Wednesday 20 February 2019

Kummalliset kommentit raskauden aikana

Kuva: Pixabay
Ihmiset ovat mielenkiintoisia. Raskausuutisen kertoessaan tai raskaudesta puhuessaan ei ikinä voi tietää, mitä vastapuoli keksii sanoa. Tässä on muutamia kummallisia kommentteja, joita olen kuullut tämän raskauden aikana, joka on muuten juuri tänään tasan puolivälissä.

"Sulta varmaan kysytään usein, aiotteko antaa lapselle nimeksi Hilja."

No itse asiassa sinä olet ainoa, joka on kysynyt, ja vastaus on (tietysti) ei missään tapauksessa. Hilja on minulle rakas ja tärkeä, sillä hän teki minusta kirjailijan. Mutta lapsi on jotain aivan muuta kuin lastenkirjasarjani päähenkilö.


"Oi,  kesälapsi!"

Tämän kommentin kuulee lähes jokaiselta saksalaiselta, kun vastaa kysymykseen lasketusta ajasta. Kesälapset ovat kuulemma täällä jotain erityisen ihanaa ja positiivista, koska onhan myös hienoa päästä juhlimaan syntymäpäiviä kesällä. Syntymäpäiväthän ovat Saksassa Erittäin Tärkeä Asia.

Mietin, että jos lapsi syntyisi syksyllä, aiheuttaisiko se syyslapsi hihkuntaa, mutta kuulemma kesä- ja joululapset synnyttävät erityistä ihailua.

Saksassa pitkään asunut ystäväkin analysoi tätä sillä, että vauvat ja lapset saavat täällä yleisestikin paljon huomiota, mutta kesälapset näkyvät katukuvassa. Saan kuulemma varautua siihen, että pieni vauva huomataan positiivisesti, kun pääsemme liikkumaan ihmisten pariin. Talvilapset taas ovat vällyjen alla ja sisällä eikä heitä sillä tavalla näy kuin kesällä syntyneitä.


"Nyt te varmaan muutatte Suomeen."

Ai miksi?


"No olihan se jo aikakin!"

No niin no, onhan tätä kolme vuotta tehty ja toivottu ja odotettu, että kiitos vaan sympatiasta. Vaikka olen kirjoittanut lastenhankintaprojektista aika avoimesti blogissa, ei sitä ole tullut huudeltua maailman turuilla ja toreilla.

Olen itsekin nuorempana tölväissyt typeriä ja ajattelemattomia kommentteja ihmisille, joiden elämästä minulla ei ole ollut mitään tietoa. Kehottaisinkin varomaan sanojaan tämän teeman ympärillä. Ikinä ei voi tietää, millainen prosessi onnistunutta raskautta on edeltänyt.


"Kohta vaaput kuin ankka puolelta toiselle."

Tämä oli itse asiassa aika hauska kommentti, koska odotan itsekin mielenkiinnolla vatsan kasvamista ja sen vaikutusta liikkuvuuteen. Todennäköisesti minua odottaa lähitulevaisuus valaana tai kävelystäni tulee keinuvaa vaappumista kuin ankalla konsanaan. Onneksi mies on eläinrakas.


Millaisia kommentteja sinä olet saanut tai kuullut?

Sinua voi kiinostaa myös:
2 comments on "Kummalliset kommentit raskauden aikana"
  1. Odotin ja synnytin toisen lapsemme Irlannissa. Useampi suomalainen kaverini/tuttuni kysyi minulta: Kai tulet kuitenkin synnyttämään sen lapsen Suomeen?
    - Miksi? 😊

    ReplyDelete
  2. Tätä ei minulta ole onneksi kysytty, mutta olen kuullut, että se on aika yleinen kysymys - ja minusta täysin kummallinen :D

    ReplyDelete

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?