Friday 3 February 2017

Perjantain parhaat

Tänään ei oikeastaan pitänyt kirjoittaa blogia, koska ei tässä nyt oikein ole mitään kerrottavaa. Viikko on ollut täynnä lukukauden lopun kiireitä, tekstien korjaamista, uusia opetustöitä kielikoulussa, maailman uutisten seuraamista ja ahdistumista. Keittiö on niin sotkuinen, että vedin juuri oven kiinni ja päätin, että myöhemmin.

Mutta ajattelin, että kyllä voi kirjoittaa vaikka ihan perjantain parhaista.

Tästä piti tulla päivä, jolloin istun nenä kiinni ruudussa ja oikoluen pian luovutettavaa käsikirjoitusta. Tämä on työn kamalin vaihe. Kaikki on oikeastaan jo tehty, mitään kovin isoja muutoksia tai korjauksia ei tarvita tai ei ehkä enää kannatakaan tehdä. Mutta mitä jos kuitenkin. 

Kustannussopimuksen synnystä seurannut euforinen onnentila on alkanut muuttua paniikiksi. Tämä siis oikeasti tapahtuu. Joku oikeasti saattaa syksyllä ostaa ja lukea mun kirjan ja tykätä siitä tai sitten ei. Kukaan ei kertonut, että prosessiin kuuluu paljon epävarmuutta ja moninainen tunteiden kirjo, vielä kustantamoon pääsyn jälkeenkin. Saa nähdä, pitääkö vaihtaa identiteettiä, ennen kuin julkaisu on kaupan hyllyllä. 
Onneksi tekstin tuijottelun katkaisi iloinen viesti. Kaksi bloggaajakollegaa, London and Beyondin Lena ja Lempipaikkojani-blogin Jonna tekivät pienen päiväretken Kölniin ja tapasimme lounaalla. Belgisches Viertel on ihana korttelisto täynnä pieniä putiikkeja ja kahviloita, joten polkaisin sinne. Sadekin lakkasi juuri sopivasti. 

Olimme niin aikaisin paikalla, ettei kahvilassa ollut vielä muita asiakkaita. Vuohenjuusto-avokado-salaatti oli parhautta, kuten tietysti myös näiden naisten suomenkielinen seura. Päivitimme kuulumiset ja ideoimme seuraavia bloggaritapaamisia. Bloggaamisessa parasta antia ehdottomasti nämä uudet tuttavuudet!

Harmaa päivää kirkastui vielä entisestään, sillä lounaan jälkeen piipahdin pikaisesti shoppailemassa. Käyn ydinkeskustassa niin harvoin, että meillä on vielä käyttämättä joitain häälahjaksi saatuja lahjakortteja. Flying Fawn on kaikkea ihanaa sisustus- ja lahjatavaraa myyvä pikkuliike, josta lähtee joka kerta jotain mukaan. Ostin lahjakortilla pari pientä tanskalaista maljakkoa keittiön ikkunalaudalle. Todellinen perjantain piristys!
Nyt pitäisi taas tuijotella ruutua ja sen jälkeen mennä purkamaan keittiön kaaosta. Kunnon kotirouvana lupasin miehelle, että siivoan ennen viikonloppua. Huomenna on edessä seuraavien ystävien muutto, Kölnin sisällä ja tällä kertaa onneksi ilman keittiötä.

Hyvää viikonloppua just sulle!
2 comments on "Perjantain parhaat"
 1. Moikka ja terkut Kölniin! Kuulostaa niin mukavalta perjantailta, blogikollegojen kanssa tapaaminen on huisin hauskaa ja jännää :) Salaatit saivat myös veden herahtamaan kielelle..

  Kustannussopimus, kirja, wau! Pitääpä lueskella blogiasi taaksepäin ja tutustua paremmin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Teija! Elämässä on tosiaan ollut viime aikoina jännitystä :) Tähän Kölnin ympäristöön on ihan sattumalta päätynyt useita ulkosuomalaisia bloggareita, joten tällaiset tapaamiset ovat mahdollisia - ja aina erittäin antoisia. Hyvää viikonloppua sinulle!

   Delete

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?