Sunday 31 December 2017

All by myself

Oman elämänsä Bridget Jonesina hän ottaa tulevan vuoden vastaan upouusissa villasukissa kotona - yksin. Illalla aion avata pullon skumppaa, jos kurkkukipu ei estä juomista, ja lyödä itseni kanssa vetoa siitä, pysynkö hereillä vuoden vaihtumiseen asti. Todennäköisesti pysyn, koska Kölnin keskustassa tulee olemaan sellainen pauke ja meno, ettei nukkuminen varmasti tule kysymykseen.

Kyseessä ei ole mitään sen dramaattisempaa kuin flunssa. Jossain vaiheessa joulukuun kiireitä mietin, miten mukavaa olisi sairastaa, jotta saisi hyvän syyn rauhoittua ja pysyä sängyssä koko päivän.  En nimittäin ole hyvä laiskottelemaan. Kannattaa varoa, mitä toivoo, sillä toiveet saattavat joskus toteutua.

Ehkä elimistö tietää, mitä se tarvitsee, ja tällä kertaa se oli pakkolepoa. Tunnollinen opettaja sairastaa lomalla, niinhän se on. Pieni kuumeilu on huolehtinut siitä, etten ala riehua, ja kurkkukipu on pitänyt puhehalut kurissa. Mies lienee nauttinut kodin rauhasta ja hiljaisuudesta, mutta pian otan takaisin ne kaikki tuhannet sanat, jotka ovat viime päiviltä puhumatta, hah.
Olen nyt kulkenut pari päivää makuuhuoneen, keittiön ja kylpyhuoneen välistä janaa pitkin. Kävin viimeksi asunnon ulkopuolella torstaina. Aktiviteettien sijaan olen kuunnellut äänikirjoja, joista Onnelin ja Annelin loppu pitää kerrata, koska nukahdin kesken kaiken, lukenut ja katsonut muutaman elokuvan. Onneksi tälle viikolle ei ollut suuria suunnitelmia, joten mitään ei ole varsinaisesti tarvinnut peruuttaa enkä ole jäänyt mistään paitsi, lukuunottamatta tietysti tämän illan eli uuden vuoden aaton ohjelmaa.

Tänä iltana mies lähtee ystävien kanssa kyläilemään naapurikaupunkiin, jossa ohjelmaan kuuluu hyvää ruokaa, juomaa ja ysäribileet jossain paikallisessa kulmabaarissa. Hän tosin tarjoutui jäämään kotiin, mutta sanoin höpsis, sillä toisella meistä on oikeus pitää hauskaa. Minä taas klikkaan seuraavan jakson The Marvelous Mrs. Maiselia pyörimään - lähes viiden vuoden yhdessäolon jälkeen selvisi juuri, että miehellä on Amazon Prime tili aka ilmaisen streemauksen mahdollisuus, jes - ja tarjoilen itselleni lisää teetä. 
Tällaisina hetkinä on lohdullista tietää, että vuosi vaihtuu, vaikka en pysyisi hereillä sitä todistamassa, ja uusia uuden vuoden aattoja tulee varmasti eteen vielä tämänkin jälkeen. Ei ole mikään maailmanloppu tämä, ei enää tässä iässä, ja tuleepa tämä uuden vuoden aatto jäämään mieleen vähän erilaisena. Suomessa hyvä ystävä viettää iltaa aika samanlaisella flunssakonseptilla kuin minä, joten voimme soitella, jos tilanne äityy pahaksi. Tai ehkä emme voikaan, koska minulla ei ole ääntä.  Onneksi sitä ei kirjoittaessa tarvita.

Kiitän kaikkia blogini lukijoita, eli juuri sinua, siitä, että kuljit mukanani tänä vuonna. Uudet seikkailut odottavat vuonna 2018!

Kippis, hyvää uutta vuotta ja iloista iltaa, missä ja miten sen vietätkin!

p.s. Piparisukat ovat yllätyslahja Oh wie nordisch-blogin Eevalta villasukkien suurkuluttajalle. Kiitos!
8 comments on "All by myself"
 1. Täällä suunnitelmat kuulostaa täsmälleen samalta! Flunssa on pitänyt neljän seinän sisällä torstai-illasta, ja äsken viimein luovutin ja peruin illan suunnitelmat. Kotibileet ystävien kanssa vaihtui villasukkiin, vilttin ja Netflix-maratoniin. Pullo Cavaa odottaa jääkaapissa siltä varalta että kunto kestää ja ilotulituksetkin näkee ikkunasta mikäli pysyn hereillä ja ukkosmyräkkä pyyhältää ohi ennen myöhäisiltaa!

  Tsemppiä sairastamiseen ja ihanaa uutta vuotta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos vertaistuesta Laura <3
   Tuntuu hyvältä, kun tietää, ettei ole ainoa neljän seinän sisälle joutunut. Meidän erkkerissä olin aivan aitiopaikalla, kun koko naapurusto räiski ilotulitteita, mikä tosin tarkoitti myös, ettei nukkua voinut ennen kuin homma oli ohi.

   Paranemista sinne myös ja iloa ja valoa uuteen vuoteen! =)

   Delete
 2. Toivottavasti paranet pian <3 kaikkea hyvää tulevaan vuoteen <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, kyllä se tästä jo. Suurin syy, miksi en eilen lähtenyt puolikuntoisena riehumaan on se, että lähden huomenna Suomeen, enkä halua siellä sairastaa.

   Ihanaa vuotta 2018 sinullekin! <3

   Delete
 3. Minä vietin joulun yksin flunssassa (olisin tosin ollut muutenkin yksin, mutta flunssan takia vietin kolme päivää kokonaan neljän seinän sisällä, mikä ei ihan ollut toiveissa), ja uudenvuoden aatto menee eilisestä oksennustaudista elpyessä. Mutta mitäpä siitä, sillä vuodessa on niin monia muitakin päiviä. :) Paranemisia ja mukavaa iltaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi ei :/ Sinä voitit jonkin tuplajättipotin sairauksien suhteen. Uudesta vuodesta voi siis tulla vain terveempi! Niinhän se on, tulee päiviä muitankin ja tietynlainen "pakkojuhlinta" on usein vähän tylsääkin. Hyvin minä ainakin selvisin tähän uuteen vuoteen ihan yksinkin =D

   Terveyttä uuteen vuoteen ja kaikkea hyvää sinulle!

   Delete
 4. Toivon sinulle pikaista paranemista! Minun viime uusi vuosi meni samalla kaavalla, kuin sinun tänä vuonna. Yksin kuumeessa sohvalla, telkkari päällä ja villasukat jalassa. Kaikki sympatiat sinne! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos!
   Tänään olo on jo tosi hyvä, eli oli oikein fiksua ottaa eilen rauhallisesti =) Vaihtui se vuosi näköjään näinkin!
   Hyvää alkanutta vuotta sinulle <3

   Delete

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?