Thursday 13 July 2017

Kurkistus kulissien taakse - HAASTE

Sosiaalinen media täyttyy näin heinäkuussa lomakuvista ja kesän riemuista. Mutta sitten on meitä, joiden loma ei vieläkään ole alkanut, vaikka helteitä on jo tullut ja mennyt. Siksipä ajattelin heittää ilmaan pienen kesähaasteen kaikille niille, jotka kuluttavat heinäkuunsa töissä ja työpisteiden äärellä. Toki kesälomalainenkin saa osallistua, jos sattuu olemaan kotona.

Minua kiinnostaa missä ja minkälaisessa ympäristössä konkreettisesti olet, kun kirjoitat blogia. Mikä on se nurkkaus tai paikka kotona, jossa ajatuksesi saavat lentää?

Onko sinulla kotona työpöytä, istutko auringossa terassilla vai tuvassa takkatulen ääressä? Onko kirjoitusasusi pyjama vai hellemekko? Löytyykö kädestä kahvikuppi vai viinilasi?

Tehdään kesän kunniaksi kurkistus kulissien taakse!
Minun työpisteeni on työ/vierashuoneen työpöytä.

Sain tämän Ikean halpispöydän jonkun muuton yhteydessä uuden asuntoni edelliseltä asukkaalta. Tähän asuntoon muutettaessa lakkasin sen mustaksi ja se muuttui ruokapöydästä kirjoituspöydäksi. Oma kirjoittamisen tilani on rauhallinen ja mahdollisimman virikkeetön. En voi keskittyä, jos ympärillä lojuu tavaraa enkä kuuntele kirjoittaessa musiikkia. Tuijottelen kirjoituspöydän yli naapuritalon seinää, jota kiipeävä kasvi on eri vuodenaikoina eri värinen. Tärkeää on myös talon yllä näkyvä kaistale taivasta. Umpiossa en voisi kirjoittaa.

Jaamme työpöydän ja samalla työhuoneen käytön miehen kanssa. Minun ovat aamut ja päivät, miehen illat ja viikonloput. Se ei aina ole täysin ongelmatonta, sillä aamuni alkavat usein siivoamalla huoneesta miehen jäljet, kuten pöydälle kerääntyneet kupit, x-boksin osat ja niin edelleen. Pöydällä lojuu aina koneen osia, joita en itse käytä. Huomaa myös saksa-tanska -sanakirjat, joilla on tärkeä tehtävä.
Sekä esikoiskirjani että tulossa olevat jatko-osa on kirjoitettu mustan pöydän ääressä, kuten suurin osa viimeisen vuoden blogipostauksistakin. Kämppä alkaa olla muuten sisustettu mutta tämä huone on vielä kysymysmerkki. Tärkeintä on funktionaalisuus eli se, että on pöytä kirjoittamista varten, sohva elokuvien katsomiseen ja tilaa vieraiden majoittua. Kutsun tätä välillä mummokammariksi, koska värit ja tyyli ovat vähän sellaiset. Toisaalta täällä on juuri oikea energia satukirjojen kirjoittamiseen.

Meidän kotia vastapäätä on ihana kahvila ja lähistöllä monia muita. Ajattelen aina, että joskus menen viettämään aamua coolisti ja kaupunkilaisesti kahvilaan ja juon kupillisen herkullista maitokahvia samalla, kun kaivan läppärin esiin kirjoittamista varten. Ja kissan viikset. Täällä sitä verkkarit päällä ja villasukat jalassa näppäillään menemään. Vuoden kylmimpänä aikana jalkoja lämmittää myös viltti.

Haastan sinut, bloggaajakollega, joko lähettämään minulle sähköpostiin (viherjuuria@gmail.com) kuvan ja pienen kommentin, jossa kerrot kirjoittamisympäristöstäsi ja työpisteestäsi ja joista koostan pian yhteispostauksen, ja/tai kirjoittamaan kokonaisen postauksen omasta työpöydästäsi. Lähetä minulle linkki tuotokseesi ensi viikon aikana, sillä julkaisen kuvia ja linkkaan postauksia omaan tulevaan yhteispostaukseensa tämän kuun lopussa. 

Kirjoittamisiloa!
10 comments on "Kurkistus kulissien taakse - HAASTE"
 1. Heippa Heidi, tein sitten oman postaukseni tästä eli täällä:
  http://www.viherjuuria.com/2017/07/kurkistus-kulissien-taakse-haaste.html
  Kuvistani tuli tosin huonot ja rakeiset, johtuen huonosta valo-olosuhteista

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Jael! Kiitos postauksesta, kiva kun lähdit mukaan haasteeseen :)
   Tämä linkki ohjaa jostain syystä tähän mun postaukseen eli etsin tekstisi muuta kautta....

   Delete
 2. http://tahdonasiat.blogspot.com/2017/07/kesahomppaa.html - Täällähän minä. Kiitos heidi hauskasta haasteesta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kivasta postauksesta!
   Teidän työ/olohuoneessa on ihanan harmoniset värit :) Ja toimistokoira!

   Delete
 3. Hei! Ihana postausidea ja erittäin mielenkiintoinen haaste! Olen aika utelias, joten on erittäin mieluista päästä kurkistamaan muiden työhuoneisiin ja tapaan kirjoittaa. ;) Kirjoitin aiheesta kokonaisen postauksen: http://raidallisiahetkiajaretkia.blogspot.it/2017/07/haaste-kurkistus-kulissien-taakse-missa.html
  Hyvää työkesää!
  Kata

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Kata ja kiitos kun lähdit mukaan haasteeseen!
   Kivaa kesää myös sulle :)

   Delete
 4. Moikka. Kirjoitan tuvassa ikkunan ääressä, josta voin samalla seurata metsäisen pihapiirini tapahtumia. Kirjoittaminen keskeytyy usein, koska pihalla tapahtuu niin monia kiinnostavia juttuja. Pöytä on aika pieni ja täynnä roinaa. Missu-kissani istuu usein kaverinani ja sotkee tekstiä näppäimillä tepastellen. Kristiina
  P.S. Lisään sinut blogini kohtaan "Näitä vilkuilen"

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommentista Kristiina!
   Kirjoittamispaikkasi kuulostaa idylliseltä. Aina vanhempieni luona maalla käydessäni hakeudun itsekin kirjoittamispaikkaan, josta näkee metsän <3 Meilläkin oli aikoinaan kissa, joka tykkäsi asettautua juurikin siihen näppäimistön tai luettavana olevan kirjan päälle :D
   Kiitos "vilkuilemisesta"!

   Delete
 5. Hei, olipa ihanaa kurkistaa toisenkin kirjoittajan kotiin ja tapoihin. Kirjoittelinpa itsekin aiheesta, sinun innostamanasi: https://heiniholappa.wordpress.com/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Heini! Kiva kun lähdit mukaan haasteeseen :)
   Olipa mielenkiintoinen teksti ja kivat kuvat. Itse en likinäköisyyden takia voisi ikinä kirjoittaa puhelimella. Älypuhelimeni tuottaa sen verran kirjoitusvirheitä, että perheeni saa päivän huumoriannoksen täyteen :D Teen näistä linkeistä yhteispostauksen tulevalla viikolla. Kirjoittamisiloa!

   Delete

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?