Monday 17 April 2017

Olohuoneen uusi ilme

Asunnon sisustaminen ja asuttaminen on orgaaninen prosessi. Olen jo aikaisemminkin kirjoittanut siitä, miten tuntuu, että huoneiden asuttaminen kestää. Muutimme miehen kanssa tähän kolmioon vain vähillä huonekaluilla ja niitä on sitten hankittu aina tarpeen tullen lisää. Edelliset asukkaat jättivät olohuoneeseen verhot ja sohvan, ja kirjahyllyt haettiin muuttopäivänä ruotsalaisilta.

Täytyy tunnustaa, että sisustaminen on edennyt vähän laiskasti. Kun elämä alkaa pyöriä ja asunnossa voi asua, tuppaavat projektit jäämään kesken. Ensimmäisenä tuli valmiiksi keittiö, sitten makuuhuone vihreine seinineen. Olohuonetta en edes kyseenalaistanut, kunnes eräänä tämän vuoden kevättalvisena päivänä ajattelin, että nyt tarvitaan muutos.

Oikeastaan sisustussykäyksen takana on mies.

Hän ehdotti, että vaihdettaisiin kirjahyllyt ja levysoitin toisin päin. Vietin pari kuumeista sairaslomapäivää kotona ja pohdin asiaa. Lopputulos oli se, että olohuoneessa vaihtui kaiken muun paitsi sohvan paikka.

Eikö joka kodissa ole joku nurkka, joka on vähän kesken ja johon on juuri ihan kohta tulossa uusi huonekalu? Tämä olohuoneen nurkka odotti meillä melkein kaksi vuotta, ja nyt sinne laitettiin kirjahyllyt. Ovatpa ainakin pois tieltä, ja kuten eräs ystäväkin sanoi, nyt tuli tilaa vaikka tanssia.

Niinhän se on, että tarpeita syntyy heti, kun jotain alkaa muutella. Kirjahyllyjen entiselle paikalle syntyi ammottava aukko ja vihdoin saimme rakentaa olkkariin lukunurkkauksen, jollaista olen kaivannut. Mies löysi nettikirppikseltä vanhan nojatuolin (mikä siinä aina onkin, että se löytää heti kaikkea, kunhan vain viitsii katsoa) ja minä Ikeasta vähän lisäsälää. 
Jotain jäi kuitenkin vielä puuttumaan. Tarvitaan uusi lamppu! Vietin pari iltaa netin syövereissä ja löysin lopulta sopivan. Miehen mielestä se oli vähän kallis, mutta minä tuumasin, että omat rahansa saa laittaa, mihin haluaa. Lamppu tuli Ranskasta ja teki huoneen kokonaisuudesta harmonisen. 

Ainoastaan yksi ongelma on ilmaantunut sitten uuden järjestyksen. Pidämme molemmat uudesta nojatuolista niin paljon, että sen käyttämisestä tulee välillä kinaa.
On hullua, miten kauan kesti, että olohuone alkoi vihdoin löytää oman ilmeensä. Ihailen valkoisia koteja, mutta värit ovat enemmän meidän. Tykkään bohotyylisistä kodeista, ja siihen suuntaan ollaan menossa. Yhtenä syynä sisustuksen viipymiseen voi olla se, että olen muuttanut niin usein, etten koskaan ole päässyt siihen vaiheeseen, jossa huonekaluja venkslataan saman asunnon sisällä uuteen järjestykseen. Että tällaistakin voi tehdä!

Vielä yksi asia on työn alla. Mies on pohtinut rakentavansa meille sohvapöydän, mutta emme ole vielä päässeet yhteisymmärrykseen siitä, millainen se voisi olla. Suunnitelma oli jo olemassa, mutta se oli ajateltu sen vanhan järjestyksen mukaan eikä mielestäni enää istu tähän uuteen olohuoneeseen. Eipä tässä ole kiirettä, kun tähän sisustusprojektiinkin meni melkein kaksi vuotta, mutta ideoita ja ehdotuksia otetaan vastaan!

4 comments on "Olohuoneen uusi ilme"
 1. Oletko katsellut netistä 50-luvun vintage-Nierentisch´ejä? (Sana kääntyy aika huonosti suomeksi.)Niitä näyttää nyt olevan monenlaisia netissä tarjolla. Tuo huone huokuu kivasti modernia ja 50-lukua.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos vinkistä! Täytyypä käydä tutkimassa :) Sohvapöydälle oli jo rakennussuunnitelma mutta se menee nyt uusiksi. Meillä on ollut perinne, että mies tekee minulle syntymäpäivälahjaksi huonekalun mutta viime syksynä ei ehtinyt rakennella.

   Delete
 2. Tosi kivannäköinen olohuone! Kiva lukea sisustusjuttuja, kun ollaan just itse muuttamassa ekaan oikeasti omaan kotiin. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :) Tämä on meidän ensimmäinen yhteinen asunto, johon muutimme hyvin vähin huonekaluin. Sisustaminen on kestänyt, kun paljon on pitänyt hankkia emmekä ole halunneet ostaa nopeasti uusia huonekaluja vaan tehdä löytöjä pikku hiljaa. Onnea uuteen kotiin! :)

   Delete

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?