Wednesday 20 December 2017

Keväthaaste

Huomenna on vuoden pimein päivä. Sen jälkeen valon määrä alkaa taas lisääntyä, jee! Kölnin illat ovat mustaakin mustempia, mikä on tänä vuonna tuntunut erityisen epämiellyttävältä. Ikkunasta tuijottaa pimeys ja oma peilikuva. Työkaverikin valitti, että ei pimeydessä sinänsä mitään, mutta kun katuvalotkin ovat himmeitä ja valon sävyltään rumia. Siksipä nyt, talvipäivänseisauksen alla, on aika puhua keväästä!
Kyllä, luit oikein, tämä on nimittäin keväthaaste.
Sain haasteen Arjen Karusellissa-blogin Hannalta. Jos et vielä tunne kyseistä blogia, suosittelen lämpimästi. Blogi on kaikille, jotka tykkäävät valoisasta sisustuksesta, viherkasveista ja kauniista asioista ja osaavat löytää elämästä pieniä iloja.

TÄSSÄ BLOGIHAASTEEN SÄÄNNÖT

1.  Tee postaus ja kerro mistä haasteen sait.
2.  Kerro huhtikuusi viisi tärkeintä kevään merkkiä, jotka ilahduttavat sinun sieluasi voimakkaammin. Etelärannikolla kevät on jo maaliskuussa ja pohjoisessa toukokuussa. Muokkaa haasteen kuukausi sinun kevääksesi. Huhtikuu on tässä vain keskiverto.
3.  Laita haaste kiertämään haastamalla kolme blogia mukaan.
Kölnin kevät on hieman hankala määritellä. Ensimmäisen kerran kevätfiilis iskee tammikuussa, kun palaan Suomen joululomalta takaisin tänne etelään. Jos on käynyt hyvä tuuri, Suomessa on ollut lunta ja pakkasta. Varmasti siellä on ainakin niin lyhyet päivät, että ulkosuomalaista puistattaa. Suomeen verrattuna tammikuinen Köln on kuin laskeutuisi kevääseen. 

Toisen kerran kevät alkaa maaliskuussa, kun luonto pikku hiljaa heräilee. Tai mitään pikku hiljaa, yleensä se on yhdestä päivästä seuraavaan, kun kaupungista tulee vaaleanpunainen. Sinänsä maaliskuu voi täällä olla mitä tahansa lumipyrystä t-paitakeliin ja puistojäätelöön, mutta aika usein  se on jotain siltä väliltä. Maaliskuun aikana kirsikkapuut ja muut ihanat puut ja pensaat puhkeavat kukkaan. Työmatkani varrella on magnoliapuu, ja silloin talvi on viimeistään ohi, kun sekin kukkii. 

Valitettavaa kaikissa ihanissa kukkivissa ja siitepölyä erittävissä puskissa on se, että ne ovat kovin allergisoivia. Minäkin kuljen osan keväästä niiskuttaen ja silmät vuotaen, vaikka virallista allergiaa ei olekaan vielä todettu. Mutta ovat ne vain niiin kauniita, että ehkä se on sen arvoista. 
Joskus mietin, että Kölnissä on vain kolme vuodenaikaa: pitkä kevät, kesä ja taas pitkä syksy. Talvikuukausina pidän oikeastaan vain tätä joulukuuta, koska tammikuussa kaikki on jotenkin jo valoisampaa, kevyempää ja vähän helpompaa. Siihen voi tosin vaikuttaa myös vuodenkiertoni: talvilukukausi loppuu helmikuun alussa, eli siihen tulee katkos, sillä kesälukukausi alkaa vasta huhtikuussa.

Tulevana vuonna aion viettää koko maaliskuun Suomessa ja olen aivan intona. Ehkä siellä olisi kerrankin luminen lopputalvi, ja pääsisin pitkästä aikaa ihailemaan sitäkin. Tai sitten nautin vain raittiista ilmoista ja allergiattomasta ajasta, kun luonnossa ei vielä mikään heräile. Kevättä on varmasti kiva seurata, oli sitten siellä tai täällä, mutta Suomessa luonto on lähempänä kuin suurkaupungin ytimessä.

Haastan mukaan seuraavat blogit:
Periaatteen nainen
Ajatuksia Saksasta
Appelsiinipuun alla

Kuvat viimekeväiseltä puistokävelyltä, jolla tuli keväthepuli.
7 comments on "Keväthaaste"
 1. Ihana postaus! :) Kiva että tartuit haasteeseen. Mukavaa Joulun aikaa! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Tällä viikolla on ollut niin synkkää, harmaata ja märkää, että kevään ajatteleminen kevensi tunnelmaa hetkessä tai edes hetkeksi =)

   Delete
 2. Ah, nyt tuli vähän ikävä kevättä, vaikka tällä hetkellä täällä Etelä-Suomessa jännätään, sataako jouluna lunta vai vettä! Kauniita nuo kukkivat puut! Ihanaa joulunaikaa sinulle. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Kia ja samoin minulle!
   Täällä jännätään lähinnä, toimivatko junat normaalisti eli pääsemmehän hyvin joulun viettoon, hih. Tulen uuden vuoden jälkeen piipahtamaan Suomessa ja toivon niin, että maassa olisi edes vähän lunta! =)

   Delete
 3. Onhan Kölnissä se viideskin vuodenaika loppiaisesta laskiaiseen: (sali)karnevaalit. Se lyhentää aika kivasti kevään odotusta, kun ulkona ei kuitenkaan ole mitään mielekästä tekemista. Karnevaaliaika alkoikin jo 11.11. klo 11.11.(Railakkaita pikkujoulujahan täällä ei vietetä.) Minulla on tapana juhlia kaikki juhlat eli kuten saksalainen sananlasku sanoo: Man soll die Feste feiern wie sie fallen ( eli pitää juhlia aina kun on tilaisuus). Meidän seudulla karnevaalit ovat kylläkin hiukan erilaiset, hillitymmät. Sitä ennen kuitenkin toivotan hyvää ja tunnelmallista joulua ja odotan postausta keväästä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta totta, vuodenaikojen määrä riippuu varmasti laskutavasta ja perspektiivistä =) Minusta Kölnissä on tässä loppusyksystä näkynyt yllättävän vähän karnevaalitoimintaa, mutta alkuvuodesta se taas heti alkaa. Juuri eilen päätin, että juhlin helmikuussa yhden päivän ja olen muuten matkoilla =D

   Delete
 4. Kiitos haasteesta; laitankin mietintään. Tässä pitää varmaan käyttää vanhempia kuvia kun kirjoittaa ajasta joka on vielä edessä. Huhtikuu alkaa minulle olla jo liian lämmin, ja kukkaset alkavat nuukahtaa, joten minun kevääni on varmaankin helmi-tai maaliskuu. Oikein hyvää tulevaa vuotta 2018:)

  ReplyDelete

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?