Thursday 27 June 2019

Makuuhuone valmiina vauvaa varten

Kätilö kävi eilen. Hän paineli vatsaa, kuunteli sydänääniä ja tarkkaili minua hetken ja sanoi, että täältä ollaan pian tulossa. Lapsi on kiinnittynyt ja äitikin rauhoittunut. Että olisi syytä järjestää kassi sairaalaan lähtöä varten. 

Minulla on koko ajan ollut sellainen olo, että hän tulee ennemmin hieman etuajassa kuin myöhässä, mutta eihän näistä koskaan tiedä. En ole kuitenkaan halunnut kiirehtiä kodin järjestämisen kanssa, koska odottavan aika voisi siten muuttua liiankin pitkäksi. Jotenkin takaraivossa on myös takonut mitä jos -ajatus, ja sillä en ole halunnut tuijotella tyhjää sänkyä liian kauan. Viimeisen viikon aikana olemme kuitenkin järjestäneet kodin vauvalle tulla.
Ensimmäinen homma oli käydä läpi kellari ja tehdä sinne tilaa tavaroille, jotka siirtyvät säilöön vauvan tieltä. Meille oli heti itsestään selvää, ettei vauvalle laiteta vielä omaa huonetta vaan hänen hoitopöytänsä ja sänkynsä paikka on meidän makuuhuoneessamme. Niinpä varastosta lähti uusille omistajille siellä tyhjänpanttina seisoneita kamoja ja sinne tuli tilaa lipastolle ja yöpöydälle. 

Päädyimme myös sellaiseen ratkaisuun, ettemme hanki vain vauvanhoitoon tarkoitettua pöytä/kaappisysteemiä vaan ostimme Ikean lipaston, jonka päälle ruuvattiin hoitotaso. Lipastosta on iloa myöhemminkin, toisin kuin hoitopöydästä. Emme kuitenkaan ostaneet massiivisen leveää hoitotasoa, koska olen tosin sitä mieltä, että käytäntö näyttää, miten vaipanvaihdon kanssa käy. Jos tyypistä tulee niin liikkuvainen kuin oletan, vaipat tulevat pöydän sijaan vaihtumaan lattialla suojan päällä. Turvallisuussyistä.
Sängyn valintaa mietin pitkään, mutta totesin, että kompaktissa kodissa liikuteltavuus on tärkeintä ja haluan myös, että yöt menevät sujuvasti. Emme halunneet myöskään alkaa etsiä isompaa parisänkyä vaan tavoite on, että lapsi pysyisi omassa kolossaan. Sen näkee sitten.

Ostimme sängyn lopulta uutena, koska käytettyjen hinnat eivät välttämättä eroa uusista kovin paljon. Sängyn etureunan saa pudotettua yöksi alas, jotta imetyshommat sujuvat ilman nostelua, ja alle tulevat pyörät takaavat sen, että sängyn saa päivän aikana siirrettyä muihinkin huoneisiin sen mukaan, missä minä milloinkin puuhastelen.
Täytyy sanoa, että olen aivan ihastunut lopputulokseen enkä malttaisi odottaa, että kaikki uudet jutut pääsevät käyttöön! Nyt vain odotellaan, koska sankari päättää saapua ja ottaa tilan haltuun - ehkä järjestin kaiken sittenkin liian aikaisin valmiiksi. 


Sinua voi kiinnostaa myös:

Ihana alkuraskaus eli ensimmäinen kolmannes
Be First to Post Comment !
Post a Comment

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?