Thursday 26 January 2017

Matkasuunnitelmat 2017


Kun on kipeänä kotona eikä jaksa ja voi tehdä juuri muuta kuin niistä nenää ja  maata, on hyvin aikaa haaveilla ja tehdä matkasuunnitelmia tälle vuodelle. Tähän vuoteen onkin tiedossa jo yllättävän monta matkaa.

Hampuri
Kölnistä Hampuriin meneminen on kuin lähtisi Helsingistä Jyväskylään. En siis oikein tiedä, voiko sitä niin matkailuksi kutsua. Matkaan menee junalla noin neljä tuntia, riippuen pysähdyksistä ja junatyypistä.

Helmikuisena viikonloppuna on tiedossa töitä ja huvia: Ensi pari päivää suomen kielen opetuksen kehittämistä ja sitten pari päivää ystävien tapaamista ja palloilua kaupungissa. Asuin Hampurissa yhden talven yli, joten entisillä kotikonnuilla on aina kiva käydä. Köln on leppoisa kaupunki, johon verrattuna Hampuri on pramea ja cool suurkaupunki, jossa on tilaa ja välimatkoja.

Portugali
Maalis-huhtikuuhun sijoittuvasta häämatkasta ja sen suunnittelusta kirjoitin jo täällä. Kiitos hyvistä vinkeistä, joita laitoitte tulemaan! Matkasuunnitelma on nyt lähes valmis.

Ensin olemme viisi yötä Lissabonissa. Saimme vinkin ihanasta Airbnb-asunnosta ja iskimme tietysti heti kiinni. Tulen postaamaan siitä ihan varmasti viimeistään matkan jälkeen lisää. Lissabonin jälkeen meillä on vielä kuusi yötä aikaa kiertää autolla pienempiä paikkoja. Porto sai niin monta suositusta, että sinne ajaminen todennäköisesti kannattaa. Merkintöjä on myös Sitran ja Ericeiran kohdalla.

Pariisi
Vappuviikonloppu Pariisissa, ei kuulosta hullummalta vai mitä?
Saimme miehen työpaikalta häälahjaksi matkalahjakortin. Aina valitan, että itse saan ideoida ja järjestellä ja toimia moottorina eikä mies ehdota ikinä mitään. No joo. Se oli mies, joka kysyi, käytettäisiinkö lahjakortti Pariisiin, ja hän ehdotti sieltä hotellinkin. Nyt ei voi vaimo vähään aikaan valittaa. 

Junamatka Thalysillä Kölnistä Brysselin kautta Pariisiin kestää kolme ja puoli tuntia eli vähemmän kuin juna Kölnistä Hampuriin tai Berliiniin. 

Hauska sattuma muuten, että miehen pikkuvelikin on miesystävänsä kanssa vappuna Pariisissa. Teimme suunnitelmat erikseen, mutta joululomalla selvisi, että olemme kaikki menossa Pariisiin ja vielä samana viikonloppuna. Kaiken romanttisen turistitoiminnan ohessa aiomme käydä myös perheillallisella.

Suomi
Ei nyt varsinaisesti niin eksoottinen lomakohde mutta aina suunnitelmissa. Kesäkuussa tulemme miehen kanssa viikoksi vuokramökille ja sitten uudestaan viikonlopuksi kummityttöni rippijuhliin. Kesäloma on elokuussa ja kyllä silloin aina pitää tulla Suomeen. Samoin lyhyelle ruskaretkelle myöhemmin syksyllä.

Monet ulkosuomalaiset käyvät Suomessa harvoin, mutta minusta jo yli kolmen kuukauden käymättömyys tuntuu kummalliselta. Tarvitsen suomen kieltä niin intensiivisesti, että minun on pakko käydä säännöllisesti autenttisessa kieliympäristössä pitämässä kieltä yllä. Moniin Suomen reissuihin liittyy kyllä töitäkin.

Suunnittelun tasolla
Tässähän alkaa vuosi olla jo täysi, mutta aina pitää olla varasuunnitelmia.

Antwerpen ja Berliini
Käyn Berliinissä yleensä joka vuosi. Siellä asuu hyviä ystäviä ja on inspiroiva meininki, joten vierailut ovat aina varsinaisia seikkailuja. Enää en kuitenkaan itse haluaisi muuttaa Berliiniin, joka on niin iso, kaoottinen ja hallitsematon, että siihen verrattuna Köln on tuppukylä mutta ihanan selkeä ja hallittavissa oleva.

Uusin lempikaupunkini Antwerpen vaatii sekin uutuusvierailua. Ehkäpä suuntaan sinne taas joku pitkä kesäinen viikonloppu.

Kroatia
Mies oli viime syksynä purjehtimassa Kreikan saaristossa. Sama crue lähtee tänä vuonna tutkimaan Kroatian rannikkoa, ja sanoin, että tietysti menet mukaan. Kroatia kiinnostaa kyllä maana minuakin, vaikka purjehdys ei niinkään. Ehkäpä pyydän vakioreissukaverini Norjattaren mukaan ja teemme  syksyllä pikkumatkan. Miehen ollessa viimeksi purjehtimassa me olimme Italiassa.

Sairastamisen ja matkahaaveilun ohella olen tehnyt pieniä kuuntelumatkoja ympäri Eurooppaa. Joko tunnet Etelä-Ranskassa asuvien Lillin ja Helenan podcastin Cafe au lait - kahvihetkiä maailmalla? Naiset soittavat ulkosuomalaisille bloggareille eri maihin ja kyselevät asuinmaan kulttuurista ja perhe-elämästä. Jaksoissa on myös jokin teema, kuten lasten koulunkäynti, sopeutuminen tai työelämä. Suosittelen nojatuolimatkailua!
10 comments on "Matkasuunnitelmat 2017"
 1. Sullahan on paljon suunnitelmia tälle vuodelle! Hyvältä kuulostaa. Portugalista suosittelen ihan ehdottomasti Sintraa, jos et ole aiemmin käynyt - se on ihan mieletön paikka. Olin juuri vuodenvaihteessa siellä, mutta vielä en ole ehtinyt kirjoitella aiheesta omaan blogiin (blogini Facebook-sivuilta kyllä löytyy kuvia, ja aika pian tulee blogiin niitä postauksiakin). Mulla itsellä ei tällä hetkellä ole mitään muita varattuja matkoja kuin Madrid maaliskuussa, mutta kyllä niitä vielä tulee. :) Matkahaaveita on niin paljon, että on mistä valita. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos vinkeistä, täytyypä käydä ihailemassa sun kuvia :)
   Olen aikaisemmin käynyt vain Etelä-Portugalissa eli kaikki tulee olemaan ihan uutta. Tämän vuoden matkat tuli lyötyä aikaisin lukkoon, kun saimme tuon mökin järjestymään jo syksyllä ja silloin päätettiin myös häämatkan aika ja kohde. En taida olla kovin spontaani ihminen :D

   Delete
 2. Saksan matkailuun voinet lisätä myös Lyypekin, sillä siellä on syyskuussa Saksan Suomi-kouluopettajien koulutuspäivät ;) Ja hei, mäkin haluan Berliiniin ja Hampuriin. Tunnen aivan liian huonosti Saksaa muuten kuin tästä lähialueilta. Kroatiaankin voisin lähteä, taannoinen matkamme Dalmatian alueelle oli aivan huippu! Noh, meillä on seuraavana tiedossa viikko Miamissa ja ihan varmasti myös kesälomareissu Suomeen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ainiin, pitääpä lisätä se Lyypekki kalenteriin ennen kuin taas unohtuu!
   Teillähän on ollut tässä niin paljon näitä kaukomatkoja, että Saksan kaupungit jaksavat kyllä odottaa :)

   Delete
 3. Hih, me tässä arvomme olisiko ensi kesän reissulla yksi kaupungeistamme Berliini. Tuo sinun Berliinipostaus ei nyt ehkä suurta rakkautta minuun sytyttänyt kaupunkia kohtaan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi ei, Berliini on tosi mielenkiintoinen paikka! Mulla on vain kaksi dilemmaa: mä matkustan sinne melkein aina talviaikaan, jolloin on kylmää ja pimeää eikä kuvatkaan näytä miltään. Toisekseen olen käynyt siellä niin monta kertaa, että "Berliini-kupla" on jo puhjennut, ja näen vain miten stressaavaa elämä niin isossa ja kaoottisessa kaupungissa on. Käyn siellä lähinnä tapaamassa ystäviä ja jätän nykyään turistipaikat väliin. Mutta on se ehdottomasti vierailun arvoinen!!

   Delete
  2. Tajusin kyllä, että olet sieltä hienoudet löytänyt, koska joka vuosi siellä käyt.Ja kylläpä minä uskon meidän sinne matkustavan :)

   Delete
 4. Onpas kivan kuuloisia reissusuunitelmia! Listalla on kyllä paikkoja, joissa itsekin haluaisin ehdottomasti käydä - esim Portugali on vielä näkemättä. Ehkäpä sit ensi vuonna, kun tämä vuosi alkaa olla jo aika täynnä :D Kirjoittelinkin omista suunnitelmista vastaavan postauksen täällä jos kiinnostaa tsekata: http://fiiaelina.blogspot.com.au/2017/01/travel-plans-for-year-2017.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sun pitää ehkä suunnitella ensi vuodeksi joku sellainen Euroopan turnee ennen seuraavaa pitkää kaukomatkaa :)

   Delete
 5. On sinullakin hyvät suunnitelmat. Katsos ei Euroopassa mitään vikaa ole. Täällä on paljon kohteita ja varsinkin, jos asustelette Euroopan mantereella, on vaihtoehdot helpommin toteutettavissa ja lähempänä kuin meillä.

  ReplyDelete

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?