Monday 2 December 2019

Luukku 2: Rakkauden joulukalenteri

Tämän blogijoulukalenterin lisäksi olen kasannut yhden ihan konkreettisenkin joulukalenterin.

Meillä on miehen kanssa tapana tehdä yhteinen joulukalenteri. Se on samalla joululahja eli aattona ei ole odotettavissa enää erillistä lahjaa. Tämän vuoden kalenteri on jo viides, ja se jäi melkein tekemättä. Marraskuun alun vauvaväsymyskiukuissani tuuskahdin (silloin) ärsyttäneelle miehelle, että en jaksa mitään kalentereita. Kun olin saanut nukuttua ja mieskin oli muuttunut taas kivaksi, peruin sanani.
Minä saan avata paperipussin tai pikkupaketin parillisena ja mies parittomana päivänä. Päivien jako on ollut alusta asti selvä: näin mies saa enemmän aikaa valmistautua. Perinteisesti miehen puoli kalenterista on valmis kuu alussa, mutta minun puolelleni saattaa tupsahtaa jotain yön aikana. Tänä vuonna tosin näyttää hyvältä jo heti alkuun, vaikka molemmilta puuttuvat viimeiset luukut. Poikkeuksellisesti en siis ole saanut kaikkea valmiiksi ajoissa. Syytän vauvaa. 

Monen vuoden kokemuksella kalenteriin on muodostunut tiettyjä vakiokuvioita, jotka päätin tänä vuonna purkaa, kun mies huomautti, että edellisetkään muistikirjat eivät ole vielä käytössä. Miehen paketeissa on mennävuosina ollut sukkia, alkoholijuomia, Star wars -juttuja, suklaata, keksejä ja lahjakortteja. Minä taas olen saanut meikkejä, muistilappuja, koruja, joulukoristeita, karkkia ja kirjoituspöydälle sopivia juttuja. Myös yhteistä tekemistä on lahjoitettu, kuten ravintolaillallisia ja viininmaisteluita.

Joskus paperipussissa on vain paikka, josta paketin löytää. Tällöin tontun pitää muistaa yön aikana toimittaa se oikeaan paikkaan. On nimittäin käynyt niinkin, ettei paketti ole ollut siellä, mistä sitä on etsitty. Kaikki lahjat ovat kuitenkin lopulta aina löytyneet.
Innolla odotan, mitä kaikkea kalenteri tuo tänä vuonna mukanaan. 

Pohjoissaksalaiset miehet muistuttavat nimittäin suomalaisia siinä, että sanoja ei käytetä turhaan, mutta lahjoa he osaavat.

Toivo ei saa vielä omaa kalenteria, mutta en usko, että hän on siitä kovin pahoillaan. Näin hiljattain erään tuttavan postauksen aineettomasta joulukalenterista. Joka luukussa on yhteistä tekemistä ja lopuksi näistä puuhahetkistä otetut kuvat kootaan kirjaksi. Ihana idea! Myös palapelikalenteria aion myös kokeilla sitten, kun poika on isompi. 

Millainen kalenteri sinulla on?

Lue myös:
Be First to Post Comment !
Post a Comment

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?