Sunday 14 April 2019

Top 10 matkahaaveet - HAASTE


Tässä sohvalla lapseni aamupotkuja tunnustellessani ei ensimmäisenä tule mieleen kaivata seuraavaa matkaa, koska elämässä on juuri nyt haavetta ja matkaa kerrakseen. Minut on kuitenkin vedetty mukaan matkablogeissa kiertäneeseen haasteeseen kertoa 10 matkahaavettani. Kiitos haasteesta!

Ensin ajattelin, että ei mulle kyllä tule mitään mieleen, ei ainakaan kymmentä. Ja sitten keksin niitä melkein enemmänkin. Tässä siis kymmenen reissu-unelmaani sattumanvaraisessa järjestyksessä:

1. Hong Kong

Lensimme viime heinäkuussa miehen kanssa mökkilomalle Suomeen. Olin juuri toipumassa toisesta keskenmenosta ja mietin, että tulevaisuuteen tarvitaan suunnitelmia, jotka vievät ajatukset muualle.  Jos yksi asia ei toteudu, pitää keksiä muuta odotettavaa. Siellä 10 000 kilometrin korkeudessa sovimme, että jos tähän lapsiasiaan ei tule muutosta, ensi vuoden lomamatka suuntautuu Hong Kongiin.

Ja kuinkas sitten kävikään... Honk Kongin reissu saanee odottaa nyt ainakin muutaman vuoden.

2. Itävallan Alpit

Melkein nolottaa tunnustaa, että olen asunut jo yli kahdeksan vuotta Saksassa mutta en ole saanut liikutettua itseäni Alppien suuntaan, vaikka kiinnostusta olisi. En ole lasketteleva ihminen, vaan lähinnä ajattelen upeita vuoristomaisemia ja patikkapolkuja, raikasta vuoristoilmaa ja ehkä vähän myös nahkahousuja. 

Itävaltahan olisi Kölnistä ihan järkevän automatkan päässä, mutta meillä ei ole autoa, joten siksikään ei ole koskaan vielä tullut lähdettyä.

3. Bali
Kuva: Pixabay
Tämä on vähän ristiriitainen lomakohde, koska periaatteessa vastustan massaturismia enkä pidä pitkistä lentomatkoista mutta olen kuitenkin utelias ja Balista olen kuullut lähinnä vain hyvää. Kuuden vuoden takainen Thaimaan kuukausi näytti, ettei se ollut täysin minun paikkani, mutta ehkä minun täytyy antaa Kaakkois-Aasialle uusi mahdollisuus.

Olen alkanut lämmitellä miestä siihen, että lähtisimme vauvalomalle pieneen viidakkovillaan Balille, mutta katsotaan nyt, miten käy. 

4. Talo Italiassa tai Portugalissa ystävien kanssa

Tästä on puhuttu jo niin kauan, etten tiedä, onnistummeko koskaan järkkäämään kahdeksan hengen porukkaamme lomalle saman katon alle. Varsinkin, kun olemme lisääntymisiässä, ja matkalle olisi lähdössä pian jo 10 hengen sakki. 

Eihän se muuta vaatisi kuin lomakalenterien ja aikataulujen päivittämisen tarpeeksi ajoissa edellisvuonna ja sitten vain tuumasta toimeen ja taloa varaamaan. Tässä on vain ollut muuttoja ja työpaikan vaihtoja, joten lomista ei ole oikein voitu sopia. Mutta ehkä ensi vuonna...

5. Jane Austenin Englanti

Olemme siskoni kanssa haaveilleet matkasta Jane Austenin jalanjäljille siitä saakka, kun vuonna 1994 rakastuimme kollektiivisesti Colin Firthin mister Darcyn, joka saapui televisioruutuun BBC:n tuottamana joka sunnuntain kello 16.

Tällä hetkellä ajatus on, että toteutamme juhlamatkan sitten, kun jompikumpi täyttää pyöreitä. Toisaalta elämästä ei koskaan tiedä ja haaveet on tehty toteutettavaksi, mutta nyt ensin täytyy odottaa, että kaikkien pikkulapsiarki on takanapäin ja äiti voi oikeasti lähteä yksin useamman päivän matkalle. Sitä odotellessa voi aina palata Austenin tuotannosta tehtyihin filmatisointeihin ja haaveilla.

6. Kuuba

Tämä on ehkä enemmän miehen unelma, mutta olen ajatellut, että ehkä joskus. Toisaalta tätä matkaa ei kannattaisi siirtää liian kauas tulevaisuuteen, jos haluaa vielä saavuttaa palasen mennyttä Kuubaa.

7. Montenegro ja Euroopan lounaiskulma

Matkablogeissa on viime vuosina näkynyt selkeä uusi trendi: Euroopan lounaiskulma on alkanut kiinnostaa. Siten se on noussut myös minun listoilleni. Entisen Jugoslavian maat ovat pitkään kärsineet lähihistoriansa painosta mutta ovat nyt selkeästi avautumassa turismille.

Entisenä historian opiskelijana kiinnostaisi nähdä kuuluisia paikkoja ja historiallisia kohteita, ja ilmeisesti maisematkin ovat aika huimia tai ainakin se, mitä olen Montenegrosta nähnyt, on ollut upeaa. En tiedä, toteutuuko tällainen matka ikinä, mutta nämä maat voisi olla mielenkiintoista kiertää autolla.

8. Skotlanti
Kuva: Pixabay
Myös Skotlannista olen nähnyt blogeissa niin upeita kuvia, että se on nykyään tukevalla paikalla matkahaaveiden listalla. Vaellusmaastot vaikuttavat mielenkiintoisilta ja upeita ovat myös lampaita vilisevät maisemat. Ilmasto ei välttämättä ole mitä parhain mutta aina voi vetäytyä panimoon lämmittelemään viskin äärellä. 

Hieman epäilen myös sitä, miten kasvissyöjä siellä pärjää, sillä täytetty mahalaukku taitaa olla kansallisruokaa. Mutta Skotlantiin me joskus lähdemme yhdessä, se on varmaa.

9. Mökkiloma Suomessa

Villiä ja eksoottista ulkomaanmatkailua rajoittaa minulla selvästi se, että viihdyn Suomessa hyvin ja minun on päästävä sinne usein. En osaa edelleenkään kuvitella kesälomaa, jota en olisi viettänyt Suomessa. Onnekseni aviomies viihtyy mökillä yhtä hyvin kuin minäkin, joten häntä ei ole juuri tarvinnut houkutella mukaan. Perheellämme ei ole omaa mökkiä, mutta ongelma on ratkaistu lainaamalla tuttavien kesäpaikkoja tai asumalla vuokramökeissä. Ei siis ole yhtä tiettyä paikkaa, johon palaisimme, mutta jonkinlainen mökki, sauna ja järvi riittävät.

Tulevaisuudessa Suomen keikat tulevat entistä tärkeämmiksi, koska haluan, että lapsi kasvaa kaksikieliseksi ja paras apu siihen on autenttinen kieliympäristö. Voi siis olla, että tulevaisuudenkin kesälomat suuntautuvat aina vain Suomeen. Ja se on hyvä se.

10. Ja aina, aina Porto

Suomea lukuunottamatta kaikki muut listan kohteet ovat maita tai paikkoja, joissa en ole vielä käynyt, mutta tämä on kaupunki, jonne haluan ehdottomasti palata. Vietimme kaksi vuotta sitten hääloman Portugalissa. Viihdyin kaikkialla ja ihastuin maahan ylipäänsä, mutta tiedän, että tulen varmasti palaamaan Portoon. Olisi hienoa voida viettää siellä joskus pidempi aika ja vaikka kirjoitusrupeama, sillä kaupunki oli äärimmäisen inspiroiva ja tuntui täysin omalta ja siksi se pääsi tämänkin jutun kansikuvaksi.

Haaveethan on tehty toteutettavaksi, joten ehkäpä tästä listasta voisi ottaa tulevaisuuden to do -listan. Täältä blogista sitten näette, mikä toteutui ja mikä ei, ja miten haaveet ehkä muuttuvat tulevina aikoina.

Koska tämä oli haaste, haastan mukaan sinut, joka et ole ehtinyt vielä osallistua.
Be First to Post Comment !
Post a Comment

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?