Sunday 15 December 2019

Luukku 15: Muista rentoutua

Joulua edeltävä aika on yleensä vuoden kiireisintä. Monilla työpaikoilla vuoden loppu on intensiivinen ja vapaa-aika täyttyy joulujuhlista ja muista kekkereistä, jouluvalmisteluista puhumattakaan. Flunssakausikin on pahimmillaan, ja vuoden pimein päivä on vasta tulossa.

Sellaisessa putkessa usein unohtaa itsensä, mutta onneksi on mies, joka muistuttaa.

Tämä syksy on toki ollut aivan poikkeuksellinen, koska olen ollut vauvan kanssa kotona enkä ole riippuvainen muista aikatauluista kuin siitä, milloin vauva haluaa syödä tai hänet pitää nukuttaa. Silti tuoreet äiditkin kaipaavat hemmottelua jaksaakseen tämän niin poikkeuksellisen elämänvaiheen.
Kävin loppuraskaudesta usein kylvyssä, sillä vesi rentoutti virtahepomaista olotilaa ja ajattelin, että kyply voisi myös saada synnytyksen käyntiin. Toivon syntymän jälkeen en ole kuitenkaan käynyt kertaakaan lillumassa. Isä ja poika kylpevät sunnuntaisin yhdessä ja olen päässyt muutamia kertoja saunaan, mutta kylvylle ei ole muka löytynyt sopivaa hetkeä.

Mutta joulukalenteristani putkahti eräänä päivänä kylpysuola ja mies ehdotti, että menisin illalla kylpyyn. Joskus hänellä on todella hyviä ideoita!

Kun lapsi oli vihdoin nukahtanut, täytin ammeen ja päätin tehdä kylpyhetkestä täydellisen. Hain ammeen reunalle pari kynttilää, sammutin valot ja mies toi minulle vielä lasillisen punaviiniä. Kylpyhetki ei ollut pitkä, koska talvella kylppärissämme on hieman viileää eikä vesi pysy kauaa lämpimänä. Mutta jokainen hetki oli yhtä nautintoa ja vauvakin nukkui.
Vaaleanpunaisessa vedessä lilluessani mietin, miksi ihminen tekee tällaista niin harvoin. Varsinkin nyt pikkulapsiaikana olisi varmasti todella tärkeää käyttää pieni hetki silloin tällöin itseensä ja omaan hyvinvointiinsa eikä keskittyä vain täyttämään toisten tarpeita.

Usein kyllä joogaan tai venyttelen pienen iltahetken ennen vauvan viereen nukahtamista, sillä fyysinen hyvinvointi auttaa jaksamaan unettomat yöt ja päivät. Mutta kylpyamme, voi pojat! Nukkumaan mennessä olo oli lämmin ja pehmeä ja uni oli syvää, vaikkakin tällä hetkellä hyvin katkonaista.

Lopuksi päätin, että tästä pitää tehdä tapa.

Be First to Post Comment !
Post a Comment

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?