Wednesday 18 January 2017

Luova häälahjaidea

Raha on nykyään yksi yleisimmistä häälahjatoiveista ainakin täällä Saksassa. Raha on tietysti vähän tylsä lahja mutta saksalaiset ovat keksineet rahalahjan antamiseen luovia ideoita. Täällä tykätään käyttää käteistä, mikä näkyy myös häälahjoissa.

Me pyysimme miehen kanssa häälahjaksi valuuttaa kahta projektia varten. Toivoimme rahaa, sillä olisi ollut hankalaa kuljettaa lahjat Suomesta Saksaan. Häälahjarahaa pyydettiin keittiötä varten, sillä se kaipaa lisävarustelua, sekä häämatkaan. Keittiöhankinnoista kerron vielä myöhemmin lisää ja häämatkasuunnittelukin on jo pitkällä. 

Helpointa olisi tietysti siirtää lahja suoraan saajan tilille, mutta sepä ei olekaan Saksassa tapana. Vai mitä sanotte tästä taulusta?

Saimme seteleistä askarrellun taulun työkavereiltani enkä edelleenkään tiedä, milloin raaskin purkaa sen. Ehdotin miehelle, että voisimme ottaa taulun mukaan häämatkalle Portugaliin. Tai sitten se säästetään pahan päivän varalle.

Miehen työpaikasta saimme lahjakortin, joka oli asetettu koriin. Heinikossa kortin ympärillä oli  viiden euron seteleistä tehtyjä perhosia.

Netistä löytyy vaikka kuinka paljon ideoita rahan kanssa askarteluun. Itse olen muissa häissä nähnyt ainakin seteleillä koristellun huonekasvin, maisemakollaasin, jossa oli mukana seteleitä, ja Play mobileista rakennetun pienen nukkeasunnon, johon oli piilotettu seteleitä. Eräs pari joutui kaivamaan rahalla täytetyn aarrearkun viherkasvin mullasta. 

Vähintä mitä voi tehdä, on ostaa konfettia ja laittaa se lasipurkkiin seteleiden kanssa. Tai pakata setelit ilmapalloon. Luova ja persoonallinen ote tekee lahjasta heti hauskemman. Ongelmana on tietysti se, milloin lahjan saaja raaskii purkaa setelit kuvaelmasta, mutta mahtava idea tämä taulu!

8 comments on "Luova häälahjaidea"
 1. Suomalaiset saavat huoletta irvistellä saksalaisten käteisrahan käytöstä. Se on kuitenkin edelleen kätevin tietyissä tilanteissa kuten esimerkiksi lahjana. Tuossa tuli hyviä ideoita suomalaisillekin. Sopii matkia. Mutta jos Suomessa pankit ovat niin typeriä, etteivät anna asiakkaiden omaa rahaa omalta tililtään käteisenä? Pankkimaksut ovat silti päätähuimaavat. En ymmärrä lainkaan. Saksassa sellainen pankki ei menestyisi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itse tykkään kovasti käyttää käteistä rahaa. Tuntuu, että hallitsee rahan käytön paremmin, kun se ei vain kulje numeroina joissain abstrakteilla tileillä. Ja kyllä tällaisen lahjan saaminen oli ehdottomasti hauska yllätys! En täysin ymmärrä Suomessa olevia suunnitelmia siitä, että käteisen käyttö lopetettaisiin kokonaan. En kannata! Haluan tällaisia lahjoja :D

   Delete
 2. Me pyydettiin myöskin rahaa, ja kutsussa tarkennettiin, että se menee häämatkakassaan. Sitä kun kaikkea on jo tuplasti...

  Kivoja rahalahjoja saatiin, yksi oli omenapuu (juu, elävä ruukussa) johonka oli kiinnitetty pusseja joissa oli omena sekä seteli. Omenapuu kasvaa nyt jo kolmatta vuotta omassa pihassa.
  Kaveriporukka oli keksinyt leipoa pikkukakkuja lasipurkkeihin (sellaiset johonka muuten säilötään, Firmalta Weck) ja kakkuihin oli folioon käärityt setelit paistettu. Siinä pitkin syksyä syötiin aika paljon kakkua ☺

  Tykkään myös keksiä rahalahjoja, vuosien varrella olen tehnyt aika monta persoonallista rahalahjaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hauskoja lahjoja saitte - vaikka pitikin syödä paljon kakkua :)
   Tämä on mulle aivan uusi alue mutta odotan jo kovasti, milloin joku menisi naimisiin ja pääsisin väkertämään jotain tällaista!

   Delete
 3. Suomalaisten tapa antaa seteli kortin välissä on todella mielikuvitukseton verrattuna saksalaisten lennokkaisiin oivalluksiin. Saksalaisten ystävien innostamana olen antanut lahjaksi rahapuun (siis oikean huonekasvin), jossa oli setelikukkia sekä Afrikan tähti -pelin mukaelman, jossa pelimerkkien kääntöpuolella oli kolikoita.

  Mari

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hauska idea tuo Afrikan tähti -peli! Rahan antaminen on kyllä heti paljon persoonallisempaa, kun sen verhoaa leikkisästi :)

   Delete
 4. Mahtava idea! En ole tuollaisesta kuullutkaan. Ranskassa annetaan vain shekkejä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saksassa rakastetaan käteistä kaikissa muodoissa, joten shekki ei tulisi täällä kysymykseenkään :)

   Delete

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?