Sunday 7 May 2017

Antwerpen - lempikaupunkini

Joskus sitä on vaikea selittää. On kaupunkeja, joissa ei vain viihdy, vaikka kuinka yrittäisi. Periaatteessa kaikki on kohdillaan, mutta jokin kaupungissa ei mätsää oman fiiliksen kanssa. Brysseli on minulle tällainen paikka. Kaupunki on monipuolinen ja monivärinen, mutta jokin siinä tökkii. Viime viikonlopun Pariisin matka oli mielenkiintoinen, mutta Pariisi ei tule koskaan nousemaan lempikaupunkieni listalle. 

Sitten on niitä toisia paikkoja, joista ei millään haluaisi lähteä pois. Top-listani jaettua ykköspaikkaa pitävät tällä hetkellä Portugalin Porto ja Belgian Antwerpen.

Olin onnistunut puhumaan Antwerpenista niin houkuttelevasti, että sain tänä viikonloppuna matkaseuraa muutamasta bloggari-kollegasta. Ajatuksia Saksasta - blogin Oili, Lempipaikkojeni Jonna, H niin kuin Hausfrau -blogin Jenni ja aina yhtä ihastuttava Aino Viisi kymppiä lasissa -blogista lähtivät tutkailemaan, pitikö mikään jutuistani paikkaansa vai olenko kehunut tyhjää

En ole. Lähes jokainen totesi vuorokauden kaupungissa vietettyään, että tänne pitää tulla paremmalla ajalla uudestaan. Jes! 

Antwerpen on lempikaupunkini, koska sen keskusta-alue on käveltävissä, mutta siellä on loputon määrä viehättäviä kujia, erikoisia julkisivuja, joista osa on suloisesti ränsistynyt ja osa muuten vain värikkäitä, katukahviloita ja hengailuaukioita. Shoppailumahdollisuudet ovat paremmat kuin erinomaiset, kulinaariset nautinnot loputtomat eikä kaupungin pikkubaareja ehdi kiertää hetkessä. Kaupungin asukkaat ovat tyylikkäitä mutta rentoja, ja pössis hyvä. Tämä kuvaus sopii moniin kaupunkeihin, joten lisätään kierroksia. 

Antwerpenista tekee erikoisen sen historia. Kansainvälinen satamakaupunki on kehittynyt yhdeksi maailman timanttikeskuksista. Tämä toiminta on vahvasti koptijuutalaisten käsissä, joten timanttikorttelit ovat täynnä perinteisiin pukuihin sonnustautuneita miekkosia, jotka pyöräilevät sinne tänne poskikiharat heiluen. Autenttisuus on maksimissaan.

Koska kuvat puhuvat enemmän kuin tuhat sanaa, säästän näppäimistöä ja näytän teille parhaat palat viimeisen vuorokauden ajalta.


Mikä on sinun lempikaupunkisi?
14 comments on "Antwerpen - lempikaupunkini"
 1. Voi että teillä oli ihana viikonloppu! Potuttaa ihan hirveästi etten päässyt, mutta olisi vielä enemmän potuttanut jos olisin päässyt, sillä perjantaina iski flunssa ja siintä lähtien olen hengaillut sohvalla ja niistänyt tuhannet nästyykit täyteen 😣

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi ei - pikaista paranemista!
   Sulla olisi kyllä ollut pitkä junamatka, joten viikonlopusta olisi saattanut tulla aika raskas. Seuraavalla kerralla sit taas. Kivaa oli, vaikka vähän rauhallisempaa kuin joulukuussa ;)

   Delete
 2. Et todellakaan tyhjiä ollut kehunut! Antwerpen nousi munkin suosikkikaupunkilistalla aika korkealle sijalle. Ja aivan varmasti kutsuu luokseen vielä uudemman kerran, sillä niin paljon mielenkiintoista jäi siellä näkemättä. Kiitos vielä hauskasta seurasta, kyllä taas arkea jaksaa tällaisen piristävän viikonlopun jälkeen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eivätkös viikonloput ole juuri sitä varten, että arki taas maistuu :) Kyllä mua jäi melkein harmittamaan, ettei yhtään ehtinyt kiertää kauppoja eli paluu se on täälläkin taas edessä.

   Delete
 3. No niin: tämä myyntipuhe oli viimeinen pisara, tänä kesänä mä oikeasti menen sinne Antwerpeniin. Tässä tunnin junamatkan päässä, kun asutaan, eikä vieläkään ole tullut siellä käytyä. Ihanan kuuloinen reissu teillä! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siis mitä! Vain tunnin päässä tästä ihanuudesta ja vielä käymättä?? :D Sinnehän ajaa vaikka päiväreissulle. Tämä on siis kateellisten panettelua, vaikka ei tämän Kölnikään onneksi kovin kaukana ole :)

   Delete
 4. Antwerpen on ihana! Yksi parhaista ystävistäni asuu siellä, joten onneksi on syy käydä melkein joka vuosi. Tuntuu, että joka kerta kaupungista löytyy uutta kiinnostavaa ihmeteltävää, ja toisaalta lempipaikkojakin jaksaa kiertää uudelleen ja uudelleen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näin se just on! Samat paikat kutsuvat aina uudelleen mutta joka kerta voi löytää jotain uutta mielenkiintoista. Tällä kertaa reissu oli aivan liian lyhyt, joten sinne on päästävä pian uudelleen :)

   Delete
 5. Lempikaupunkejani ovat Pietari, Lima ja Palm Springs, mutta nämä ovat kaikkien muidenkin lempikaupunkeja, niin sitten esimerkiksi Szczecin. Tykkään myös sellaisista oudoista paikoista kuin Manchester tai Reims.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei aivan mahtava lista! On oikeastaan aika tylsääkin, jos kaikki tykkäävät ja popittavat samoja paikkoja. Minulla on tuttavapiirissä useita, jotka eivät ole ymmärtäneet esim. Roomaa, ja pidän itse eniten keskisuurista kaupungeista. Noloa myöntää, mutta Pietari on edelleen käymättä. Ehkä se oli vain liian lähellä silloin, kun asui vielä Suomessa....

   Delete
 6. Olen kuullut pelkkää hyvää Antwerpenistä. Jonkun mielestä se syrjäyttää jopa Bruggen. Sen vuoksi kiinnostaisi kovin käväistä toteamassa Antwerpenin lumo livenä. Hienon näköistä ainakin kuvissa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ehdottomasti kannattaa! Antwerpen on vähän isompi, värikkäämpi ja monipuolisempi kuin Brugge, joka on tietysti myös erittäin viehättävä kaupunki :)

   Delete
 7. Päätin viime kesänä kahden kuukauden Euroopan-matkani juuri Antwerpeniin. Olin Belgian muut kuuluisat siihen mennessä käynyt ja odotukset Antwerpenin suhteen olivat aika vähäiset, mutta sehän oli todella kiva! Harmitti, että olin varannut sille vain yhden yön ja kaksi päivää. Sattui olemaan vielä museoiden yö, joten sain annoksen kulttuuriakin kaiken kaupungilla kävelyn päätteeksi. Ja rautatieasema, jestas, se on kaunis!

  ReplyDelete
 8. Mulla on sama fiilis Brysselistä ja Pariisista, en vaan tykännyt, enkä tiedä miksi. Tämä taas näyttää siltä, että saattaisi kolahtaa kovaakin :) Ikisuosikkini on München, mutta moni tulee hyvässä tuntumassa.

  ReplyDelete

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?