Monday 10 April 2017

Paras matkalukeminen ikinä

                                                                                                            Yhteistyössä BookBeatin kanssa 
Teknologia on mahtavaa!
Kuvat airbn-asuntomme terassilta Lissabonista.
Ennen matkavalmistelujen kinkkisin osio liittyi siihen, mitä ottaa matkalukemiseksi, jotta se riittää matkan yli mutta jotta opuksia ei tarvitse turhaan kanniskella ympäriinsä. Kirjat kun tuppaavat painamaan rinkassa. Eräs ystäväni valitsee matkalukemiseksi venäläisiä klassikoita tai Thomas Mannia, koska niissä riittää sulateltavaa pitkäksi aikaa. Mies pakkasi Portugaliin kaksi kirjaa, joista toisen lukemisen hän aloitti kotimatkalla lentokoneessa. 

Tällä kertaa oman matkakirjani valinta oli yllättävän helppoa: otin mukaan kaikki kirjat, jotka halusin. Tämä oli mahdollista BookBeatin ansiosta. Olen aina ollut vähän skeptinen, mitä uuteen teknologiaan ja kaikenlaisiin keksirasoihin ja sovelluksiin tulee, mutta on niistä aika paljon iloakin. 
Paras matkalukeminen ikinä mahtui yhdelle koneelle. Pakkasin häälomalle mukaan tabletin ja latasin sinne BookBeat -ohjelman. Valikon avautuessa olin kuin lapsi karkkikaupassa. Tämän haluan lukea ja tämän ja tämän! Ohjelman tarjoamat E-kirjat voi ladata valmiiksi koneelle ja lueskella sieltä, vaikka ei olisikaan verkossa. Jos lukijaan iskee laiskuus, on monista teoksista tarjolla myös äänikirja. Matkalukeminen ei painanut kassissa mitään eikä voinut mitenkään loppua kesken. Ohjelma on myös selkeä ja helppokäyttöinen.

BookBeat toimii kuin monet musiikinjako-ohjelmat. Kuukausimaksua vastaan saa ohjelman sisällä lukea ja ladata niin paljon kirjoja kuin huvittaa. Kokoelmasta löytyy klassikoita ja uutuuksia, elämäkertoja, lastenkirjoja sekä elämäntapaoppaita, ja luettavaa on myös englanniksi ja ruotsiksi. Eri kustantamot ovat hyvin edustettuina. Ohjelma ei ole sidottu maahan tai paikkaan, vaan sitä voi käyttää missä vain, niin kauan kuin laitteella riittää virtaa.
E-kirjojen lukeminen on myös osoittautunut erittäin miellyttäväksi. Teksti muokkautuu automaattisesti tabletin ruudulla niin isoksi, ettei meillä hajataittoihmisillä ole ongelmia lukemisen kanssa edes silloin, jos rillit unohtuvat matkasta. Ruudun kirkkautta saa myös lisättyä tai vähennettyä ympäristön tarpeiden mukaan.

Mitä sitten luin Portugalin auringon alla?

Tässä 5 + 1 vinkkiä hyväksi matkalukemiseksi. Luen paljon kotimaista uutuuskirjallisuutta mutta vilkuilen mielenkiinnolla myös ulkosuomalaistarinoihin ja elämäkertoihin. Nämä imaisivat mukaansa ja viihdyttivät kovasti:

1. Minna Eväsoja: Melkein Geisha
2. Helena Liikanen-Renger: Maman Finlandaise
3. Saara Turunen: Rakkaudenhirviö
4. Elena Ferrante: Loistava ystäväni
5. Hanna Weselius: ALMA!

+ BONUS Henriikka Rönkkönen: Mielikuvituspoikaystävä

Tarkoitukseni ei ole tässä leveillä sillä, miten kivaa luettavaa minulla oli lomalla, vaan ilokseni voin kertoa, että kaikki nämä kirjat ovat myös sinun saatavillasi. Voin tarjota blogini lukijoille eli just sulle kuukauden (31 päivän) ilmaisen kokeilujakson BookBeatissä, koska lukeminen kannattaa aina. 
Kannattaa siis kirjautua ja rakentaa oma lukemisto ihan vain kotisohvalla nautittavaksi tai  viihdyttäväksi matkalukemiseksi. Kirjojen valinnassa auttavat selkeät valikot ja inspiraatiolistat, joista löytyy esimerkiksi Suosittua, Teemat ja Poimittua.

Voit kirjautua kuukauden koejaksolle täällä. Se ei sido sinua mihinkään! Kokeilun jälkeen  lukemista voi jatkaa 16,90€ kuukausimaksulla ja tilauksen voi lopettaa, milloin haluaa.
                                                                                                                Yhteistyössä BookBeatin kanssa
3 comments on "Paras matkalukeminen ikinä"
 1. Heps! Piti jättää tänne puumerkki ja kiittää tästä suosituksesta: tilasin juuri kuukauden koejakson ja innolla odotan sieltä avautuvia lukukokemuksia :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä hyvä :) Huomasithan, että sieltä voi nyt lukea myös sen Unelmahommissa-kirjan? Siitäkin iso suositus. Lukuiloa!

   Delete
 2. Kiitos hyvästä vinkistä! Olen kerran aikaisemmin kokeillut e-kirjaa matkalla ja tykkäsin. Nyt tuli sun linkin kautta uusi kokeilu ja heti käyttöön työmatkalle. On kyllä kätevää - varsinkin kun ei tartte etukäteen lähteä kirjastoon lainaamaan kirjoja vaan voi fiiliksen ja tarpeen mukaan ettiä sopivaa luettavaa reissun päällä.

  ReplyDelete

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?