään muu ja nyt kirjat ovat näkyvillä, mutta poissa tieltä. Olen jo vuosia järjestänyt kirjat värien mukaan enkä varmaan edes löytäisi enää etsimääni, jos vaihtaisin systeemiä.
Olohuone joutui kuitenkin odottamaan koko syksyn puolivalmiina, sillä kesän lopussa tilattu Habitatin lipasto päätti saapua vasta joulukuun alussa. Emme tainneet olla ainoita nettitarjoukseen tarttuneita, joten toimitusaika hieman venähti. Nyt kun uusi huonekalu on omalla paikallaan, en voisi olla tyytyväisempi.
Haaveilen erilaisesta sohvasta aina silloin tällöin, mutta ensiapua on nyt saatu uusista tyynyistä ja torkkupeitosta, jotka tulivat aika paljon halvemmaksi kuin istuinkaluston vaihtaminen.

Tämänvuotinen joulukuusi sai juuri juurelleen uudet kaverit, kun joulukalenteristani putkahti betonista valmistettuja ja glitterillä silattuja joulukoristeita. Miten mies tunteekaan makuni jo niin hyvin ja tietää mistä tykkään!
Pari juttua uupuu vielä, ennen kuin voin jättää tämän huoneen rauhaan. Olemme tilanneet kuvataiteilijasiskoltani taidetta, jolle löytyy hyvä paikka tuosta lp-hyllykön yläpuolelta. Työn tarkempi sisältö on vielä sopimatta, koska piti ensin saada ympäristö kuntoon. Ja kirjahyllyn vastakkainen seinä on kesken eikä tarkoituksella näy näissä kuvissa, kaipaa jotain vihreää, ehkäpä amppelin roikkumaan katosta.
Mies jo nauraakin, että ei tästä taida ikinä tulla valmista. Mutta minusta ei ehkä tarvitsekaan. Eikö koti ole prosessi, joka muotoutuu eletyn elämän myötä sen näköiseksi, miltä kulloinkin tuntuu?
5 comments on "Olohuoneen sisustus - 50-luvun tunnelmaa ja viherkasveja"
 1. Onpa kodikas olkkari! Tuo musta hieno korilamppu, mistä se on?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Mäkin olen oikein tyytyväinen tähän lopputulokseen, jonka kasaamiseen meni kolme vuotta =) Lamppu on tilattu Ranskasta, Matea-nimiseltä firmalta. Kun siinä on valo, tulee kattoon ristikko.

   Delete
 2. Eihän sisustaminen lopu koskaan, aina voi muuttua mielipiteet ja tarpeet. Ja olen myös sitä mieltä, että asunnon pitää näyttää asukkailta! Usein minulta kysytään voisinko sisustusarkkitehtinä sisustaa jonkun huoneen, kieltäydyn aina kauniisti, koska sitten se huone näyttäisi minulta, eikä asukkailta. Voin auttaa jos on joku pulma, mutten sisusta.

  Minä mietin taas uusia juttuja meidän alakertaan, ensi vuona pitäisi maalata seinät, ja saa nähdä mihinkä minun ideoihin mieheni suostuu :-) Valitettavasti (tai onneksi) mieheni haluaa puhevaltaa sisustukseemme, näin paikka näyttää meidän kodilta :-)

  Tykkään tosi teidän olohuoneesta (ja myös makuuhuoneesta ja keittiöstä), kiva henki teillä! Tykkään myös tosta kirjahyllystä, kyllä minä joskus vielä järjestän kirjat väreittäin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Eeva!
   Meilläkin sisustuspäätöksistä pitää valitettavasti neuvotella, mutta minä olen idearikkaampi, joten ehdotukseni menevät useammin läpi ;)
   Joillekin ihmisille kodilla ei ilmeisesti ole niin paljon omaa henkilökohtaista arvoa tai väliä, sillä on ihan tavallistakin tilata sisustus alan ammattilaiselta. Kuulin jopa jostakusta, joka oli ostattanut uuden kotinsa sisustuksen arkkitehdillä kaikkea pikkusälää myöten. Minä olen aika hidas sisustaja, mutta tässähän tämä koti muotoutuu, eletyn elämän myötä.

   Delete
 3. Olohuoneen sisustuksen tulee kyllä olla mukava ja viihtyisä. Eikä haittaa yhtään, vaikka sisustaminen veisi monta vuotta. Kunnon sohvaan kannattaa kyllä panostaa. Itse olen haaveillut näistä Hakolan sohvista: https://www.huonekalut.fi/p/60/cosy-sohva-hakola Uskon, että laadukkaiden huonekalujen ostaminen ei tule harmittamaan, vaikka niihin joutuu hieman säästämäänkin.

  ReplyDelete

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?