Friday 10 February 2017

Mennäänkö treffeille?

Facebook kertoi, että tänään olen ollut mieheni facebook-kaveri jo neljä vuotta. Jej!
Kirjoitin romanssin alkuvaiheista täällä. Nyt olemme aviopari, joista toinen kuluttaa iltansa mielellään x-boxin ääressä, toinen iltatöissä tai sohvalla läppärin takana. Kun puoliso asuu samoja nurkkia ja sohvassa on magneetti, ei aina muista, että yhdessä voisi tehdä jotain myös kodin ulkopuolella.

Välillä muistuu mieleen, että ei näin! Ja sitten lähdetään treffeille.

Koska arki. Huomaan aina, miten erilaista keskustelu on, kun se käydään ravintolapöydän yli eikä rättiväsyneenä juuri ennen nukahtamista. Toisen näkee eri tavalla, kun ollaan kodin seinien ulkopuolella ja toisessa ympäristössä. Sitä paitsi ravintolapöydässä on pakko kohdata ja puhua, kun ei voi piiloutua minkään laitteen tai kirjan taakse. Joskus mietin, että jos meillä olisi sauna, kävisimme nämä keskustelut varmaan löylyjen lämmössä. 

Treffailu on ehdottoman kannattavaa. Nyt joku varmaan ajattelee, että helppoahan teidän on, kun asutte kaupungissa ja teillä ei ole lapsia. Olen sitä mieltä, että treffit ovat järjestelykysymys. 

Mieleen tulee pariskunta, joka jätti perjantaina viisi lastaan kotiin ja ajoi peräkkäin omilla autoilla treffeille lähikaupunkiin. Saman ilmiön olen huomannut siskoni perheessä: isommat lapset voivat jo huolehtia pienemmistä sen aikaa, että vanhemmat käyvät parantamassa maailmaa ja parisuhdettaan.

Ja miksei silloin tällöin voisi palkata myös lapsenvahtia?

Aina ei jaksaisi puhua mutta yhdessä olisi kiva viettää aikaa. Eräs pari kävi kahvilassa pelaamassa shakkia. Nainen kertoi, että pelin aikana ei ole pakko puhua mutta tulee kuitenkin tehtyä jotain yhdessä. Meillä on aina menossa joku tv-sarja, jota katsomme yhdessä. Toisen kainalossa on kiva kyhjöttää mutta ei tarvitse jaksaa puhua. Paitsi sitten katsomisen jälkeen, kun mies joutuu selittämään minulle, mitä siinä ja tässä kohdassa tapahtui. Tätä selitän kielimuurilla: katsomme sarjat yleensä ilman tekstitystä.

Alkuaikoina lanseerasimme miehen kanssa termin torstaitreffit. Ristiin menneiden aikataulujen takia emme ehtineet nähdä maanantain ja torstain välillä ja siksi päätimme tehdä torstaisin jotain erityistä. Kävimme kokeilemassa uusia ravintoloita, elokuvissa, konserteissa...

Nykyään treffailu on paljon epäsäännöllisempää. Joillain pareilla on yhteisiä harrastuksia, joiden puitteissa aika kuluu yhdessä. Meillä ei ole, koska en ole vielä onnistunut ylipuhumaan miestä tanssikurssille.

Viime syksynä kävimme jonkun kerran yhdessä spinningissä, talven aikana muutamissa konserteissa mutta muuten on valitettavaa todeta, että ihminen on mukavuudenhaluinen ja kotonakin on kiva olla. Laittaa vaan kotihaalarin päälle ja möllöttää menemään.

Mutta kyllä ei pitäisi! On vaarana, että toinen muuttuu tavalliseksi ja arkiseksi, ja sehän ei tiedä millekään suhteelle hyvää. Kyseessä on elämän tärkein ihminen, joten hieman panostusta ei lienee kovin paljon vaadittu.

Tällä viikolla olen ollut joka ilta menossa, joten aviolliset keskustelumme ovat koostuneet lähinnä sanoista Huomenta ja mukavaa päivää - Millainen päivä sulla oli? Hyvää yötä.

Siksi menemme tänään treffeille. Mekko ja huulipuna ovat jo valittuna. Osasyynä iltaan ovat vanhempani, jotka antoivat meille joululahjaksi illallisen. Saamme mennä syömään pitkän kaavan mukaan ja lähettää laskun eteenpäin. Ihan paras lahjakonsepti! Alkuvuoden kiireistä kertonee se, että ehdimme käyttää lahjan vasta nyt.

Mites te treffailette tai mitä teette pariskuntana yhdessä?
Rakkautta viikonloppuun tyypit! <3
10 comments on "Mennäänkö treffeille?"
 1. Meilläkin on treffiviikonloppu! Lapsi kuskataan huomenna anoppilaan. Tulee tarpeeseen, koska lapsen tulo kyllä muutti parisuhteen dynamiikan ihan täysin. Toukokuussa siirrytäänkin nextille levelille, kun lennetään kahdestaan ihan jopa pitkäksi viikonlopuksi johonkin. Josko sitten muistettaisiin, että ollaan äidin ja isän lisäksi myös vaimo ja mies...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanaa treffiviikonloppua teille Oili! Pitäkää kädestä ja katsokaa silmiin <3 - ja unohtakaa hetkeksi olevanne äiti ja isä ;)

   Delete
 2. Mekin koitetaan mieheni kanssa aina silloin tällöin päästä kahdestaan jonnekin. Lapset menevät silloin useimmiten isovanhemmille hoitoon. Kyllä se piristää suhdetta ihmeesti. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No kyllä! Vaikka meillä ei olekaan vielä lapsia pyörimässä jaloissa, tuntuu tosi tärkeältä irrottaa arjesta yhteistä aikaa. Eilinen osoittautui oikein hyväksi illaksi :)

   Delete
 3. Meilläkin on torstaitreffit: mennään syömään, saunaan tai leffaan ja/tai kaupungille kävelemään. Taaperolla on sillä aikaa kiva ilta hoitajan kanssa. Tullaan ajoissa kotiin (viim. klo 22) ja silloin taapero tuhisee jo onnellisena. Oikein virkistävää - laitetaan ajoissa kalenteriin, jottei unohdu. :)
  Kiva, kun satuin löytämään blogisi, mielenkiintoista luettavaa! Terveisiä Hollannista

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Satu!
   Ja tuohan kuulostaa jo siltä, että treffit ovat kuin harrastus, ihan mahtavaa! =)
   Täytyypä käydä kurkkimassa sun blogia myös.

   Delete
 4. Treffailu on todellakin kannattavaa, ja aivan mahtava lahjakonsepti! :) Meillä on yleensä perjantaisin date night parin drinkin ja dinnerin merkeissä kaupungilla, mikä on kiva tapa palkita itsemme ja toisemme työviikon aherruksen jälkeen. Meillä ei ole vielä lapsia, mutta joka tapauksessa on tärkeää välillä irrottautua arjesta ja ottaa aikaa toisillemme. Harrastamme myös urheilua yhdessä parina iltana viikossa, tosin osana pienryhmää, ja se mainio tapa nollata stressiä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuulostaa ihanalta tavalta :)
   Mekin käymme joskus hikoilemassa spinningissä vierekkäin. Eihän siinä juuri tule keskusteltua mutta on silti aika hauskaa yhdessä tekemistä - ja nollaa tehokkaasti stressiä. Toivottavasti onnistuu teillä ja meillä treffailu vielä silloinkin, kun ja jos niitä lapsia pyörii jaloissa ;)

   Delete
 5. Hyviä huomioita! Lähdimme miehen kanssa eilen 5 minuutin varoitusajalla elokuviin ja syömään. Kotona oli vielä sauna lämmin. Mikä sen parempi päätös päivälle, kun käpertyä toisen kainaloon nukkumaan?
  Meilläkään ei pahemmin yhteisiä harrastuksia ole (jos moottorikelkkailua tai enemmänkin siitä haaveilua Suomen talvessa ei lasketa), mutta minua se ei haittaa. Minulle riittää vieläkin ilta sohvalla miehen vieressä tv:n parissa. Näitä hetkiä kun ei liiaksi asti ole arjen kiireen keskellä.
  Mukavia treffi hetkiä teille jatkossakin! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Sisko! Toisen läheisyys onkin kyllä sitä parasta arki-illan piristettä :) Meille järkkääntyi tänään yllättäen treffit, kun ystävä perui tulonsa mutta ravintolapöytä oli jo varattu illallista varten. Paras alku kiireiselle viikolle :)

   Delete

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?