Tuesday 19 March 2019

Magnolia tarkoittaa kevättä

Jippii, kevät on täällä! Kölnissäkin on viime öinä menty vielä lähes pakkasen puolelle eikä päivälämpötilakaan ole kivunnut yli +10 asteen, mutta luonto on päättänyt, että nyt on kevät. Ja minäkin juuri eilen.

Työmatkani varrella on magnoliapuu, jonka kukkiminen aloittaa minun ajanlaskussani virallisen kevään. Viime viikolla satoi ja myrskysi, ja ehdin jo pelätä, miten puun käy, mutta eilen se tervehti minua tutun vaaleanpunaisena ja hattaraisena, kuten aina tähän aikaan vuodesta.
Tämä on ehdottomasti yksi niistä asioista, joiden takia en kaipaa Suomen pitkää kevättä ja sitä aikaa, kun lumet sulavat ja luonto hiljalleen herää. Saksassa käy niin, että yhtenä päivänä huomaa, että aurinko paistaa pitkälle iltaan ja maisemaan on putkahtanut vaaleanpunaista.

Eihän kukaan voi käpertyä kevätmasennukseen, jos silmäkulmassa vilahtaa unelmienpunaista höttöä.

Maailma tarvitsee enemmän vaaleanpunaisia magnoliapuita ollakseen parempi paikka. Ja keväitä. Mutta varoituksen sana: näitä kuvia katsellessaan saattaa joutua tarttuvan keväthepulin valtaan. Loppuviikolle on luvassa jo reiluja lämpötiloja, ja se on hyvä, sillä minä olen jo valmis siirtämään talven sivuun ja siirtymään eteenpäin.

Tosin en odota innolla varsinaista kesää, jolloin Kölnistä tulee kuuma kuin kattila eikä ilma kierrä. Mutta seuraavat kuukaudet ovat vielä lempeitä.
Mistä sinun kevääsi alkaa?
2 comments on "Magnolia tarkoittaa kevättä"
 1. Mangoliapuuitten kukinnot ovat kyllä ihania.Toivottavasti ei tule koleaa ja sateista, mitä ne eivät siedä lainkaan.Sitten seuraavat kaikki muut ihanudet, kukkapuut ja -pensaat kukin vuorollaan. Kevätpäivän tasaus (huomenna) eli astronominen kevään alku näyttää täällä antavan lähtölaukauksen kasveille niin sisällä kuin ulkona. Lehtipuitten ja -pensaitten silmut ovat jo viikon kärkkyneet lähtömerkkiä.(Meikäläinen on maalta, nääs, ja huomioi luonnon merkkejä.) Pikkusipulien kukat ovat jo helmikuun alusta lohduttaneet malttamattomia kevään odottajia. Suomalaisten kannattaisi kerran ajaa autolla huhtikuussa Tukholman kautta Reinin varrelle ja sen yläjuoksulle asti, niin kuin minä useamman kerran. On elämys seurata luonnosta, miten kevät edistyy Euroopassa. Se lähtee Portugalista, liikkuu koilliseen ja tarvitsee 3 kuukautta siihen, että saapuu Suomeen. "Terve lämpimät lounatullet" kirjoittaa ruoilija.

  ReplyDelete
 2. Ihanat <3 Magnolia on niin kaunis kukka :) Mun kevään tekee just kasvien kasvaminen, nurmikon vihertyminen ja raikkaat tuoksut ja värit talven jälkeen.

  Mukavaa viikkoa!

  Dunia Toropainen
  https://duniatoropainen.blogspot.com/

  ReplyDelete

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?