Monday 16 January 2017

Milloin viimeksi

Minusta on mahtava listata asioita. On ostoslistaa, to do -listaa, joululahjalista, katsottavien elokuvien lista, muistettavien asioiden lista... Se ei tarkoita, että asiat tulisivat nopeammin tehdyiksi tai että listaa muistaisi aina katsoa, mutta lista on lista.

Siksipä tartuin innolla milloin viimeksi -blogihaasteeseen, jonka löysin Oman katon alla -blogista. Aloitetaanpa.

Milloin viimeksi

ilahduin kun hyvä ystävä kysyi, olisiko minulla tulevana viikonloppuna aikaa ja kiinnostusta, jos hän vaikka kokkaisi jotakin. No totta ihmeessä! Olisin kyllä suostunut ilman lupausta ruuastakin.

nauroin kyyneleet silmissä uuden vuoden yönä, jonka vietimme pienellä ystäväporukalla. Söimme mahat ratki ja nauroimme.

itkin viime vuosi oli kyynelten sävyttämä mutta tänä vuonna en ole tainnut itkeä vielä kertaakaan. Täytyy sanoa, että en muista.

suutuin en ole kova suuttumaan mutta ärsyyntymään kyllä. Suutun lukiessani Suomen sisäpoliittisista lakiehdotuksista ja epäoikeudenmukaisuudesta maailmassa. Eilen suutahdin kuultuani, miten huonoa palvelua ystäväni oli erään ruotsalaisen huonekalufirman taholta saanut.

harmistuin kun selvisi, että uuden vuoden yönä hajonnut pyöränlukko on varasturvallinen. Avain murtui pakkasyönä lukkoon ja eilen selvisi, että ketju on liian paksua sahattavaksi. On tietysti mukavaa huomata, ettei pyörääni ole helppo varastaa. Mutta jotain lukolle nyt pitäisi keksiä, että pääsen jatkamaan ajelua. Sitä odotellessa kerään kävelyaskelia.

häkellyin siitä, miten ajattelevainen mies on. Hän oli tilannut minulle uuteen kameraani uuden muistikortin, ihan vain lahjaksi.

kokeilin jotain uutta en vielä mutta kohta. Sain ystäviltäni syntymäpäivälahjaksi tankotanssikurssin, jonne suuntaan sitten, kun olen ensin käynyt hakemassa hauista salilta. Tästä voi tulla todella hauskaa tai sitten ei.

urheilin eilen! Viime vuosi oli todellista urheilun välttelyä ja vasta joulukuussa sain itseni takaisin salille. Miehelläkin alkoi uudesta vuodesta kuntokuuri, joten eilen menimme salille yhdessä. Treeni tuntui yllättävän hyvältä. Viime viikolla kerätyt kävelyaskeleet ovat herättäneet talviunesta. Täytynee mennä toisenkin kerran.

luin tähän täytyy vastata, että joka päivä. Eilen luin uutisia, blogeja ja illalla vielä Jukka Viikilän Akvarelleja Engelin kaupungista. Siinä kirja, joka pitää ottaa haltuun hitaasti ja lauseista nauttien.

söin tai pikemminkin join miehen aamulla sekoittaman smoothien, jonka löydän herättyäni jääkaapista. Marjoja, banaania, pähkinöitä, soijajukurttia ja uusimpana lisänä puhtikauraa suoraan Suomesta.

herkuttelin en juuri koskaan. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän tykkään makeasta. Meillä jää usein suklaalevyt kaappiin, sillä mies ei muista syödä niitä ja minä en niin välitä suklaasta. Viime päivien herkkuja ovat olleet turkinpippurit ja Suomesta tuodut Lumi-Pantterit.

ostin meinasin jo kirjoittaa, että en joulun jälkeen mitään, kunnes muistin, että tein ihan loistohankinnan. Ostin itselleni elämäni ensimmäisen järkkärikameran. Käytössä on vielä opettelua mutta täältä blogista näette, miten homma etenee. Kyllä kameralla ja kameralla on eroa.

tapasin Suomen lomalla kustannustoimittajani. Kirjaprojekti konkretisoituu koko ajan enemmän ja enemmän. Jännää!

päätin oikeasti taas palata säännöllisen liikunnan pariin. Jostain kuulin, että on hyvin tavallista, että ihmiset pyöristyvät ensimmäisen avioliittovuoden aikana. On siis syytä alkaa tehdä jotakin.

inspiroiduin silmäillessäni tyylikkäitä koteja instagramissa ja blogimaailmassa. Tämän vuoden tavoitteena on vihdoin saattaa tämä asuntovalmiiksi. Muutin menneinä vuosina niin usein, että huomaan suhtautuvani tähänkin kotiin väliaikaisena ratkaisuna, vaikka tänne saisi oikeasti asettua taloksi. Siksi muutama sisustusprojekti on vieläkin kesken. Työhuoneen laittaminen alkoi nyt!

Haastan kaikki, jotka haluavat haasteeseen tarttua. Iloista viikkoa just sulle!
6 comments on "Milloin viimeksi"
 1. Mä tartun tähän haasteeseen koska listat ja gallupit ja kaikki tämmöset on parhautta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee! Mä mietinkin jo, mitä siellä Brazilandiassa syödään ja mikä siellä kiukuttaa... Eiku hetkinen, tuohon viimeiseen mä osaisin jo vastata jotain :D

   Delete
 2. Mä tykkään myös tehdä listoja!! Toteutus tosiaan voi joskus unohtua, mutta ei se haittaa. Katsoin muuten tota kahvikuppi kaktus kuvaa että onpas hyvä kuva.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Kati! Innostun aina välillä tekemään tällaisia instagram-kahvikuppi-pönötyksiä :)

   Delete
 3. Italialaiset pyòràvarkaat rikkovat noita "hyvià" ketjuja ruiskuttamalla jotain kamalaa happoa siihen lukkoon...kày rautakaupassa ja kysy. Muuten pitàà hakea joku peltiseppà/muurari semmoisten metrin peltisaksien kanssa, niillà sen saa katki.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos vinkistä Pirkko! Tässä tosiaan mietitään, mistä löytyisi lainaan isot peltisakset, mutta toi happo kuulostaa kyllä aika tehokkaalta. Ihan mahtavaa huomata, että pyörässä on hyvä lukko, vaikka juuri nyt toivon, että olisi ollut vähän huonompi....

   Delete

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?