Wednesday 1 June 2016

Antwerpen - matkavinkit

Berliini ja Kööpenhamina on syrjäytetty: Minulla on uusi lempikaupunki!
Se on ANTWERPEN. Tässä matkavinkit eli kokoelma syitä, miksi Antwerpen valloitti.

1. Siellä on vähän turisteja mutta paljon katsottavaa, nähtävää ja tehtävää. Kaupungilla on pitkä historia ja mielenkiintoinen nykypäivä. Keskiajalla kaupunki oli yksi Euroopan suurimpia; Rautatieaseman ympärillä olevat korttelit ovat nykyään ortodoksijuutalaisten hallussa ja siellä sijaitsee maailman timanttikaupan keskus.

Emme ehtineet kuin yhteen museoon, joten valitsimme sen huolella. Plantin-Moretus-museo sijaitsee Unescon suojelemassa rakennuksessa, jossa on yksi maailman vanhmpia kirjapainoja. Museossa on nähtävillä materiaalia 1500-luvulta asti: vanhoja painokoneita, kirjasto ja typografista materiaalia. Pääsylippukin maksaa vain 4€, joten todellakin suosittelen.
    
Museolta on vain kävelymatka Sint-Annatunneliin. Sinne laskeudutaan puisia liukuportaita, jotka ovat alkuperäiset 1930-luvulta. Niiden jälkeen eteen aukeaa 570 metriä suoraa valkoista, viileää tunnelia.

Meren alta matkaa voi jatkaa Aan de Stroom -museon näköalaterassille, joka tarjoaa näkymät koko kaupungin yli, ja vielä ilmaiseksi.


2. Antwerpenin shoppailumahdollisuudet. Antwerpen on pikkukaupungin oloinen puolen miljoonan asukkaan kaupunki, jonka keskusta-alueella kaikki on saavutettavissa kävellen. Niin myös ostoskatu ja sen sivuhaarat. Kaikkien tunnettujen merkkien lisäksi Antwerpenissa on lukuisia pikkuputiikkeja ja mainioita "consept storeja", joissa myydään kaikkea vaatteista kasveihin ja kirjoista tämän hetken muodikkaaseen sisustussälään. Mielenkiintoisin tarjonta on Kammerstraatilla. Siellä on myös Belgian ainoa Iittala Store. Köln häviää Antwerpenin kaupoille 6-0.

3. Maailman paras brunssi! Saimme paikallisen vinkin hyvästä brunssista, ja se olikin parasta ikinä. Esco*bar on suloinen pieni kahvila, johon kuuluu viihtyisä ja tunnelmallinen takapiha. Aurinko paistoi, linnut lauloivat ja ruoka oli hyvää. Setti sisälsi kahvin, tuoretta appelsiinimehua ja lasin skumppaa, lisäksi sämpylöitä ja croisantteja, juustoja, kananmunan, salaattia ja erilaisia makeita päällysteitä. Koko hoito maksoi 15€.4. Koska Dageraatplaats. Hotellimme ei ollut ydinkeskustassa ja ehdimme jo huolestua iltaelämästä. Pian kuitenkin selvisi, että ihan vieressä on mahtava korttelisto ja erityisesti sen keskipiste, Dageraatplaats. Aukion keskellä on leikkipuisto ja urheilukenttä, joita reunustavat lukuisat ravintolat ja baarit. Ruokatarjonta oli monipuolista ja myös kasvissyöjälle hyvin kelpaavaa. Vietimme jokaisen illan aukiolla belgialaisten oluiden parissa - siinä muuten taas yksi hyvä syy tulla Belgiaan.

Huolimatta Deutsche Bahnista ja Belgian lakkoiluista eli hankalasta menomatkasta viikonloppu oli aivan täydellinen ja aion ehdottomasti tulla joskus uudelleen. 
4 comments on "Antwerpen - matkavinkit"
 1. Aivan mahtavaa! Upea inspiraatioläjäys uudehkoon kotikaupunkiini - juuri mitä koti-ikävästä ja Kööpenhaminaa välillä kaipaava ulkosuomalainen tarvitsee! Kiitos <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ymmärrän kyllä, että Köpistä voi olla ikävä, mutta ei sulla huonosti ole käynyt, kun olet Antwerpeniin päätynyt :)

   Delete
 2. No nyt kyllä muakin alkoi Antwerpen kiinnostaa! Etenkin nuo ouiset liukuportaat olisi kiva itse kokea.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Antwerpen on huippu ja helppo ottaa haltuun yhdessä viikonlopussa. Portaat ovat kokemisen arvoiset, siellä tunnelissa tuoksuu historia :)

   Delete

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?