Tuesday 21 November 2017

Vuoden paras (syntymä)päivä

Tarjoilut ovat valmiina. Kattauskin on. Lasit on kaivettu esille. Viimeiset murut on siivottu lattialta, ja ensimmäisen skumpan voisi ehkä jo avata valmiiksi. Vieraat on kutsuttu kylään kello 15, ja kaikki tulee siihen mennessä valmiiksi. Vieraat tekevät juhlan, joten odotus alkaa.

Ensimmäinen vieras soittaa ovikelloa klo 15.22 ja puolessa tunnissa tupa on täynnä. Saksalainen on mieluummin vähän myöhässä kuin ensimmäisenä paikalla. 

Viime vuosi meni häähulinoissa, joten jätin syntymäpäivät kokonaan juhlimatta, mutta tänä vuonna tuntui taas kivalta tehdä jotakin. Saksassa on tavallista kutsua vieraat ravintolaan tai baariin eli kodin ulkopuolelle, mutta meillä on niin kiva koti, että miksi ei juhlisi täällä. Kekkerit laitettiin lopulta aika nopeasti kasaan, koska viikkoa aikaisemmin en edes tiennyt, olenko juhlapäivänä kotona. Yllättävän moni vieras kuitenkin vastasi myöntävästi kutsuun, jossa luvattiin aikuisten oikeesti juhlintaa sunnuntai-iltapäivänä kahvin, kakun ja skumpan voimin.
Niinhän se on, että vaikka asunnossa on kuinka monta huonetta, paras meno on aina keittiössä. Tässä asunnossa on tosin parasta juuri keittiö, johon mahtuu iso ruokapöytä, ja jossa voi näemmä hengailla yli kymmenen ihmistä erinäisinä ryppäinä ympäri huonetta. Keittiön viehätystä lisää valkoinen puulattia, jota yksi vieras ei lakannut ihastelemasta. Tilaisuuden pienimmät vieraat valloittivat sentään olohuoneen, vaikka emännällä olikin aika heikko lelu- ja muu viihdytystarjonta.

Tarjoilut onnistuivat! Olin pyytänyt miestä tekemään cookieseja ja hän leipoikin kahta sorttia: suklaa-suola-cookieseja ja inkivääri-sitruuna-kookos-keksejä. Itse väänsin paprika-oliivi-sarvia ja tein mustikkapiirakan, ja saksalainen ystäväni teki syntymäpäivälahjaksi perinteisen saksalaisen juustokakun. Se oli niin tuhtia, että sitä jäi yli niin pakastettavaksi kuin töihinkin vietäväksi.
Oikeastaan järjestin juhlat vain siksi, että lahjoja on kiva saada. Ja niitähän tuli, vaikka kutsussa olin sanonut, että eivät ne ole mitenkään välttämättömiä. Sain lahjakortteja ja kukkia, korvikset sekä vihreät pippuri- ja suolamyllyt keittiön vihreään keitaaseen. Kyllä ystävät minut hyvin tuntevat.
Sunnuntai-iltapäivä oli oikein kiva aika juhlia. Myöhään ei voinut mennä, sillä kaikilla oli vastassa työaamu. Viisi skumppapulloa ja 12 olutta myöhemmin juhlat oli juhlittu ja vieraat lähtivät kotiin. Ehkä ensi vuonna taas, mutta sitä ennen on muiden vuoro.

Lue myös:

4 comments on "Vuoden paras (syntymä)päivä"
 1. Kivat tarjottavat :) Hyvää syntymäpäivää näin jälkikäteen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja kiitos! Tarjoilut onnistuivat kyllä erinomaisesti ja juustokakkua sain viedä vielä töihinkin =)

   Delete
 2. Ai mitä herkkuja! Paljon onnea! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, hyviä olivat! Onneksi taloudessa on myös tuo mies, joka jaksaa leipoa ja laittaa. Yksin en olisi jaksanut kaikkea tehdä. Ja kiitos! Hieman hirvittää lasiin kilahtanut numero, mutta elämä on kivaa, joten se on tärkeintä =)

   Delete

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?