Sunday 14 May 2017

Helpot ja halvat laatikkohyllyt

Meillä asuu tarkan markan mies. Kun vaimo saa päähänsä ostella mitä lie hullutuksia, joihin on lyöty design-leima, pyörittelee mies päätään ja sanoo ei. Ymmärrän kyllä, että 90 euroa kappale maksaneet keittiön tuolit olivat ehkä hieman hintavat mutta tällä kertaa kyseessä olivat vain puiset pikkuhyllyt. 

Olen jo pitkään ihaillut Bloomingville puisia laatikoita. Eri värisinä ja muotoisina ne muodostavat seinälle hauskan yksityiskohdan. Nyt, kun olohuoneen ilme on viimein löytynyt, on aika saada asunnon muutkin seinät valmiiksi. Korkeaseinäisessä ja ilmavassa asunnossa on useampikin paikka, joihin puuhylly sopisi erinomaisesti. Tiukkojen neuvottelujen jälkeen päätin, että tilaan laatikot sanoi mies mitä tahansa.

Juuri kun olin painamassa tilaa-nappia, mies hihkaisee toisesta huoneesta, että löysi minulle maalaamista vaille valmiit hyllyt. Alkuperäinen kolmen laatikon setti olisi maksanut 140-180 euroa,  riippuen vähän koosta ja ostopaikasta. Nämä laatikot tulivat pienestä puuhapajasta Ranskasta 30 eurolla ja postikuluilla. Kun hyllyjen kokokin vaikutti hyvältä, tuumasin, että tilataan.

Tänä viikonloppuna oli vihdoin aikaa maalaamiselle. Rakastan saksalaisia Baumarkteja, jotka ovat vähän kuin K-raudan ja Puutarhamaailman sekoituksia. Maaleja, ruuveja ja muttereita on joka lähtöön mutta  niin on viherkasveja, vaaseja kylpyhuoneen kalusteitakin. Maaleissa oli vähemmän valinnanvaraa, kuin olin odottanut, mutta kotiin lähti pieni purkki vaaleansinistä ja pinkkiä väriä. Kotona oli jo valmiina valkoista. Maalien hinnaksi tuli 7 euroa, ja niistä jää väriä seuraaviinkin projekteihin.

Meidät oli kutsuttu jo iltapäivästä ystävien tuparisynttäreille, mutta oli ihan pakko saada projekti heti alkuun, joten mies lähti kekkereille jo etukäteen. Ensin mietin hyllyjen lopulliset sijoituspaikat ja päätin värit: Eteisen hylly tulee sisältä valkoiseksi, olohuoneen hylly ulkopuolelta siniseksi ja makuuhuoneen hyllyn sisätausta pinkiksi.
Olin taas unohtanut, miten mukavaa käsillä tekeminen on! Vaikka kyse oli niinkin yksinkertaisesta hommasta, kun laatikoiden maalailusta spotifyn tahtiin, se oli aivan mahtavaa. Ja rentouttavaa.

Tietysti hyvinkään suuniteltu ei tarkoita, että lopputulos olisi juuri sitä, mitä haluaa. Pinkki väri oli vähän turhan voimakas. Lisäksi onnistuin sohlaamaan sitä puureunan ulkopuolellekin, joten hyllyn ulkoreunat piti korjausmaalata valkoisiksi. Mutta jos kaksi kolmesta onnistuu odotuksia paremmin ja yhdestä tulee korjailun jälkeen ihan käyttökelpoinen, voi tyytyväisenä taputella itseään säästyneistä euroista. Ja olihan tämä hauskaakin!

Lisäksi itse maalattuna sai tietysti mukaan mieleisensä värit, mikä ei valmiiden hyllyjen myötä välttämättä olisi toteutunut. Bloomingvillellä on tarjolla kivoja värejä, mutta katselemani setti olisi ollut vain valkoinen.

Laatikoiden maalaaminen oli niin leppoisaa, että nyt tekisi mieli maalata enemmän. Jos joku siis tarvitsee laatikkomaalaajaa, täällä olisi yksi sellainen. Niitä kalliita design-tuoleja ei muuten silloin aikoinaan tilattu, vaan rouva maalasi ikean vanhat puutuolit valkoisiksi. Eivät tulleet kalliiksi nekään tuolit, sillä ne oli saatu erään muuton yhteydessä uuden asunnon entiseltä asukkaalta.

Katso myös:
Paraatipaikka eli eteisen seinä

Be First to Post Comment !
Post a Comment

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?