Friday 15 September 2017

Se fiilis kun onnistuu

Viherjuuria-blogi on esillä uusimassa Parhaat Kotiblogit lehdessä. Siellä se on, muutamien aivan ihanien sisustusblogien keskellä. Siis mun blogi! Jostain he olivat saaneet idean pyytää mukaan, enkä minä kieltäytynyt. Aikamoinen kunnia ja askel tämän bloggaajan ja vasta sisustamista hiljalleen opettelevan naikkosen uralla. Ei tämä varmaan kaikille olisi iso juttu, mutta kyllä tämä jonkinlaiselta onnistumiselta tuntuu. 

Kun aloitin blogin kirjoittamisen aika tarkkaan seitsemän vuotta sitten, sillä ei ollut sen kovempia tavoitteita, kuin välittää Suomeen taas yhden ulkosuomalaiseksi ruvenneen kuulumisia. Monia vuosia blogin kirjoittaminen oli epäsäännöllistä ja sitä kävivät lukemassa lähinnä perhe ja tuttavat. Mistään google-näkyvyydestä tai muusta ei ollut tietoakaan.

Noin puolitoista vuotta sitten tutustuin muutamiin muihin Saksassa asuviin suomalaisbloggareihin ja minulle avautui aivan uusi maailma. En ollut ikinä kuullut SEO:sta tai hakukoneoptimoinnista tai  niistä Facebook-ryhmistä, joihin omia tekstejään voi jakaa ja joiden kautta löytää monia innostavia ja kiinnostavia blogeja.

Tuntuu jopa, että arkeen liittyvä sosiaalinen elämäni on lisääntynyt hurjasti sosiaaliseen mediaan syntyneen elämän myötä. Facebookissa ja blogissa käytävät keskustelut ovat mitä mielenkiintoisempia ja jokainen tänne blogiin jätetty kommentti on otettu kiitollisena vastaan. Opin koko ajan uusia mielenkiintoisia asioita muiden ulkosuomalaisblogien kautta ja vertaistuki jos mikä on tarpeen tilanteessa kuin tilanteessa, oli sitten kotimaassa tai ulkomailla

Kaikista parasta on kuitenkin bloggaamisen sosiaalinen puoli.

Sillä bloggaamisessa niin kuin muussakin elämässä, parasta ovat juuri ihmiset ja se iloinen sosiaalisuus, joka voi näköjään syntyä, vaikka ei koskaan tapaisi ihmisiä nimien ja nimimerkkien takana. Toisaalta kaikki ne bloggarit, jotka olen tähän mennessä tavannut, ovat olleet huipputyyppejä kaikki.
En edelleenkään harrasta SEO-optimointia ja yhteistyöpostauksetkin ovat vain pieni osa tätä harrastusta eivät tulonlähde. Viimeisen vuoden aikana olen päässyt mukaan bloggaajien yhteisöön, joka on ihan mielettömän kannustava, hauska ja jäseniään tukeva. "Kun teet toisille, saat jotain itsellesikin" on minusta hyvä ohjenuora.

Nyt aloittelevana kirjailijana toivon, että löydän kirjallisuuspiireistä samanlaista yhteen hiileen puhaltamista ja kannustamista kuin täältä blogosfääristä. 

Kiitos juuri sinulle, että löysit tai olet löytänyt tähän blogiin ja kävit ja käyt lukemassa.
Kiitos, että olet siellä ruudun takana ja jaat kanssani tätä juttua nimeltä elämä <3 


P.S. Parhaat kotiblogit -lehti löytyy kaikista lehtipisteistä kautta maan.
3 comments on "Se fiilis kun onnistuu"
  1. Hieno juttu! Ja sullahan on sisustussilmää vaikka kuinka! Munkin blogi on muuten ollut samassa lehdessä - ei tietenkään sisustuspuolella, vaan matkavinkeissä :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Jonna! <3 Mä muistelinkin, että Lempipaikkojani on myös ollut joskus esillä tuolla. Olin tosi yllättynyt kun kysyivät, sillä blogeja on kuitenkin tuhansia ja massasta erottuminen voi olla vaikeaa. Onneksi onnasi! :)

      Delete

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?