Thursday 19 December 2019

Luukku 19: Kesä talven keskelle


Muutaman päivän päästä on vuoden lyhyin päivä. Tästä hetkestä on pisin matka keskikesään eli puoli vuotta. Toisaalta voi myös ajatella positiivisesti. Nyt synkeys saa riittää ja joka vuorokausi päivä on hieman pidempi ja haukkaa hiljalleen paloja pimeydeltä.

Suomessa asuessani en tosin koskaan pystynyt positiiviseen ajatteluun vaan olin tammikuisin aina ihan naatti. Kestää aikansa, ennen kuin valon lisääntymisen konkreettisesti huomaa. Täällä Saksassa tammikuu on jo eräänlainen kevätkuukausi, ja sen loppupuolella päivä pidentyminen on jo tuntuvaa.

Synkeydessä tarpomisen vastapainoksi tänään muistellaan kesää. Vietimme miehen kanssa toissakesänä aivan mahtavan lomaviikon tuttavien mökillä. Säät suosivat, järvivesi oli ihanan uitavaa,  sauna lämpesi joka päivä ja meillä oli oma paikka, jossa viettää aikaa. Suomessa oleminen tarkoittaa niin usein toisten nurkissa majailua, joten oli mahtavaa saada olla omassa rauhassa mökillä, mutta niin lähellä sukulaisia ja ystäviä, että tapaaminen oli helppoa.

Eräänä päivänä kutsuimmekin vanhempani kylään. Päivä sisälsi marjastusta, uimista, hengailua, yhteisen illallisen ja lopuksi vielä saunomista. Mökillä tuli kuvattua paljon auringonlaskuja mutta nämä seuraavat kuvat tiivistävät täydellisen kesätunnelman, ja siksi tarjoilen ne teille näin joulukuussa. Kuvissa anoppi on mato-ongella saksalaisen vävynsä kanssa. Rauhallisen tunnelman rikkoon vain vedenpintaan polskahtelevat kalat tai ongen koho pudotessaan veteen. Tästä ei suomalainen kesäidylli parane.Kyllä se kesä sieltä taas tulee, uskokaa pois! Ja onhan joulukin eräänlainen kesä talven keskelle.
2 comments on "Luukku 19: Kesä talven keskelle"
  1. Joo, on se aika ankeeta täällä Virossakin, lunta ei ole ja aurinkoakin vaan kerran kahen viikon takaa, jos oiken onnistaa. Mutta kyllä se siitä, joulu on tulossa ja sen jälkeen ei muuta kun kesää ja valoa odottamaan! Hyvää Joulua teidän perheelle! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä tosiaan toivoisi talveen edes jokusen valkoisen päivän, myös täällä Keski-Euroopassa!

      Delete

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?