Saturday 7 December 2019

Luukku 7: Tätä ilman ei joulu tule

Jokaisella lienee laatikon pohjalla hyvässä tallessa THE koriste, jota ilman juhla ei tule, oli sitten kyseessä joulu tai pääsiäinen. Minulle se on viimeiset vuodet ollut paperinen joulutähti.

Vanhempani ostivat joulutähden ollessaan neljä vuotta sitten kiertämässä Kölnin joulutoreja. Se olikin muuten tehokas kierros: muistini mukaan he ehtivät viikonlopun aikana seitsemälle joulutorille. Yksi omista suosikeistani on Stadtgartenin joulutori, jolla on esillä käsityöläisten ja taiteilijoiden tavaroita ja luomutuotteita. Tähti ostettiin eräästä punaisesta kojusta ja roikkuu joulukuun yli keittiön korkeassa ikkunassa. 


Lampun lempeä valo piristää pimeää vuodenaikaa enkä joulun jälkeen millään raaskisi ottaa tähteä alas. Pimeinä sadepäivinä, sellaisina kuin vaikka tänään, pitää käyttää valoja koko päivän, mutta tähti yhdistettynä kynttilöihin luo mukavan rauhallisen tunnelman. Samoin iltaisin on ihanaa tulla keittiöön, kun sitä valaisee pehmeävaloinen tähti.

Joulukuu ei tunnu joululta ilman tähden valoa.

Voisin kuvitella, että kun juniori kasvaa ja alkaa askarrella päiväkodissa ja koulussa jouluhärpäkkeitä, ne nousevat tärkeydessään tähden rinnalle. Mutta siihen on vielä aikaa ja sitä ennen viihdyn tähden loisteessa.

Mikä koriste tuo sinulle joulun?

P.S. Vauva on flunssassa enkä ehtinyt säätää kuvia niin paljon kuin olisin halunnut. Ens kerralla taas paremmat otokset.


Be First to Post Comment !
Post a Comment

Kommentit ovat parhautta. Jättäisitkö käynnistäsi pienen merkinnän?