Tuesday 28 February 2017

Kylässä Hampurissa

Viikonloppuna tallailin Hampurin harmaita katuja yhdistetyllä työ- ja huvimatkalla. Olisin voinut tehdä tiukan matkabloggaaja-ohjelman ja käydä ihmettelemässä uutta Elbphilharmonieta, testata uuden kameran ominaisuuksia kuvaamalla Landungsbrücken satama-aluetta tai selvittää edes, mitä näyttelyitä kaupungissa on pyörii. 

Sen sijaan keskityin ihmisiin ja olin vain kylässä Hampurissa.

Parin päivän aikana ehtii vaihtaa parin vuoden kuulumiset ja vähän enemmänkin. Vaikka harvoin nähdään, juttu jatkuu juuri siitä, mihin se viimeksi jäi.

Mielessä kävi, että pitäisi kuvata ja tehdä enemmän, mutta kyläilyllä ja turistimatkalla on eronsa. Tämän olen todennut myös Berliinissä, jossa käyn ensi sijaisesti sen asukkaiden enkä itse kaupungin takia. Ihmiset ja niiden jutut vievät voiton kaupungin tarjonnasta, niin se vain on.

Hampurin talvi on märkä ja harmaa. Perjantaita lukuunottamatta päivät olivat suhruisia mutta muistin silti taas, miten kiva ja kaunis kaupunki Hampuri onkaan. Sunnuntaina kävelin tuntikausia ympäriinsä ja kuvailin mitä sattuu, lähinnä talojen julkisivuja ja märkiä puita. Jalkakäytävät voivat yllättää epätasaisuudellaan - jos ei katso jalkoihinsa voi yllättäen olla kuralätäkössä tai kuopassa, kun päällystelaattoja puuttuu tai niitä on vain kapealla alalla. 

Tässä siis viikonlopun kuvasatoa. Sitä on vain vähän, joten ensi kerralla lupaan taas olla parempi turisti ja kuvata muutakin kuin talojen julkisivuja. Jos ehdin, sillä ystävät. 
10 comments on "Kylässä Hampurissa"
 1. Ystävien luona vierailua ja turistimatkaa ei voi laittaa samaan koriin. Ovat todellakin kaksi eri matkaa. Joskus jopa omassa kaupungissa turistina on aika jännää. Tykkäsin postauksestasi, koska tykkään taloista. Ja tykkäsin, kun ei mennyt tuntikaupalla aikaa lukea ;) Omani ovat aukeavan sivun pituisia melkein aina. No ei minullakaan aina ole sanomista, mutta kiva että laitoit tämän!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, kiitos :) Olen myös aina kirjoittanut aika pitkästi mutta viime aikoina ole alkanut opetella tällaisten "pieni on kaunista" -tekstien postaamista. Ei aina tarvitse sanoa kaikkea vaan kuvatkin voivat puhua puolestaan ;)

   Delete
 2. Saavuin juuri Hampurista Tanskaan! Olin Hampurissa kolme päivää (lähinnä sisätiloissa tietokonetta nakuttelemassa), enkä tuossa ajassa ehtinyt ihastua kaupunkiin kokonaisuutena: joitain kivoja korttelistoja kyllä osui kohdalle, ja yhdet sillan alla sijaitsevat katumarkkinat oli tosi tunnelmalliset. ***sateenmuruja.com***

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi, harmi että et ehtinyt tutustua Hampuriin paremmin! Se on minusta sellainen kaupunki, joka vaatii aikaa. Kaupunkialue on levittäytynyt laajalle ja sieltä tosiaan saa vähän etsiä niitä kivoja kortteleita, jotka eivät tietenkään ole siellä shoppailukeskustassa. Mutta ei Tanskassakaan kyllä ole valittamista :)

   Delete
 3. Haaveilen "kertausmatkasta" Hampuriin ja Berliiniin, mieluiten samaan reissuun yhdistettynä. Vierailuista kummassakin kaupungissa kun alkaa olla jo luvattoman kauan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nämä kaupungit voikin aika hyvin yhdistää, kun välimatkaa ei ole paljon :)

   Delete
 4. Saksa on kyllä monipuolinen maa. Hampurissa en ole käynyt, mutta voisin hyvinkin mennä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saksassa on jokaiselle jotakin, vaikka Seppo Räty olikin sitä mieltä, että ei ole ;)

   Delete
 5. Hampurista minulle on jäänyt lähtemättömästi mieleen pienoismallimuseo, joka oli todella upea. Saimme kantaa kolmivuotiaamme sieltä ulos yli kolmen tunnin vierailun päätteeksi. Toinen mieleenpainunut oli erotiikkamuseo (jota emme kiertäneet lasten kanssa). Paras maailmalla käymistämme.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, kiitos lisäyksestä. Muuten olisi syntynyt mielenkiintoisia konnotaatioita :D Pitääpä laittaa vinkit korvan taakse seuraavaa visiittiä varten.

   Delete

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?