Thursday 7 November 2019

Äitiyslomalla iskee sisustusfiilis + ALEKOODI

               
                                                                                   ***Yhteistyössä Poster Storen kanssa

Olen usein kuullut, miten raskaana oleviin iskee pesänrakennusvietti ja sisustusfiilis ja kotona pitää laittaa kaikki nurkat uusiksi, vaikka maha on jo tiellä ja pienikin rasite saa puuskuttamaan. Minäkin sisustin toki makuuhuoneen uutta asukasta varten mutta muu asunto sai odottaa, sillä en kokenut tarvetta rakentaa pesää.

Eipä odota enää.

Näin äitiyslomalla ja vanhempainvapaalla on ollut aikaa olla kotona ja kaikki keskeneräiset projektit ovat alkaneet hyppiä silmille. Sellainen on esimerkiksi olohuoneen valkoinen seinä. Laitoimme olohuoneen vuosi sitten uuteen järjestykseen ja siitä asti lipaston päällinen on odottanut täytettä. Nyt tyhjän seinän tuijottaminen sai kuitenkin riittää, kun saimme vihdoin ripustettua siihen uudet taulut.
Ennen
Jälkeen
Seinällä on keikkunut siskoni ja ystäväni taidetta, ja nyt rakensimme niiden ympärille kuvakollaasin. Minä olisin valinnut seinälle vaaleanpunaista ja vihreää ja yhden ihanan julisteen lissabonilaisesta raitiovaunusta, mutta miehen silmää miellyttivät enemmän graafiset ja mustavalkoiset julisteet. Niinpä päätimme pitäytyä taideteosten värimaailmassa.

Hyllyllä kuvien vieressä on kokoelma miehen lp-levyjä ja niissä usein hip hoppia, joten oli helppo päättää, mikä teksti seinälle poimitaan. Levyhylly tarjoaa vaihtuvan gallerian aina sen mukaan, mitä on kuuntelussa.

Vanhassa talossa on korkeat seinät, mikä on ihanaa, mutta niissä riittää täytettävää. Olikin vaikea arvioida, kuinka paljon seinälle mahtuu ja miten. Niinpä kollaasi tulee varmasti täydentymään tulevaisuudessa. Tuntuu muuten, että seinästä tuli vieläkin korkeampi, kun se ei ole enää niin tyhjä.

Olen erittäin hidas ja harkitseva sisustaja. Vaikka muuten olen liikkeissäni nopea, pähkäilen sisustuksen kanssa pitkään ja olen varovainen, jotta ei tule virhearvioita. Tämäkin seinä odotti varsin kauan, sillä keskeneräisyyteen tottuu. Arki pyörii hyvin, vaikka seinä loistaisi valkoisena. Onneksi olen kuitenkin viettänyt viime viikkoina aikaa sohvalla imettäen ja ehtinyt samalla rauhassa visioida seinää.
Minusta tästä kollaasista tuli oikein kiva. Ehkä seinät eivät kaadu vauva-arjessa niin nopeasti päälle, kun siellä on kivaa katseltavaa, heh. Vauvakin tykkää katsella seinän graafisia kuvioita. Seuraava sisustusprojekti onkin sitten työhuone, josta täytyy jossain vaiheessa alkaa muokata lastenhuonetta.  Olohuoneesta löytyykin edelleen yksi keskeneräinen nurkka, koska työhuoneen vitriinikaappi siirtyy siihen sitten joskus. Mutta sitä en halua vielä ajatella.

Ja lopuksi minulla on iloisia uutisia. Saan tarjota seuraajilleni alennuskoodin, jotta tekin voitte välttyä valkoisten seinien syndroomalta. Klikkaa siis Poster Storeen ja käytä koodia viherjuuri30, joka oikeuttaa 30 % alennukseen. Koodi on voimassa 14 päivää, joten ole nopea!

Seuraavaksi voisin siirtyä sisustamisesta hääalbumiin, koska vanhempainvapaalla on hyvä hetki tehdä kaikki keskeneräiset hommat, joita työarjessa ei ehdi, olen kuullut.

Minkä sisustus- tai muun projektin ehdit viimeistellä äitiyslomalla?

1 comment on "Äitiyslomalla iskee sisustusfiilis + ALEKOODI"
  1. Siinä on hyvät puolensa, että Toivo ei vielä ole apulaisena sisustushommissa ja hääalbumin kuvien järjestämisessä. Lapsilla on oma logiikkansa.
    Muistaakseni 3 lasta oli ainoa projekti, mitä ehdin tehdä viimeisellä äitiyslomalla. Sisustelivat liian kreatiivisesti ja auttoivat niin mielellään puuhailuista aikuisten projekteissa. Nauti vielä hetki, että teillä on noin aufgeräumt. Kaikkea hyvää.

    ReplyDelete

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?