Thursday 5 December 2019

Luukku 5: Milloin saa ottaa joulukoristeet esiin?

Elämässä on monia kinkkisiä kysymyksiä ja joulun alla yksi tärkein niistä lienee, milloin joulukoristeet saa ottaa esille. Lapsuudenkodissani joulukoristelaatikot nostettiin vintiltä lämpimään aatonaattona ja kuusi koristeltiin silloin tai vasta jouluaattona. Me taas olemme miehen kanssa aina joulun reissussa, joten oikeastaan koristeita ei tarvitsisi lainkaan. Viime vuosina saksalaisten jouluhulluus on kuitenkin alkanut tarttua:

Koristelen kodin jo ensimmäisenä adventtina.

Olen elämäni aikana muuttanut monta kertaa, joten sellaiset asiat kuin joulukoristeet eivät pysy menossa mukana enkä ole niitä juuri hankkinutkaan ennen tätä nykyistä kotia. Nyt minullakin on kaapin hyllyllä sesonkia odottava joulukoristelaatikko. Joka vuosi sinne tulee muutama uusi koriste, ja kohta pitää hankkia uusi laatikko.
Pidän kunnon materiaaleista ja vanhoista tavaroista. Pienen laatikkoni koristeet ovat siis pääasiassa lasia ja betonia. Siellä on appiukolta perittyjä lasikoristeita ja Kölnin joulutorilta ostettua puhallettua lasia. Betoni on viime vuosina kasvattanut suosiotaan sisustuksissa, ja sainkin viime vuonna mieheltä betoniset kuusenkoristeet. Ne painavat jonkun verran, joten ne tulevat vaatimaan alleen tukevan oksan.
Uusimmat joulukoristeeni ovat paperia. Ostin ne syksyllä Lahden kaupunginmuseon myymälästä, ja ne ovat suloiset.  
Meillä ei vielä koskaan ole ollut omaa joulukuusta. Ei tänäkään vuonna, vaan kuusen virkaa saa toimittaa tuuhea kuusenoksa maljakossa. Päätin kuitenkin, että ensi vuonna hankitaan kuusi. Minä olen reilun vuoden ikäisenä kaatanut hoitopaikkani joukukuusen, joten juniorin täytyy jatkaa perinteitä. Ja näin saan vielä yhden vuoden aikaa kerätä kivoja joulukoristeita. Lisäksi tarvitaan kuusenjalka ja valot. Täytyypä muistaa tämä tammikuun alennusmyynneissä ja aloittaa valmistautuminen ajoissa.
Be First to Post Comment !
Post a Comment

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?