Friday 25 January 2019

6 asiaa, jotka ilahduttavat tänään

Blogeissa on viime aikoina kiertänyt haaste listata asioita, jotka ilahduttavat juuri nyt. Uutiset syöttävät niin paljon katastrofeja, onnettomuuksia, brexitiä ja laihdutusvinkkejä, että on hyvä lisätä sekaan positiivisuutta ja hyvää mieltä.

Nämä asiat ilahduttavat minua tänään.

1. Se, että Hilja pääsi Helsingin Sanomiin.

Hieraisin tänä aamuna silmiä useampaankin kertaan, kun avasin sähköpostin ja sitten facebookin. Neljä ihmistä oli kertonut minulle, että Hilja ja Taimi ovat Helsingin Sanomien kulttuurisivujen kannessa ja uuden kirjan esittely mukana artikkelissa.

Lastenkirjojen on vaikea saada näkyvyyttä enkä siksi olisi odottanut löytäväni nimeäni Hesarista - ikinä. Jutussa on paljon hyviä vinkkejä kevään lasten- ja nuortenkirjauutuuksista, joten kannattaa käydä tutkimassa, juttu täällä.

2. Kölnin talvi

Lunta, jäätä ja pakkasta näkee täällä harvoin mutta nyt on saatu jo viikon ajan nauttia ihanista talvikeleistä. Lumi tarkoittaa siis kolmen sentin kerrosta ja kunnolla pakkaselle mennään lähinnä öisin, mutta sekin on parempi kuin vesisateinen harmaus. Pakkaispäiviin kun kuuluu usein kirkas auringonpaiste, niin nytkin.

3. Uusi polkupyörä

Olen ajanut vuosia appiukon vanhalla kevytrakenteisella maastopyörällä, mutta hyvin pian raskauden alettua tuli selväksi, ettei ajoasento enää onnistu. Hengästyn nykyään muutenkin helposti, joten kumara asento vain pahensi tilannetta. Mies löysi minulle kuitenkin viime viikolla netistä erittäin hyväkuntoisen vanhan mummopyörän, johon piti fiksata vain takajarrut. Äitipyörä siitä tulee sitten, kun leveälle tarakalle kiinnitetään joskus lastenistuin.
Valitettavasti en ole päässyt vielä kruisailemaan, sillä en uskalla ajaa lumisilla kaduilla - ja pyörän lukko temppuilee pakkasen takia, joten on parempi odottaa vähän lämpimämpiä säitä. Mutta iloinen olen silti!

4. Uudet kustannussopimukset

Tällä viikolla olen neuvotellut kahta kustannussopimusta ja odotellut kolmatta, sopinut kirjailijaesiintymisiä ja aikatauluttanut Leipzigin kirjamessuja, kommentoinut uuden Hiljan kuvaluonnoksia ja takakansitekstiä ja tehnyt kirjailijuuteen liittyviä paperitöitä.

Joskus tuntuu, ettei viikkoihin tapahdu muuta kuin hiljaista ajatustyötä ja koneen naputtelua, ja sitten on tällaisia viikkoja, joina asiat etenevät harppauksin. Osaan nauttia kaikesta tapahtuvasta, koska tiedän, että hiljaisempia ja vaikeampia aikoja on väistämättä tulossa. Kaikkien näiden riemullisten asioiden juhlistamiseksi ostin itselleni eilen leikkokukkakimpun, koska skumppaakaan en saa juoda.
5. Ystävät

Epäsosiaalisen ja kotiin käpertyneen loppusyksyn jälkeen on ollut ihanaa nähdä taas ystäviä. En ole enää niin ruoka- ja uniriippuvainen, joten olemiseen on taas tullut tiettyjä vapauksia ja nyt jaksaakin enemmän.

Maanantaina olimme porukalla trubaduurikeikalla, tänään odottaa ystävän kuorokonsertti. Ainakin edellisillä kerroilla kuoro on saanut minut itkemään, koska laulu on ollut niin harmonista. Katsotaan, miten tänään käy.

6. Hyvin sujuva raskaus

Olo on mitä mainioin eikä raskausviikolla 17  ole juuri muuta valittamista kuin hiljalleen tuntuvat liikkeet, jotka herättelevät joskus öisin. Vatsani on pysynyt vielä niin pienenä, ettei asiaa ole tullut kerrottua vielä kaikille opiskelijoille, mutta tällä viikolla se on pömpsähtänyt sen verran, ettei peittely enää kauan onnistu.
Olen viime aikoina iloinnut erityisesti siitä, että vihreä tee maistuu taas. Meillä on vuosikausien riippuvuussuhde, joten oli outoa olla ilman. Kahvia en ole uskaltanut edelleenkään kokeilla.

Ja juuri nyt, aivan tällä hetkellä minua ilahduttaa se, että alan kohta oikolukea, ehkä jo viimeistä kertaa, tulevan Hilja-kirjan käsikirjoitusta, joka on menossa ensi viikolla taittajan pöydälle.

Ja koska kyseessä on haaste, heitän kopin bloggaajalle, joka haluaa ottaa siitä kiinni. Mikä sinua ilahduttaa juuri nyt?
3 comments on "6 asiaa, jotka ilahduttavat tänään"
 1. Täytyy sanoa, että elämäsi kuulostaa varsin tapahtumarikkaalta :) Hyviä vointeja ja onnittelut Hiljalle Hesaridebyytistä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllähän tässä kaikkea on aina menossa ja tulossa =)
   Ja kiitos, Hesari oli kyllä ihan mahtava yllätys!

   Delete
 2. Otin kopin pari viikkoa sitten :) https://hollanninsuomalainen.fi/2019/01/31/6-ilahduttavaa-asiaa/

  ReplyDelete

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?