Friday 1 December 2017

Joulukalenteri alkaa NYT

Joulukuun ensimmäinen tarkoittaa, että seuraavat viikot saa avata luukkuja, pussukoita, nyssyköitä, laatikoita ja paperipusseja. Saksassa joulukalenteri ei ole vain lasten juttu, vaan myös aikuiset saavat omansa. Jo kolmannen kerran olemme tehneet miehen kanssa yhteisen joulukalenterin.

Perinne alkoi ensimmäisenä yhdessä asumisen vuonna. Olin aikaisempina vuosina saanut kämppikseltä lahjaksi itse tehdyn joulukalenterin. Koska puolisolle voi olla vaikea keksiä yhtä erityistä ja isoa lahjaa, ehdotin, että lahjotaan toisiamme koko adventin aika. Tänä vuonna minä meinasin jo, että ei ehkä sittenkään jakseta kasata kalenteria, mutta mies tuumasi, että miksi ei.

Onhan siitä paljon iloa. On kiva, kun jompikumpi saa joka päivä jonkin pienen yllätyksen. Kalenterista on menneinä vuosina löytynyt mm. karkkia, meikkejä tai muita hoitotuotteita, lahjakortteja ja ideoita yhteisiin hetkiin. Muistan ikuisesti, miten mies nauroi saadessaan viime vuonna Star Wars -elokuvan taisteluja kuvaavan kirjan, jonka muoviset kuvat liikkuvat sivua liikuttamalla. 

Kalenterin lahjoilla ei ole parasta ennen -päivää. Toteutimme nimittäin kuukausi sitten kylpyläpäivän, jonka lahjoitin miehen joulukalenterissa kaksi vuotta sitten. Ja useita viime vuoden lahjakorttejakin on vielä käyttämättä, kuten viininmaistelu. Kun joskus ehdimme taas treffeille, on takataskussa monta ideaa.

Mies saa myös töistä joululahjaksi paketillisen erilaisia lahjakortteja. Säilytämme niitä puulaatikossa kirjahyllyssä, ja sieltä voi aina välillä käydä hakemassa ideoita. Koko syksyn on pitänyt mennä käyttämään viime vuodelta peräisin oleva leffapaketti, mutta kiireisyydestä kertonee se, että ajatukseksi on jäänyt. Iltatyö vähän häiritsee harrasteita eikä viikonloppuisinkaan muka ole aikaa.
Tänä vuonna hain kalenteriin apua Kölnin belgialaiskorttelien joulutempauksesta. Sain joulukalenterin keräyskortin ystävältäni ja yhtenä iltana pyörin kortteleissa ja keräilin pikkuisia lahjoja. Korttiin oli merkitty 23 putiikkia tai kahvilaa, joista sai käydä hakemassa yllätyksen. Valitettavasti viidestä liikkeestä vastattiin, ettei sinä päivänä enää jaeta lahjoja. Sain kuitenkin mukaani yhteensä kahdeksan yllätystä, jotka on nyt jaettu kalenteriin tasapuolisesti. Tänä vuonna riitti siis, että mietti miehelle kahdeksan lahjaa.

Yllätysten pakkaamista varten olin jo hankkinut aikaisemmin paperipusseja ja hauskan graafisen tarrasarjan, josta sai numerot ja tarran pussin sulkemiseen.

Vielä eilen illalla minun kalenterinpuoliskoni näytti aika tyhjältä. Mutta tonttu oli käynyt tänä aamuna sillä aikaa, kun olin urheilemassa. Tosin näyttää siltä, että loppupäivien pussit ovat vielä tyhjinä, joten tonttu lienee tulossa uudelleen käymään.

Tästä voi joulusesonki alkaa! On siis aika säätää keittiön kaiutin Joulu-radion taajuudelle ja alkaa nauttia. Joulutoreille en ole vielä ehtinyt, mutta onhan tässä vielä tovi jouluun. Joulukortit on tehty, piparien paistoa suunniteltu ja huomenna aion kaivaa jouluvalot esiin.
Miten sinun jouluvalmistelusi ovat alkaneet?
Iloista joulunodotusta kaikille!

Sinua voi kiinnostaa myös:
2 comments on "Joulukalenteri alkaa NYT"
  1. Ihana juttu tuo teidän kalenteri <3 Ihanaa joulun odotusta teille sinne!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Olen oikein tyytyväinen, että mies halusi sen, koska itse olisin jättänyt tekemättä =) Samoin iloista joulunodotusta sinulle!

      Delete

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?