Tuesday 5 November 2019

Pieni testitikku muuttaa maailman


Tasan vuosi sitten vietettiin jännittäviä hetkiä. Kuukautiset olivat kuusi päivää myöhässä ja oli kaivettava esiin kaapin perälle kulkeutunut raskaustesti. Se oli viimeinen kaikista mahdollisista vuosien aikana ostamistani testipakkauksista, sillä malttamaton ehti tehdä testejä monen monta kertaa.

Testitikkuun piirtyi nopeasti vahvin viiva, jonka olin omissa testeissäni koskaan nähnyt. 

Puhaltelin hetken aikaa kylpyhuoneessa ja menin sitten herättämään miehen. Sanoin, että ei saa liikaa innostua, mutta vaikuttaa siltä, että olen raskaana. Ei voi kuitenkaan tietää, miten käy. Lääkäri vahvisti tuloksen pari päivää myöhemmin ja vakuutti, että tällä kertaa kaikki on kunnossa ja tämä raskaus tulee menemään loppuun asti.

Aloimme elätellä toivoa ja tuleva sai työnimekseen Toivo.
Nyt tämä positiivinen raskaustesti osaa jo kääntyä, höpöttää ja hymyilee ja hakee kovasti kontaktia.  Lienee aika heittää kaappiin unohtunut testi pois, kun sen tulos alkaa olla aika selvä. Vai oletteko te säästäneet plussatikut jälkipolville?

Ensimmäisessä ultrakuvassa näkyneestä mustasta pisteestä on kasvanut oma ihmisensä. Hurjaa! Kyllähän sen on aina tiennyt, miten lapsia tehdään ja miten ne maailmaan tulevat, mutta tämän omakohtainen kokeminen on kuitenkin hulluin juttu maailmassa. Että kahden minipienen solun sisältämästä informaatiosta kasvaa tyyppi, jolla on silmäripset, hörökorvat, hymykuopat ja varpaankynnet. Hullua.
Vuosi sitten en osannut arvella yhtään, millainen matka meillä on edessämme. Ensimmäistään odottavalle kaikki on uutta ja ihmeellistä eikä etukäteen voi tietää, miten keho reagoi ja miten se raskauden kestää.  Onnekseni kaikki meni helposti ja vaivattomasti, vaikka en raskaudesta olotilana niin välittänytkään. Synnytyksestäkin selvittiin, mutta vaatii vielä aikaa, ennen kuin olen valmis päättämään, haluanko tehdä sen joskus uudelleen.

Sitä ehtii miettiä myöhemminkin, sillä nyt meillä on tässä tämä vuosia odotettu ja toivottu pieni ihme, joka kasvaa ja kehittyy joka päivä ja joka osaa olla maailman rakkain ja rasittavin yhtä aikaan. Äitiys tuntuu edelleen hyvin luontevalta mutta samalla tiedän, etten tiedä siitä vielä yhtään mitään. Tämä tyyppi tulee mullistamaan maailmani vielä monta kertaa, sillä syntymä oli vasta kaiken alku.

Sinua voi kiinnostaa myös:
Be First to Post Comment !
Post a Comment

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?