Friday 30 December 2016

Sinihome-viikunatortut


Kaipaatko vielä pikkusuolaista purtavaa uuden vuoden iltaan?

Tänä jouluna lähes ylitin itseni. En ainoastaan leiponut elämäni ensimmäisiä pipareita vaan innostuin leipomaan myös joulupäivänä appiukon luona. Rouvapisteitä satelee.

Olen yksinkertaisten, nopeiden ja helppojen reseptien ystävä. Nämä sinihome-viikunakolmiot on helppo pyöräyttää kuin ohimennen kahville tai sormiruuaksi illanistujaisiin. Tai miksei muulloinkin: säilyvät aineet voi varata kaappiin odottamaan sopivaa leivontahetkeä.

Sinihome-viikunatortut
(alkuperäinen resepti Jannan Ruokahommia-blogista)

1 paketti voitaikinaa
purkki hyvää viikunahilloa
voimakasta sinihomejuustoa, esim. gorgonzolaa
saksanpähkinöitä


Anna voitaikinan sulaa hetki ja leikkaa se sitten pienehköiksi kolmioiksi. Sivele pintaan noin lusikallinen viikunahilloa. Leikkaa päälle siivu sinihomejuustoa. Murenna oheen vielä pari saksanpähkinää. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Tarjoile lämpiminä tai jäähtyneinä.

Ostin Saksassa lehtitaikinaa, joka myydään suorakaiteen muotoisina ohuina levyinä. Riitti kun leikkasi levyn puoliksi ja sitten neliön keskeltä kahdeksi kolmioksi. Helppoa kuin mikä. Käytin myös aika mietoa homejuustoa, mutta Suomessa kokeilisin näihin Aura-juustoa. 

Lopputulos maistuu erinomaiselta vaikka ei näytäkään kovin elegantilta. Sinihomejuusto sulaa tortun päälle ja leviää helposti, joten liian isoa palaa ei kannata laittaa.

Kolmiot maistuvat hyviltä myös kylminä. Viimeinen vadillinen kelpasi pieneksi nälänsiirtäjäksi joulupäivänä saapuneille jouluvieraille. Skumpan kanssa tietysti.
4 comments on "Sinihome-viikunatortut"
 1. Pakko kysyä: Laitoitko maustettua viikunahilloa? Se sinappi-viikunahillo on oma inhokkini ja tavallisen viikunahillon löytäminen on aina tuskan takana. Lähimmästä Rewestä ei saa kuin sinappi-suttua.. Edekasta ja suurimmista marketeista olen kyllä löytänyt..
  Kiva idea! Täytyy kokeilla! Maistuu varmasti :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Inhoan sinappia :D Käytin tavallista makeaa hilloa. En muista merkkiä, koska mies toi sen kaupasta. Meidän Rewestä saa oikein hyviä hilloja - en itse asiassa ole kuullutkaan tuollaisesta sinappisekoituksesta. Hyvä viikuna menty pilaamaan ;) Kannattaa ehdottomasti kokeilla näitä!

   Delete
 2. Heippa! Luin juuri randomisti läpi sun suosituimpia tekstejä ja ai että, mä tykkään sun tavasta kirjoittaa! Kiva, kun kävit vierailulla mun blogissa, niin löysin uuden kivan blogin heti näin uuden vuoden alkajaisiksi. :) Ja tämä pikkusuolaisten ohje täytyy panna muistiin!

  ReplyDelete
 3. Oooh, iso kiitos! <3 Näin kannustavan palautteen kanssa on kiva lähteä uuteen vuoteen. Aion tutustua myös sinun sivuusi paremmin heti kun ehdin :)

  ReplyDelete

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?