Friday 13 January 2017

Häämatkasuunnitelmat

Häistä on kohta neljä kuukautta ja vihdoin saa aloittaa häämatkan suunnittelun, jej!
Syksyllä kävi nimittäin niin, että miehellä oli jo sovittuna toinen reissu häiden jälkeiseen aikaan. Sanoin, että mene vaan ja lähdetään sitten myöhemmin, vaikka keväällä yhdessä reissuun. Minua kiellettiin suunnittelemasta matkaa kesken loppuvuoden kiireiden, mutta nyt lennot on buukattu ja päivämäärät lyöty lukkoon. Minne siis lähdemme?
Miksi Portugaliin?
Olemme molemmat tehneet viime vuosina kaukomatkoja. Olimme yhdessä Argentiinassa ja lisäksi minä olen reissannut Pohjois-Amerikassa, mies Australiassa. Pitkät lennot ja matkat ovat rasittavia ja halusimme lomalle helposti ja kivuttomasti, joten matkakohteeksi valittiin Eurooppa.

Toisekseen mies ei ole kovin innokas rantalomailija. Alkukesästä tehty Fuerteventuran rantaloma ei ollut siippani mieleen. Tämä saattoi tosin johtua siitä, että siellä oli pelkkiä saksalaisia turisteja eikä paikallisista turistibaareista saanut hyviä gin toniceja. Mies viihtyy kaupungin sykkeessä, kahvikuppien ääressä ja ihmisvilinän seassa ehkä vielä paremmin kuin minä.

Olen aikaisemmin käynyt Etelä-Portugalissa mutta häämatkaan halusimme yhdistää kaupunkia ja rannikkoa. Lissaboniin siis. Portugalissa houkuttelee myös sen visuaalisuus. Seuraan muutamia paikallisia instagramaajia ja kyllä esteetikon silmä lepää. Lisäksi portugalilaiset ruuat ja juomat ovat suosikkieni listalla - suunnittelen aloittavani päivän Vino Verdellä ja jatkavani sitten portviiniin... 

Milloin ja minne?
Lähdemme häämatkalle maalis-huhtikuun vaihteessa, ennen pääsiäisruuhkaa. Matkan pituudeksi muodostui 12 päivää lentojen edullisuuden mukaan. Kölnistä pääsee suoralla lennolla Lissaboniin, mikä oli kiva yllätys. Olin varma, että meidän pitäisi lähteä Düsseldorfista.

Aiomme vuokrata Lissabonista asunnon ja tutustua kaupunkiin kiireettömästi, kuten häämatkaan sopii. Loppupäiviksi voisi sitten vuokrata auton ja ajella rannikkoa pohjoiseen. Porto on toivelistalla myös, mutta se on kauempana kuin ajattelin enkä tiedä, miten paljon haluamme ajella. Toisaalta Argentiinan yöbussimatkojen jälkeen kaikki on Portugalissa aika lähellä.
Matkainspiraatio
Pyysimme häälahjaksi rahaa muun muassa tätä matkaa varten. Hyvät ystävämme innostuivat ja kasasivat meille lisäksi laatikollisen matkainspiraatiota. Laatikossa on matkaopas ja maan tiekartasto, pullo portviiniä, DVD Yöjuna Lissaboniin ja cd:llinen Fado-musiikkia. Lisäksi saimme nipullisen matkavinkkejä, ruokaohjeita ja kuvia ystäviemme omilta reissuilta. Näistä riittää materiaalia moneen matkaan.

Matkavinkit
Suunnittelu on siinä vaiheessa, että kaikenlaiset matkavinkit ovat tervetulleita. Onko sinulla suositella joku paikka, josta kukaan ei tiedä mutta jonne meidän pitäisi ehdottomasti mennä? Missä päin Lissabonia kannattaa majoittua? Mikä museo on käymisen arvoinen? Minne sen sijaan ei kannata mennä?

Heitä vinkki Lissaboniin ja sen lähistölle ja minä sanon KIITOS!
6 comments on "Häämatkasuunnitelmat"
 1. Portugali on kerrassaan ihana! Olen asunut itse yhden kesäkauden Albufeirassa ja muuten olemme matkailleet maassa pariin otteeseen. Sopii varmasti hyvin häämatkakohteeksi ��
  Lissabonissa en ole käynyt, mutta olemme kerran ajaneet Portosta Faroon saakka rannikkoa. Lissabonin lähistöllä oleva Cascais on soma rantakohde. Suosittelen myös Ericeiraa ja Sintraa. Ja Oh, Porto.. jos vain ehditte ��
  Puolivälissä -Päivi muuten kerran mainosti, että hänen ystävällään on Lissabonissa Air bnb -asunto.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos vinkeistä Johanna! Portoa tuntuu jo niin moni kehuvan, että kai se on sinne ajeltava :)

   Delete
 2. Mullahan on blogissa Portugali-tägin alla aika paljon juuri Etelä-Portugalin rannoista ja vähän Lissabonista, toki ehkä vähän enemmän lapsiperhenäkökulmasta... tiedätte ainakin mitä välttää! :D Jos haluaa sellaista ylellistä romanttista hemmottelua, niin me oltiin miehen kanssa Portimaossa yksi yö Hotel Bela Vistassa (Mannerheimin suosikki...), jossa kannattaa pyytää huone merelle - mä kävin siellä n.150 eurolla hoidoissa, hieronnoissa ja kasvohoidossa ja olin onnellinen siitä ainakin kolme kuukautta, money well spent. Algarven alueen rannoista, jos niillä haluaa seikkailla, upein on Praia Marinha, mutta itse pidin eniten Sagresin alueesta, jylhästä rannikosta, rauhasta ja tietystä "keskieurooppalaisuudesta". Paitsi nyt kun luin uudestaan (lasten kanssa kaikki sisäistäminen vaatii ainakin kuusi lukukertaa) niin tehän ootte käyneet etelässä ja meette pohjoiseen! No daah! Mutta kuules, oon käynyt Portossakin ja se on IHANA. Ehdottomasti harmittaa, että käytiin siellä tosi pikaisesti, tarvitsisi ainakin kaksi-kolme päivää. Me majoituttiin Espinhossa, joka on rantakaupunki puolen tunnin junamatkan päässä Portosta ja siellä on ainakin hyviä rantaravintoloita ja hienoja AirBnB-kämppiä! Portossa mentiin sellaisessa turistibussilla ympäriinsä ja hauskaa oli, näki hyvin mihin sitten olisi halunnut palata jos olisi vain ehtinyt. Lissabonin suhteen en tiedä oikein salaisuuksia, mutta odotan innolla teidän seikkailuja.

  Milla / Periaatteen Nainen

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti vinkeistä Milla!
   Toi hemmottelu kuulostaa kyllä ihan mahtavalta - ja pitkävaikutteiselta :D Täytynee ottaa ohjelmaan, vaikka jossain muualla kuin tuolla etelässä. Ehkä se Porto pitää sittenkin lisätä matkaohjelmaan... Onneksi on vielä aikaa tuumailla!

   Delete
 3. Heippa! Portugali on kyllä loistava valinta matkakohteeksi. Kauniita maisemia ja rakennuksia riittää! Teimme viime kesänä reissun Portugaliin, ja majoituimme silloin Sintrassa (n. puolen tunnin matka junalla Lissabonista). Sintra on yksi Unescon maailmanperintökohteista, joten siellä riittää kulttuurisesti merkittäviä aarteita. Erityisen ihania siellä olivat palatsit, joista suosikkejani oli värikäs ja muista erottuva Palácio da Pena. Lähiympäristöstä löytyy myös Cabo da Roca, joka on Euroopan mantereen läntisin kohta. Jos rauha ja jylhät maisemat kiinnostavat, siellä kannattaa hetki pyörähtää. Myös bussimatka sinne on kokemisen arvoinen. :D Mukavaa reissua ja sen suunnittelua teille!

  t. Ilona
  Ps. Olen kirjoittanut blogiin meidän Portugalin reissusta. Postaus Palácio da Penalta löytyy täältä http://nennesitajasetata.blogspot.fi/2016/08/portugali-osa-8-palacio-da-pena.html ja Cabo da Rocasta täältä http://nennesitajasetata.blogspot.fi/2016/08/portugali-osa-5-cabo-da-rocan-maisemat.html :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos hyvistä vinkeistä Ilona! Täytyypä käydä lukemassa sun blogia :)

   Delete

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?