Tuesday 25 July 2017

Bloggaajien salaiset elämät

Seuraan useita blogeja, joita kirjoitetaan ympäri maailmaa. Näin kesän kunniaksi heitin pari viikkoa sitten haasteen bloggaajakollegoille:
Näytä ja kerro, missä ja miten tekstisi syntyvät.
Minua, kuten varmasti monia muitakin, kiinnostaa nähdä, millaista on bloggaajien todellinen elämä siellä ruudun takana jossain.
Kiitos kaikille mukaan lähteneille! Vastauksia tuli oikein mukavasti.

Tässä siis kaikelle kansalle: bloggarien salaiset elämät aka maailman kirjoituspöydät.

Kommenteista ja teksteistä löytyi paljonkin samaa: postauksia kirjoitetaan useimmiten keittiössä tai olohuoneessa, sillä vain harvoilla oli työhuonetta, ja vaikka talosta löytyisi virallinen työpöytä, sen ääressä istuttiin vain harvoin. Monen kirjoitushetkeen kuuluu kahvi, tee tai viini, ja jos kirjoittaessa ei samalla pidä silmällä lapsia, pyörii jaloissa toimistokoira tai -kissa. Silti jokaisen kirjoitushetki on omannäköinen ja persoonallinen.

Brazilandiia-blogin Ronja kertoo, että "Brasiliassa mulla oli rutiinina et istuin sohvalla. Pikakahvia kupissa ja sinne dippasin maitokeksejä. Ovi oli pihalle auki ja se lens aina siinä vaiheessa kiinni, kun koira tai ötökkä tuli sisään. Se oli aina hyvä hetki se."


Raidallisia hetkiä -blogia Italiasta kirjoittava Kata kuvailee kirjoittamistilaansa näin:
"Kun kirjoitan, minusta on ihanaa pitää ikkunaa auki. Tällä hetkellä avonainen ikkuna ja kesäinen tuulenvire luovat kirjoituspisteen tunnelman. Meidän ikkunan alla on yksi Brescian suosituimmista kävelykaduista. Kauppoja riittää ja kahviloitakin on monia. Tuntuu melkein kuin olisin itsekin ulkona. Toisinaan kadulta kuuluu katumuusikon soittoa tai ihmisten pölinää. Jos ihmisiä on paljon, sisään kantautuu vain keskustelun huminaa."

Koko teksti, jossa esitellään tämä ihana pieni asunto kokonaisuudessaan, luettavissa täältä.


Elina Marjaana -blogin Elina kertoo kirjoittaneensa viimeisten kahdeksan vuoden opiskelutyöt sekä kaikki blogipostaukset samalla pöydänkulmalla:
"Pöydällä on yleensä kukkia ja lasinalusia, joista ainakin kaksi on yhtä aikaa käytössä, toinen vesilasille ja toinen kahvi- tai teemukille riippuen vuorokaudenajasta ja omasta fiiliksestä. Lähellä on myös ainakin yksi vihko, kynä ja post it -lappuja mahdollisia muistiinpanoja varten. Kirjoitan kuusi vuotta vanhalla Acerin läppärillä, jonka avaaminen kestää ikuisuuden ja kuvien lataaminen vielä pidemmän ikuisuuden. Katselin uusia koneita ja tajusin, että ne avautuvat 12 minuutin sijaan 12 sekunnissa ja kaikki näppäimet ovat paikallaan, omastani kun on hävinnyt ykkönen ja ylöspäin osoittava nuoli."

Koko teksti ja kauniit kuvat täällä. 


Tahdon asiat -blogin takana olevan Muusan kirjoitukset syntyvät kauniin värisessä olohuoneessa Yhdysvaltain länsirannikolla:
"Kirjoitin ennen keittiössä, mutta muutin vastikään työpöytäni olohuoneeseen. Uusi paikka tuntuu kotoisalta. Kuulen lapset pihalla ja kahvinkeittimelle on edelleen kiitettävän lyhyt matka. Ikkunan takaa näkyy usein peuroja ja pupuja, toisinaan ilveksiä tai karhuja. Naapurin lapset tietää että lauman äiti tekee jotain tosi, tosi tärkeetä istuessaan siinä, olkkarin ikkunan edessä."

Lasten lisäksi myös Martta-koira vahtii, että työnteosta tulee jotain.
Koko postaus ja lisää tunnelmallisia kuvia täällä


Mäntymäen elämää -blogin Kristiina kuvaili kirjoittamistaan näin:
"Kirjoitan tuvassa ikkunan ääressä, josta voin samalla seurata metsäisen pihapiirini tapahtumia. Kirjoittaminen keskeytyy usein, koska pihalla tapahtuu niin monia kiinnostavia juttuja. Pöytä on aika pieni ja täynnä roinaa. Missu-kissani istuu usein kaverinani ja sotkee tekstiä näppäimillä tepastellen."


Ajasta eteenpäin -blogin Heini on otsikoinut postauksensa kuvaavasti: Kirjoitusympäristöllä ei ole merkitystä.
"Kirjoitan enimmäkseen puhelimella. Minulla on iphone 6 plus -merkkinen luuri, jolla on oikein hyvä kirjoitella pitkiäkin tekstejä. Usein kyhjötän puhelimeni kanssa parvekkeella, mutta kirjoittaminen sujuu sillä niin lentokoneessa, junassa, bussissa kuin biitsilläkin. Puhelimessa on sijainnista tai maasta riippumatta aina oma netti, joten saan kaiken pilveen talteen eikä tarvitse murehtia laitteiden rikkoutumisesta."

Lue täältä, missä muissa paikoissa Heini kirjoittaa ja missä maassa hän kirjoittaisi kaikkein mieluiten.


Appelsiinipuun alla -blogia Israelissa kirjoittava Jael pohtii postauksessaan sekä uutta tietokonetta että tuuletuslaitteita:

"Työpöytänurkkaus voisi olla siistimmän näköinen:  siellä on aivan liian paljon tavaraa.  Oikealla on viimeisin lisäys työpöydälle, minituuletin.  Ilmastointilaitteeni on rikki, eikä se muutenkaan ulottunut toimiessaan tähän työ&vierashuoneeseen.  Helteisellä säällä on pakko olla jotain joka vilvoittaa, ja aiemmin käytin takanani olevaa suurta tuuletinta joka sai aina niskani jumiin. Minituuletin tuo ilmavirran kasvoilleni, ja kirjoittaminen sujuu sen ansiosta hyvin nyt helteelläkin :)"

Kuvia nurkkauksesta ja Bambi-koirasta täällä.

Hollanninhippiänen -blogia kirjoittavalla Liisalla on ihanan värikäs työpiste:
"On minulla maalintahrainen askartelu- ja kirjoituspöytäkin, jonka äärestä voin tuijotella seeprapeippojemme touhuja, mutta ensisijainen kirjoituspaikkani taitaa kuitenkin olla tämä sohvannurkka. Risti-istuntaan pehmeissä kotivaatteissa ja läppäri syliin kätevällä tyynytarjottimella. Päivällä ehkä kahvi, illalla teemuki viereen. Syrjäsilmällä voin tarkistaa kaihdinten välistä puiden huojuntaa tuulessa, vai sepelkyyhkykö siellä räpistelee oksalla."

My life in Spain -blogin Miia saa kirjoittaessaan nauttia auringosta ja näköalasta uima-altaalle, tai saisi jos ei yläkerran työhuoneen sijaan kirjoittaisi alakerran nurkassa:

"Toistaiseksi kirjottelen kuitenkin alakerrassa, jossa pystyn samalla tekemään muitakin hommia, esim. ruoanlaittopuuhat ovat usein menossa samaa aikaa kun kirjoittelen. Aika kun ei muuten riitä kaikkeen. Keittiö on sopivasti viiden askeleen päässä! Tästä tosin on se seuraus, että usein kirjoittelenkin kahvikuppi tai joskus jopa viinilasi vieressä."

Kuvia Miian Gran Canarialla sijaitsevasta ihanasti valoa ja valkoisuutta hohtavasta kodista löydät täältä

Heidin Italia -blogia kirjoittava Heidi naputtelee hänkin tekstinsä mieluummin olohuoneessa kuin miehen maun mukaan tummaksi sisustetussa työhuoneessa:
"Kirjoitan blogini kännykällä, lataan kuvat perään, ja käyn koneella vaan järjestämässä kuvat paikalleen.  Useimmiten kirjoitan sohvalla maaten olohuoneessa. Kirjoittamiseen menee 10-15minuuttia. En suunnittele etukäteen mitä kirjoittaa, vaan annan mennä mielen mukaan."

Lisää kuvia sisustussuunnittelua opiskelevan Heidin viihtyisästä olohuoneesta ja työpöydästä täällä.

London and beyond -blogin Leena kuuluu hänkin keittiökirjoittajiin, sillä pikkulapsivaihetta elävän yrittäjän täytyy tehdä työnsä siellä, missä ne nopeiten luonnistuvat:
"Tässä mun työpiste, mulla on oma toimistopiste mutta suurimman osan ajasta teen ruokapöydän ääressä töitä."

Missä sinä kirjoitat ja mitä kirjoittamishetkeesi kuuluu?
2 comments on "Bloggaajien salaiset elämät"
 1. Onpa kiva haaste, mukava lukea muiden kirjoituspaikoista :) taidan osallistua haasteeseen itsekin, vaikka olenkin vähän jälkijunassa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, tätä oli tosi kiva tehdä!
   Jos teet postauksen, niin voin laittaa siitä linkin mukaan tähän juttuun, vaikka se onkin jo julkaistu :)

   Delete

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?