Friday 6 July 2018

Instagram-kuvat jotka voisin postata uudelleen

Madrid 2018
Olen ollut Instagramissa kohta neljä vuotta. Voin tunnustaa, että ensimmäisen vuoden oli koukussa tykkäämisten ja seuraamisten verkkoon ja kalastelen seruaajia itsekin. Sittemmin tahti on hiipunut, koska valitettavasti palvelu alkaa jossain vaiheessa toistaa itseään - tulee tunne, että kaikki on nähty eikä kuvan laadulla tai upeudella ole välttämättä mitään tekemistä tykkäysten kanssa, joita jokainen saa halutessaan myös ostettua.

Siksi on joskus mielenkiintoista kurkistaa, mitkä kuvat ovat saaneet eniten tykkäyksiä ja mitkä taas ovat niitä, jotka miellyttävät minua itseäni enemmän kuin suurta yleisöä. Omalla kohdallani voin sanoa, että koivut ja kukkakuvat toimivat, mutta jotkin reissuista nappaamani matkakuvat taas eivät. 

Voi toki myös kyseenalaistaa sen, miten tärkeää tykkäysten ja klikkausten saaminen on. On tärkeintä, että kuvat miellyttävät minua, ja kivaa, jos niistä joku muukin tykkää.

Seuraavassa kuvapläjäyksessä esittelen rakkaimmat reissukuvat eli ne kuvat, jotka postaisin mielelläni uudestaankin. Olkaapa hyvät. 
Firenze 2015
Pariisi 2017
Meta, Italia 2016
Antwerpen 2017
Kööpenhamina 2015
Lissabon 2017
Den Haag 2018
Lübeck 2015
Lisää kuvia Instagramissa, josta löydät minut nimellä @viherjuuria

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta (#IGTravelThursday / #IGTT), jonka järjestäjinä toimivat Travellover- ja Vagabonda -matkablogit.
8 comments on "Instagram-kuvat jotka voisin postata uudelleen"
 1. Tutkimattomia ovat instan tykkäämiset! Mutta mitäpä niistä. Itsekin ensi alkuun seuraajia tykkääjiä kalastelin. Nyt viime aikoina on ihmetyttänyt se, että 1000 seuraajaa meni rikki ja seuraavana päivänä niitä oli 993. 1000 raja ei siis täyty ja tuskin tulee koskaan täyttymäänkään. Kuvista den Haag osui ja upposi minuun.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, valitettavasti Instagram on enemmän sellainen tykkäyspeli kuin oikeasti kaunis visuaalinen alusta. Mulla seuraajat menevät hyppäyksittäin. Sahaan kuukausi samojen lukujen ympärillä, kunnes jossain vaiheessa noustaan. Seuraajia tulee ja menee enkä siitä välitä, mutta käytän sellaista ohjelmaa, jonka avulla näen, kuka ei enää seuraa tai kuka seuraa takaisin... Kiitos, Haagin lähellä oleva Atlantin ranta oli aivan mahtava, vaikka siellä olikin helmikuussa aika kylmä =)

   Delete
 2. Ihanan tunnelmallisia kuvia! En ihmettele, että nämä voisit postata uudelleenkin. Tykkäsin kaikkein eniten Italian ja Lissabonin kuvista. Tuo Metan kuva oli juuri sellainen kuva, mitä itsekin tykkään ottaa :) Instagram on kyllä viime aikoina alkanut ärsyttää kaikkine huononnuksineen, mutta yritän silti jaksaa sitä käyttää, edes itseni ja seuraajieni iloksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! <3
   Mulla meni hermot Instagramiin viimeistään siinä vaiheessa, kun aikajana alkoi toimia algoritmeillä eikä aikajanana ja sinne alkoi tulla mainoksia. Nykyään tuntuu, että näen facabookista kaikki kuvat ajantasalla ja jos käyn Instassa, selaan viikon vanhoja. Poistuminen on käynyt monesti mielessä, mutta sekin on näin monen vuoden jälkeen jo hankalaa :D

   Delete
  2. Muakin rasittaa nuo algoritmin muutokset ja mainokset. Etenkin mainokset! Alussa pidin instagrammista todella paljon ja etsin sieltä usein matkoille ideoita ja inspiraatiota. Nykyään vähemmän. Sun kuvissa on kaikissa kiva tunnelma, pidän siitä. Etenkin tuo Firenzen polkupyöräkuva viehättää.

   Delete
  3. Joo, Instagram oli joitain vuosia sitten paljon parempi, koska siellä sai selailla kuvia aivan rauhassa. Nykyään joka kolmas on mainos tai jo useita päiviä sitten julkaistu otos.
   Ja kiitos! Kai nuo kaikki kuvat tunnistaa saman kuvaajan ottamiksi =)

   Delete
 3. Mun IG-luvut on tippuneet radikaalisesti, enkä saa kuville samoja määriä tykkäyksiä kuin vielä vaikka viime vuonna, teen sitten mitä hyvänsä. Nyt en enää edes jaksa yrittää saada lisää seuraajia tai mahdollisimman paljon tykkäyksiä, sillä siinä menee vain hermot. Mutta kieltämättä palvelun käyttö on mulla vähentynyt juuri siitä syystä, vaikka ei sydämien haaliminen ole ainoa syy käyttää Instagramia.

  Nämä on ihanan tunnelmallisia kuvia! Eniten ihastuin kuviin Lissabonista ja Haagista :)

  ReplyDelete
 4. Instagram on todella outo. Minulla esimerkiksi seuraajamäärä on ollut viimeisen vuoden jokseenkin sama, lisääntynyt korkeintaan muutamalla kymmenellä. Älytöntä pelaamista. Ja ostettuja seuraajia, kommenttirinkejä ja ties mitä. Mutta ei se sitä tarkoita, etteikö siellä olisi inspiroivia kuvia. Eniten minä pidän tällaisista aidoista, kuten nämä sinunkin kivat kuvasi. Alan olla väsynyt niihin, joita varten vartavasten pukeudutaan ihan vain kuvaa varten. Mutta kai elämän siihenkin voi käyttää. :D

  ReplyDelete

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?