Sunday 2 September 2018

Mitä aikuisena voi tehdä

mitä lapsena ei olisi saanut?
Yhtenä iltana saavuimme miehen kanssa myöhään kotiin eikä illallisen laitto huvittanut kumpaakaan. Onneksi kaapissa oli dippiainekset sekä vihanneksia ja naksuja, joten pikatarjoilu oli nopeasti valmis. Kun kysyin, missä syödään, mies ehdotti olkkarin sohvaa. (Tähän huomautus, että meillä ei juuri syödä muualla kuin keittiönpöydän ääressä.) Minä siitä hämmästyneenä toteamaan, että aijaa.

Johon mies, että me ollaan aikuisia, me saadaan tehdä, mitä halutaan.
Kuten syödä olkkarin sohvalla.
Aika hurjaa.

Jäin miettimään asioita, joita aikuisena voi tehdä mutta jotka lapsena olivat kiellettyjä. 

1. Syödä karkkia vaikka joka päivä.
Lapsena tiukkojen karkkipäivien puristuksessa eläessäni unelmoin siitä, miten isona syön varmasti joka päivä karkkia. Mutta ei se sitten ollutkaan niin jännää, kun se ei enää ollut kiellettyä.

2. Pelata pleikkaa yötä myöten, kun kukaan ei rajoita peliaikaa.
Vaimo tosin saattaa joskus toivoa, ettei peli-ilta venyisi liian pitkäksi, mutta muita rajoituksia ei ole.
3. Viettää koko päivän sisällä tai vaikka sängyssä, sillä kukaan ei pakota ulos.
Tee niin kuin minä sanon äläkä niin kuin minä teen. Ulkoilu ja liikunta ovat terveellisiä ja joka päivä pitää käydä happihypyllä, paitsi silloin kun on aikuinen.

4. Korvata lämpimät ateriat #lisäätähänjokuepäterveellinentuote

5. Tietenkin katsoa kaikki elokuvat ja lukea kirjat ilman ikärajaongelmaa, paitsi minä, jolle K12 alkaa olla jo liian jännää.

Mutta yksi asia on aikuisuudessa kurjaa. Lapsena oli pakko nukkua tai mennä nukkumaan, vaikka ei olisi huvittanut. Aikuisena taas huvittaisi nukkua, mutta sitä ei koskaan ehdi tai saa tehdä tarpeeksi, koska elämä. Lapsena oli tylsää joutua päiväunille, aikuisena päiväunet ovat arjen luksusta.

Ja onneksi aikuisenakin saa hullutella ja hassutella eikä elämää tarvitse ottaa liian vakavasti. Kölnissä juhlittiin eilen kesäkarnevaaleja. Vietin iltaa ystävän parvekkeella kukkaseppele päässä, koska miksi ei.

Mitä muita asioita tulee mieleen?
Be First to Post Comment !
Post a Comment

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?